Huimasti proteiinia ja kivasti kuitua. Tämä salaatti pääsee treenarin lautaselle.
Neljälle, valmistusaika 45 minuuttia
Ainesosat:
2,5 dl huuhdeltua kvinoaa
5 dl sulatettuja pakasteherneitä
400 g kidneypapuja purkista, valuttena
1,5 dl luonnonjogurttia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tahinia
3 eri väristä paprikaa ohuina siivuina
1 iso kourallinen ituja (mungpavun, sinimailasen, linssin ituja jne.)
1 kourallinen revittyä tilliä
1 kourallinen revittyjä persiljanlehtiä
2 rkl kuorettomia manteleita murskattuna
1 limetti lohkoina
suolaa ja pippuria
Valmistusohje:
1. Kaada kvinoa kattilaan. Lisää ½ litraa vettä ja ½ tl suolaa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja vesi imeytynyt.
2. Keitä herneitä 3–5 minuuttia suolatussa vedessä. Kaada viimeiseksi minuutiksi myös kidneypavut kattilaan. Kaada kuuma vesi pois, huuhtele herneet ja pavut kylmällä vedellä ja valuta.
3. Sekoita jogurtti, oliiviöljy ja tahini. Lisää vähän suolaa ja pippuria. Nosta jääkaappiin odottamaan.
4. Kun kvinoa on kypsää, nosta lämmöltä ja anna jäähtyä kymmenisen minuuttia. Sekoita kvinoaa haarukalla, jotta siitä tulee ilmavaa. Valuta herneet ja kidneypavut, ja nosta talouspaperille kuivumaan.
5. Jaa kvinoa, herneet, pavut, paprikat ja idut lautasille. Koristele yrteillä, manteleille ja limelohkoilla. Valuta päälle tahinikastiketta.
Ravintosisältö/annos
511 kaloria
22 g proteiinia
72 g hiilihydraatteja
12 g sokeria
19 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2 g
17 g kuitua
0,7 g suolaa