Määritteleekö titteli, IG-seuraajamäärä tai koulutustaso jotain?

Me oltiin mun hyvän ystävän Lauran kanssa tänään keskiviikkona Iltalehden haastattelussa. Meitä pyydettiin haastatteluun ystävyyden vuoksi, joka on syntynyt somessa. Me ollaan Lauran kanssa siis tutustuttu somen välityksellä ja onneksi ollaan!! Laura on yks mun rakkaimpia ja läheisimpiä ystäviä tätä nykyä! <3 Oon saanut myös monta muuta hyvää ystävää somen kautta ja paljon ihania kavereita ja kollegoita.

Meiltä kysyttiin haastattelussa, että voiko someystävyyteen luottaa. 

Me tultiin Lauran kanssa molemmat siihen tulokseen, että kyllä voi. Mutta on tietysti myös olemassa valitettavasti heitä, jotka haluavat vain hyötyä ja olla tekemisissä vain joidenkin tiettyjen asioiden takia. Mä kerroin haastattelussa, että mulla oli luonnoksissa postaus tästä aiheesta, jota aloin kirjoittaa pari viikkoa sitten. Tämä postaus on se, jota juuri luet.

Ystävä, jonka kanssa voi olla just sitä mitä on. Eikä aina tarvi olla niin tosissaan. 😉

Karu meininki

Juttelin mun toisen hyvän ystävän kanssa muutama viikko sitten siitä, että häntä on alkanut ahdistamaan sellainen meininki, kun esim. erilaisissa vaikuttajille suunnatuissa tapahtumissa hengataan sellaisten ihmisten kanssa, joilla on ”tarpeeksi” seuraajia. 😀 Siis ihan naurettavaltahan tää kuulostaa!! Mutta se on totta. Halutaan hyötyä toisesta, eli jos toisella on enemmän seuraajia kuin jollain toisella, hengataan mieluummin sen kanssa, koska siitä saattaa saada sitten tägäyksen kuvaan/storyyn ja uusia seuraajia! OMG! 😀 😀

Tiedän myös paljon ihmisiä, joille merkitsee henkilön titteli tai koulutustaso paljon enemmän kuin se, mitä se ihminen on sisältä. Se on mun mielestä todella surullista!

Mä en oo ikinä ymmärtänyt tällaista käyttäytymistä!! Mun mielestä jokainen ihminen on samanarvoinen! Ihan sama onko jollain 100k seuraajaa vai 100 seuraajaa IG:ssä. Sekään ei määrittele mulle millään tapaa ihmisen hyvyyttä tai paremmuutta onko joku kouluttautunut Hankenissa vai onko peruskoulu ainoa opinahjo, joka on tullut suoritettua.

Mun mielestä on aika hurjaa, että oma elämä pitää rakentaa sen mukaan miltä se näyttää muiden silmissä. Hengataan vain sellaisten ihmisten seurassa, jotka on samaa (korkeaa) koulutustasoa, kuin itse. Somessa julkaistaan vain sellaista sisältöä, jossa näkyy kaunista ja rikasta seuraa, ei ihan ketä tahansa tyyppiä voi ottaa mukaan omiin storyihin..

Mä en tiedä teistä, mutta mua välillä pelottaa mihin tää maailma oikeasti on menossa.

On jotenkin hurjaa miettiä, että nykyään niin monille merkitsee enemmän se miltä elämä näyttää kuin tuntuu. Mä muistan, kuinka joskus joku viisas on sanonut, että on ihana tavata ihmisiä vaikkapa lenkkipolulla tai kuntosalilla – siellä kaikki on samanarvoisia, kaikki on urheiluvetimet päällä jumppaamassa ja lenkillä, keneltäkään ei kysytä titteliä tai kuinka monta seuraajaa sulla on IG:ssä.

Mä oon ajatellut mun vaaleanpunaisten lasieni läpi, että ei oo sellaisia ihmisiä, jotka miettis esim. tulevan puolisonsa sitä kautta mikä hän on koulutukseltaan tai ammatiltaan. Haluan myös edelleen ajatella, että ihmiset on lähtökohtaisesti hyviä ja haluavat vaan oikeasti rakkautta ja ystävyyttä. <3

Meiltä kysyttiin tuossa haastattelussa tänään myös sellaista, että onko joku halunnut hyötyä teidän somenäkyvyydestä tms. Mä sanoin, että mä en ainakaan halua uskoa, että niin olis. <3

***

Mitä mieltä te ootte titteleistä, koulutustasosta tai IG:n seuraajamääristä? Merkkaako ne jotain teille? Tai merkkaako esim. koulutustaso enemmän kuin se, minkälainen ihminen on luonteeltaan?

Monna