Harissa-broileri ja kasviskuskus

Tulinen maustetahna maustaa broileripadan. Se tarjoillaan kuskusin ja minttujugurtin kanssa.

Neljälle, valmistusaika 1 tunti

2 isoa broilerinrintaa

3 rkl harissa-tahnaa

2,5 dl kuskusia

5 dl kanalientä

2 rkl oliiviöljyä

2 isoa porkkanaa

½ naurista

2,5 dl sokeriherneitä

4 rkl manteleita

2 kevätsipulin vihreät osat tai ruohosipulinippu

suolaa ja pippuria

Minttujugurtti

2,5 dl jogurttia

½ sitruunaa

2 rkl kuumaa vettä

1 pieni kourallinen mintunlehtiä

1 rkl oliiviöljyä (+ loraus paistamiseen)

suolaa ja pippuria

Valmistusohje:

1. Hiero harissa broilerinrintaan. Peitä 10 minuutiksi.

2. Kaada kulhoon kuskus ja kiehuva vesi. Anna hautua kypsäksi. Peitä ja siirrä sivuun.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta broilerinfileet vuokaan ja ripottele päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kypsäksi (noin 30 minuuttia). Peitä foliolla.

4. Kuori ja viipaloi porkkanat sekä nauris vinottain. Hauduta tai paista pannulla kypsiksi. Lisää kuumien kasvisten joukkoon pilkotut sokeriherneet ja peitä.

5. Valmista minttujogurtti pieneen kulhoon: sekoita jogurtti, sitruunamehu, kuuma vesi, revitty minttu, suola ja pippuri. Ripottele päälle oliiviöljyä.

6. Sekoita kuskus ilmavaksi haarukalla. Lisää kasvikset ja mantelit. Leikkaa kypsä broileri paloiksi.

7. Annostele kuskus kulhoihin, nosta päälle broilerit ja kevätsipuli. Tarjoile minttujogurtin kera.

Ravintosisältö:

644 Kaloria

40 G Proteiinia

54 G Hiilihydraattia

9 G Sokeria

31 G Rasvaa, josta tyydyttynyttä

5 G8 G Kuitua

0,7 G Suolaa

Teksti StockFood ja Miia Vähähyyppä