Harissa-broileri ja kasviskuskus

Tulinen maustetahna maustaa broileripadan. Se tarjoillaan kuskusin ja minttujugurtin kanssa.

NeljälleValmistusaika 1 tunti2 isoa broilerinrintaa3 rkl harissa-tahnaa2,5 dl kuskusia5 dl kanalientä2 rkl oliiviöljyä2 isoa porkkanaa½ naurista2,5 dl sokeriherneitä4 rkl manteleita2 kevätsipulin vihreät osat tai ruohosipulinippusuolaa ja pippuria

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Minttujugurtti

2,5 dl jogurttia½ sitruunaa2 rkl kuumaa vettä1 pieni kourallinen mintunlehtiä1 rkl oliiviöljyä (+ loraus paistamiseen)suolaa ja pippuria

1. Hiero harissa broilerinrintaan. Peitä 10 minuutiksi.

2. Kaada kulhoon kuskus ja kiehuva vesi. Anna hautua kypsäksi. Peitä ja siirrä sivuun.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta broilerinfileet vuokaan ja ripottele päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kypsäksi (noin 30 minuuttia). Peitä foliolla.

4. Kuori ja viipaloi porkkanat sekä nauris vinottain. Hauduta tai paista pannulla kypsiksi. Lisää kuumien kasvisten joukkoon pilkotut sokeriherneet ja peitä.

5. Valmista minttujogurtti pieneen kulhoon: sekoita jogurtti, sitruunamehu, kuuma vesi, revitty minttu, suola ja pippuri. Ripottele päälle oliiviöljyä.

6. Sekoita kuskus ilmavaksi haarukalla. Lisää kasvikset ja mantelit. Leikkaa kypsä broileri paloiksi.

7. Annostele kuskus kulhoihin, nosta päälle broilerit ja kevätsipuli. Tarjoile minttujogurtin kera. 

Ravintosisältö:

644 Kaloria40 G Proteiinia54 G Hiilihydraattia9 G Sokeria31 G Rasvaa, josta tyydyttynyttä 5 G8 G Kuitua0,7 G Suolaa

Teksti StockFood ja Miia Vähähyyppä