Tahini ja limetti maustavat rouskuvan salaatin.

Kvinoa-itusalaatti on tuhti proteiinipommi

Huimasti proteiinia ja kivasti kuitua. Tämä salaatti pääsee treenarin lautaselle.

Neljälle

Valmistusaika 45 minuuttia

2,5 dl huuhdeltua kvinoaa

5 dl sulatettuja pakasteherneitä

400 g kidneypapuja purkista, valuttena

1,5 dl luonnonjogurttia

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl tahinia

3 eri väristä paprikaa ohuina siivuina

1 iso kourallinen ituja (mungpavun, sinimailasen, linssin ituja jne.)

1 kourallinen revittyä tilliä

1 kourallinen revittyjä persiljanlehtiä

2 rkl kuorettomia manteleita murskattuna

1 limetti lohkoina

suolaa ja pippuria

1. Kaada kvinoa kattilaan. Lisää ½ litraa vettä ja ½ tl suolaa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja vesi imeytynyt.

2. Keitä herneitä 3–5 minuuttia suolatussa vedessä. Kaada viimeiseksi minuutiksi myös kidneypavut kattilaan. Kaada kuuma vesi pois, huuhtele herneet ja pavut kylmällä vedellä ja valuta.

3. Sekoita jogurtti, oliiviöljy ja tahini. Lisää vähän suolaa ja pippuria. Nosta jääkaappiin odottamaan.

4. Kun kvinoa on kypsää, nosta lämmöltä ja anna jäähtyä kymmenisen minuuttia. Sekoita kvinoaa haarukalla, jotta siitä tulee ilmavaa. Valuta herneet ja kidneypavut, ja nosta talouspaperille kuivumaan.

5. Jaa kvinoa, herneet, pavut, paprikat ja idut lautasille. Koristele yrteillä, manteleille ja limelohkoilla. Valuta päälle tahinikastiketta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös:

Siemenpyörykät chiasta ja kvinoasta

Kikherne-kesäkurpitsasalaatti

Lämmin linssisalaatti

Ravintosisältö/annos

511 kaloria

22 g proteiinia

72 g hiilihydraatteja

12 g sokeria

19 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2 g

17 g kuitua

0,7 g suolaa

Teksti Stockfood/Tekstikuva