Rösti lisukkeineen on vegaaninen.
Neljälle
Valmistusaika 45 minuuttia
Ainekset
600 g bataattia
200 g perunaa
½ sipuli
1 tl kuminaa
3 rkl öljyä
2 tl suolaa
2 rkl öljyä paistamiseen
Valkosipulilinssit
5 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
100 g lehtikaalia tai pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
8 dl keitettyjä ruskeita linssejä
½ dl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl etikkaa
Hernekerma
2 dl sulatettuja pakasteherneitä
1 dl kaurajuomaa
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
Valmistus
- Lämmitä uuni 170 asteeseen. Kuori bataatit ja perunat ja raasta ne. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita raasteet sipulin, kuminan, rapsiöljyn ja suolan kanssa.
- Kuumenna uuninkestävä paistinpannu keskilämmölle ja peitä pannun pohja öljyllä. Kaada pannulle peruna-bataattisekoitus ja painele tasaiseksi. Nosta pannu uuniin ja paista noin 25 minuuttia.
- Kuori ja silppua valkosipuli. Kuutioi tomaatit ja pilko lehtikaali tai pinaatti. Ruskista valkosipulia pannulla tilkassa öljyä. Lisää pannulle linssit, sekoita ja nosta lämmöltä. Lisää tomaatti, lehtikaali tai pinaatti, öljy, suola ja etikka. Sekoita.
- Tee sitten hernekerma sekoittamalla herneet, kaurajuoma, sitruunamehu ja suola tehosekoittimessa.
- Nosta pöytään röstipannu, hernekerma ja linssit.