Ryyditä perinteinen kanasalaatti makeilla hedelmillä ja rouheilla manteleilla.

Hedelmäinen kana-maissisalaatti

Kokeile kanan kavereiksi makeita hedelmiä ja rouskuvia manteleita.

Neljälle

Valmistusaika 1 h 10 min

1 isoa kananrintaa

2 rkl oliiviöljyä

2,5 dl huuhdeltua kvinoaa

1 sitruuna

ripaus sokeria

1 tl Dijon-sinappia

¾ dl oliiviöljyä

450 g halkaistuja viinirypäleitä

175 g säilykemaissia

3 sellerinvartta viipaleina

2 omenaa viipaleina (Gala-lajiketta)

100 g kokonaisia manteleita

1 granaattiomena

kourallinen lehtipersiljaa

suolaa ja pippuria

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

2. Hiero kananrintaan oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta uunivadille.

3. Paista 30–35 minuuttia tai kunnes kana on kypsää ja kullanruskeaa. Peitä foliolla ja jätä odottamaan.

4. Kaada kattilaan kvinoa, ½ litraa vettä ja ½ tl suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä kypsäksi, noin 20 minuuttia.

5. Nosta kattila lämmöltä ja anna jäähtyä vähintään 10 minuuttia. Pidä silti kansi suljettuna.

6. Sekoita sitruunamehu, sokeria, sinappi, suola ja pippuri. Jatka sekoittamista, kunnes sokeri liukenee. Lisää oliiviöljy ohuena norona ja sekoita samalla, kunnes seos paksuuntuu.

7. Leikkaa kana suupaloiksi. Pyörittele kvinoaa haarukalla, jotta siitä tulee ilmavaa.

8. Lisää kana, kvinoa, viinirypäleet, maissi, selleri ja omena kastikkeen sekaan. Sekoita.

9. Kaada seos vadille ja ripottele päälle mantelit, granaattiomena ja revitty persilja.

Lue myös:

Lämmin thaikanasalaatti

Yrttiset broileripyörykät

Näin koostat päivän ateriat oikein

Ravintosisältö / annos

814 kaloria

39 g proteiinia

75 g hiilihydraatteja

32 g sokeria

43 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 6 g

11 g kuitua

0,5 g suolaa

Teksti STOCKFOOD/TEKSTIKUVA