Ssam – korealainen lihaherkku

Paista ssam tavallisessa tai pöytägrillissä, paistinpannussa tai muurikassa.

Neljälle 


VALMISTUSAINEET

500 g viipaloitua tai suikaloitua kalaa tai lihaa
Marinadi
3 rkl silputtua valkosipulia
3 rkl soijakastiketta
2 rkl ruokosokeria
1 rkl hunajaa
2 rkl raastettua päärynää
1 rkl mirin-riisiviiniä
1 rkl seesamiöljyä
3 hienonnettua kevätsipulia
1 tl mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

1. Nosta kala- tai lihapalat isolle vadille.
2. Sekoita kaikki marinadin ainekset.
3. Levitä marinadi kala- tai lihaviipaleiden päälle. Kääntele siivuja ja varmista, että marinadia levittyy joka puolelle.
4. Valmista valitsemiasi lisukkeita, esimerkiksi kurkkua ja sipulia.
5. Grillaa tai paista kala tai liha ja tarjoile salaatin, kasvisten ja riisin kera.

Valmistusaika 20 minuuttia

syontikuva