Apua ikuiselle meditaation aloittajalle

Muita meditaation ikuisia aloittajia linjoilla? Olen aika kova aloittamaan kaikenlaista, kuten joogaa, meditaatiota ja ties mitä, mutta välillä se harrastaminen vain katkeaa, eikä edes ehkä ajanpuutteen, vaan laiskuuden takia. Jostain syystä vain ei huvita. Tällä hetkellä jooga kuitenkin jatkuu ja aamumeditaatio on taas astunut elämääni. Nyt sain jälkimmäiseen vielä helpotusta, kun virtuaalinen ystäväni Kaisa vinkkasi Calm-sovelluksesta. Se ei ole mikään uusi sovellus, mutta jostain syystä en ollut koskaan siihen tutustunut ennen kuin muutama päivä sitten.

10 vuoden viha-rakkaussuhde meditaatioon

Meditoinut olen enemmän ja vähemmän jo 10 vuoden ajan ja silti olen siinä aivan aloittelija. Välillä meditaatio on ollut säännöllistä ja jokapäiväistä, välillä taas unohtunut kuukausiksi. Toki montaa arkipäivän asiaa voi katsoa meditatiivisesta kulmasta, jos niin haluaa. Itsellä top 5 meditatiiviset tekemiset ovat juokseminen (yksin), käveleminen (ilman musiikkia, mieluiten nopeaan tahtiin), tiskaaminen (tosin nykyään kone hoitaa sen), pyykkien ripustelu ja moni muukin yksitoikkoinen ja yksinkertainen tekeminen, jossa tietoisen mielen voi antaa rentoutua ja tekeminen sujuu flowssa ilman ajattelua.

Silti olen kaivannut sitä, että vain olen, ilman että teen mitään, ja maltan keskittyä syvään hengitykseen ja antaa ajatusten tulla ja mennä, ilman, että tartun mihinkään menneeseen tai tulevaan. Kesällä harrastin meditaatiota laiturilla, mutta liekö someaikakauden aikaansaannoksia tai pienen suorittajan heräämistä itsessäni, 20–30 minuuttia vain olemista ilman mitään tekemistä oli paikoin ylitsepääsemättömän vaikeaa. En usko, että se johtuu siitä, että pelkään, että missaan jotain vain ollessani, vaan enemmänkin siitä, etten ole tottunut siihen, etten tee mitään, kun niitä rautoja on tulessa aika monia kaiken aikaa.

Meditaatiopaikkani numero kaksi kesällä. Helpompaa ulkona kuin olkkarissa!

Aamumeditaatio olohuoneessa helpottui

Kesäloman jälkeen töiden alkaessa aamumeditaatio olohuoneessa ei maistunutkaan yhtä makealta kuin laiturilla tai kivellä ulkosaaristossa. Juuri, kun olin luovuttamassa, jälleen kerran, sain vinkin tuosta Calm-appista ja nyt muutaman päivän kokemuksella olen aivan hullaantunut siihen. Hankin itselleni siis tuon maksullisen version (noin 57 e/vuosi), koska ajattelin, että kaikki tai ei mitään. Ja uskon, että se kannattaa.

Huomenna, kun aamulla herään, kömmin taas olkkariin ja kuuntelen päivän meditaation. Se kestää 10 minuuttia ja on hetkessä ohi! Kuitenkin se on ihanan rauhallinen startti usein niin hektiseen päivään ja sen jälkeen olo on paitsi levollinen, myös energinen ja olen valmis ottamaan päivän vastaan sellaisena kuin se tulee.

Meditaation hyödyistä on kirjoitettu niin paljon, että olisi lähes tyhmää olla käyttämättä tuota korttia, mutta niin se vain on, että itsekseen siitä on helppo luistaa. Siksi lämmin suositus Calm-appille, jos olet kaltaiseni ikuinen meditaation aloittaja. Itse haluaisin erityisesti parantaa keskittymiskykyäni ja malttaa multitaskaamisen sijaan keskittyä yhteen asiaan oikeasti kerrallaan. Jospa tällä kerralla onnistuisin!

Mahtavaa alkanutta viikkoa,

Jenny

INSTAGRAMISSA

FACEBOOKISSA

P.s. Sydän tuohon alas on tullut jäädäkseen. Saa painaa, kiitos <3

Vauhtisammakko-juoksukoulut alkavat Helsingissä

Kotitreeni astui elämääni

Överi sokeri jäi, kun laitoin ruokarytmin kuntoon

Miten pitää huolta siitä, että virtaa riittää seuraavaan lomaan saakka?

Kateus ja tyytymättömyys – kesän vitsaukset