Halloumiranskalaiset vievät kielen mennessään.

Halloumiranskalaiset vievät sydämen

Halloumiranskalaiset ovat viime aikojen hittiruoka. Kokeile grilliherkkujen kylkeen.

Moni lienee huomannut, että hampurilaisen kylkeen ilmestyivät halloumiranskalaiset, uppopaistetut halloumijuustotikut. Halloumiranut ovat niin tymäkkää tavaraa, että ne käyvät bileruoaksi ilman hamppariakin. Ne ovat myös loistava vegevaihtoehto illanviettoon.

Lontoolainen Oli Baba’s -ravintola, jossa herkku keksittiin jokunen vuosi sitten, ripottelee ranujen päälle mintunlehtisilppua ja granaattiomenan siemeniä sekä töräyttää tujauksen za’atarilla maustettua majoneesia.

Halloumiranskalaiset neljälle:

2 pkt halloumia

1½ dl vehnäjauhoja

mustapippuria myllystä

Paistamiseen:

1 l rypsiöljyä

Leikkaa juusto tikuiksi. Mausta jauhot pippurilla ja pyörittele juustopalat jauhoissa.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Paista juustot muutamassa erässä, noin 2 minuuttia.

Nosta talouspaperille valumaan.

 

Teksti Päivi Ekola
Kuvat Fotolia