Paljonko mä painan?

Olin lauantaina ihanan Rosanna Kuljun livepodcast-vieraana I love me -messuilla. Podcastin aiheena oli kokonaisvaltainen hyvinvointi ja ulkonäköpaineet. Mun lisäkseni vieraana oli mahtava Bettina Gräsbeck. Me saatiin Bettinan kanssa kysymykset valmiiksi jo perjantaina, jotta tiedettiin vähän mistä puhutaan. Mä en kylläkään miettinyt vastauksia valmiiksi. Ainoa mihin tiesin vastauksen valmiiksi oli mun paino.

Kuva: Juho Tirkkonen
Kuva: Juho Tirkkonen
Kuva: Juho Tirkkonen

Rosanna kysyi ensimmäisenä kysymyksenä, että kuinka paljon sä painat? Rosanna oli myös kertonut juuri oman painonsa, 70kg. Mä vastasin oman painoni: 75kg ja Bettina omansa 73kg. Mun mielestä oli upeeta, että me kaikki kerrottiin rehellisesi oma painomme. Tosi moni nainen ujostelee kertoa sitä ääneen, varsinkin jos se alkaa jollain muulla kuin kutosella.

Kun tein kokopäiväisesti pt:n hommia, lähes kaikki asiakkaani sanoi haluavansa painaa 65kg. Se on ihan hassu juttu, mutta totta! Moni nainen ei halua painaa yli 70kg!! Mutta mitä ihmettä?? Mä painoin ennen raskautta 70,5kg. Olin mielestäni ihan super hyvässä kunnossa. Ja nyt mun mielestä tässä on kolme upeaa esimerkkiä; Rosanna, Bettina ja minä. Kaikkien paino alkaa sillä seiskalla ja me näytetään kaikki tosi hyviltä! 🙂

Ulkonäköpaineet

Mun äiti kysyi multa podcastin jälkeen, että jännittikö sanoa paino ääneen tai, että tuliko siitä jotain palautetta? Mä vastasin äidille, että ei mua itse asiassa jännittänyt, eikä myöskään tullut mitään palautetta. Siis negatiivista. 😀 Vielä muutama vuosi sitten mä oisin pelännyt sanoa ääneen painoni, vaikka se silloin alkoikin kutosella. Silloin mä koin jonkinlaisia ulkonäköpaineita.

Juteltiin podcastissa myös ulkonäköpaineista. Oltiinko me koettu sellaisia vai ei. Mä kerroin, että mä oon kokenut pari kertaa ulkonäköpaineita. Eka kerta oli silloin, kun aloin tekemään pt:n töitä. Mietin tosi paljon, että miltä pt:n täytyy näyttää. Sain silloin myös palautetta, että olin ”liian rasvainen” ollakseni uskottava pt. Toisen kerran koin ulkonäköpaineita raskauden jälkeen. Raskausarvet kammoksutti mua silloin alkuun. Häpesin jotenkin niitä, ajattelin etten voi enää ikinä mennä bikinit päällä rannalle.

Molemmat paineet on mennyttä. Mä oon sitä mieltä, että pt:llä ei ole mitään yleistä muottia mihin pitää mahtua ollakseen uskottava. Ja mitä raskausarpiin tulee; ne on luonnollisia asioita joille ei oikeastaan itse voi mitään, niitä joko tulee tai ei tule. So simple! 😉

Paino ei mun mielestä kerro missään tapauksessa kaikkea! Tottakai se kertoo joskus jotain, mutta esim. se painotko sä 65kg vai 75kg kertoo aika vähän. 🙂 

Onko paino sulle tabu? Vai uskaltaisitko kertoa sen ääneen?

Monna