Bataattirösti ja paahdetut valkosipulilinssit

Rösti lisukkeineen on vegaaninen.

Neljälle

Valmistusaika 45 minuuttia

Ainekset

600 g bataattia

200 g perunaa

½ sipuli

1 tl kuminaa

3 rkl öljyä

2 tl suolaa

2 rkl öljyä paistamiseen

Valkosipulilinssit

5 valkosipulinkynttä

2 tomaattia

100 g lehtikaalia tai pinaattia

1 rkl oliiviöljyä

8 dl keitettyjä ruskeita 
linssejä

½ dl öljyä

1 tl suolaa

1 rkl etikkaa

Hernekerma

2 dl sulatettuja 
pakasteherneitä

1 dl kaurajuomaa

½ sitruunan mehu

½ tl suolaa

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 170 asteeseen. Kuori bataatit ja perunat ja raasta ne. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita raasteet sipulin, kuminan, rapsiöljyn ja suolan kanssa.
  2. Kuumenna uuninkestävä paistinpannu keskilämmölle ja peitä pannun pohja öljyllä. Kaada pannulle peruna-bataattisekoitus ja painele tasaiseksi. Nosta pannu uuniin ja paista noin 25 minuuttia.
  3. Kuori ja silppua valkosipuli. Kuutioi tomaatit ja pilko lehtikaali tai pinaatti. Ruskista valkosipulia pannulla tilkassa öljyä. Lisää pannulle linssit, sekoita ja nosta lämmöltä. Lisää tomaatti, lehtikaali tai pinaatti, öljy, suola ja etikka. Sekoita.
  4. Tee sitten hernekerma sekoittamalla herneet, kaurajuoma, sitruunamehu ja suola tehosekoittimessa.
  5. Nosta pöytään röstipannu, hernekerma ja linssit.