Yhden aikakauden loppu.

Mun on jotenkin vaikea aloittaa tätä postausta. En oikeastaan ees tiedä miten sen aloittaisin. Tai mistä aloittaisin.

Mä oon jo pidemmän aikaa miettinyt tätä asiaa ja nyt mä päätin uskaltaa tehdä sen. Musta on jo jonkin aikaa tuntunut siltä, että mä oon antanut jo kaikkeni blogille. Mä oon kirjoittanut pian 8 vuotta blogia, joista viimeiset 2-3 vuotta täyspäiväisesti. Blogi on vienyt mun tekemisistäni, työstäni ja vapaa-ajastakin koko 8 vuoden ajan ihan älyttömän suuren osan.

Kun juttelin tästä päätöksestäni erään viisaan naisen kanssa, hän sanoi hyvin: harva jaksaa tehdä samaa työtä kahdeksaa vuotta putkeen. Niinpä.

Kun ennen avasin blogialustan ja näppis sauhuten kirjoitin postauksen päivässä ja ideoita pursusi niin paljon, etten ehtinyt kaikesta edes kirjoittaa. On asia nyt päinvastoin. Nyt avatessani blogialustan ahdistun. Mietin, että mistä ihmeestä kirjoitan, mähän olen kirjoittanut jo kaikesta mistä voin ja haluan. Aloitanko kaikki postaukset alusta? Vai jaanko kerta toisensa jälkeen kuvia mun (jo haalenneista) raskausarvista?

Päätös on syntynyt

Vaikka tätä tuntuu samaan aikaan vaikealta ja raskaalta kirjoittaa, oon päätökseni tehnyt. Aion pistää blogini taustalle ja keskittyä marraskuun alusta asti muihin asioihin täyspäiväisesti. En lopeta blogia kumminkaan ihan kokonaan, vaan siitä tulee pääkanavan sijaan tukikanava, jota päivittelen sitten harvemmin. Blogi siirtyy myös luonnollisesti Vaikuttajamedialle, koska olisihan se vähän outoa, että olen toinen omistaja, mutta blogi ei siirtyisi mukana.

Aionkin nyt panostaa Vaikuttajamediaan ja Vaikuttajatapahtumiin täysillä. Aion myös jatkaa hyvinvoinnin parissa, sillä tällä viikolla otin myös toisen pt-asiakkaan ja aion Tuukan kanssa tehdä Suurin Muutos -valmennusta, sekä omaa Energisempi äiti -valmennusta tulevaisuudessakin.

Some ei jää kokonaan

Instagram-tilini jää silti eloon! 🙂 Sitä aion päivittää samaan tahtiin kuin tähän astikin! Itse asiassa uskon, että tämän päätöksen myötä mulla jää aikaa tehdä IG:tä entistä ammattimaisemmin ja entistä parempaa sisältöä. Haluan edelleen toimia somevaikuttajana ja IG:stä onkin vähän pikkuhiljaa muodostunut pääkanavani. Moni vaikuttaja on siirtynyt tekemään instagarmiin ”miniblogia”. Ja se on myös asia, jota varmasti tuun tekemään siellä.

Pelottava päätös

Päätöksestä pelottavan tekee se, että tämän myötä multa häviää säännöllinen kuukausitulo kokonaan. Oon saanut blogistani kuukausipalkkaa ja nyt se häviää. Kaikki tulot on marraskuusta lähtien epäsäännöllisiä, eikä mitään ”turvaa” ole. Mutta uskon, että päätös on silti oikea. Vaikka tää tuntuu isolta päätökseltä ja todellakin yhden aikakauden lopulta, koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Eihän sitä tiedä josko vaikka vuoden päästä mä haluan taas kirjoittaa blogia päätyökseni. Mutta nyt se on näin ja se vähän pelottaa.

Mä oon kuitenkin sitä mieltä, että yleensä askeleet, jotka on vähän pelottavia on myös niitä, jotka työntää eteenpäin. Silloin kun 8 vuotta sitten perustin oman yrityksen ja olin käytännössä ihan nolla-tilanteessa asiakkaiden ja palkan suhteen, tein ehkä jopa vähän enemmän töitä onnistuakseni, koska mun oli pakko. Mä uskon, että nyt on myös sama. Mun on pakko (ja tottakai myös haluan) onnistua tekemään asioista sellaisia, että saan leipää pöytään tästä eteenpäinkin ja ehkä myös jotain siihen leivän päälle.

Mun blogini siirtyy siis 1.marraskuuta Vaikuttajamedian alle ja sen myötä se jää myös ns. tukikanavaksi. Tuun päivittämään blogia silloin tällöin, mutta enää tekstejä ei tule 3-4 kertaa viikossa. Jos haluat pysyä mun jutuissa perillä, niin laita mun IG-tili seurantaan. <3 Siitä tulee nyt sitten myös mun ”pikkublogi”. 🙂

Mun tekee mieli sanoa kiitos kaikille teille näistä vuosista! Ja sanonkin! KIITOS KAIKILLE TEILLE LUKIJOILLE NÄISTÄ VUOSISTA!!! Mutta toisaalta, nää ei oo jäähyväiset, blogi ei sulkeudu kokonaan. Mun on myös pakko sanoa, että jonkinlainen taakka putoaa nyt harteilta. Saan tehdä tätä tästä lähtien taas harrastuksena, en enää työnä. Ehkä sitä myötä jokin muuttuu myös. <3

Monna <3