Notkahdus ylöspäin.

Torstaina astuessani puntarille, tiesin jo odottaa ettei nyt tuu hyvää tulosta. Mulla on aina ollut kuukautisten aikaan sellainen kroppa, että maha on tosi turvonnut ja muutenkin koko kroppa turvonnut. Joten, kun astuin puntarille torstaina aamusta, ajattelin siihen pärähtävän saman luvun kuin edellisellä viikolla.

Mutta toisin kävi! Siihen pärähti 300g enemmän kuin edellisellä viikolla! 😀

No, tämähän ei kerro vielä mitään. Kuten viime viikolla sanoin, ei puntarilla kannata hyppiä päivittäin, koska paino voi vaihdella paljonkin eri päivinä. Viikon välein on ns. ”luotettavampaa dataa”, mutta silti muutaman sadan gramman heittelyt suuntaan tai toiseen voi johtua naisilla juurikin esim. kuukautiskierrosta. Perjantaina kun astuin puntarille uudemman kerran, koska halusin katsoa vaikuttiko edellispäivän ”menkkaturvotus”, oli paino 400g vähemmän kuin torstaina. 😀

Kuten Tuukkakin sanoi, 8 viikon matkassa kannattaa melkeinpä ainoastaan katsoa alkupainoa ja loppupainoa. Siinä välissä voi tapahtua heilahteluja. Niinhän se on.

Essi Esimerkki

Musta tuntuu, että mä oon monessa asiassa aina se Essi Esimerkki. Mulle tuli pitkään kuntoutuva erkauma raskaudesta, koska lähdin neuvolalääkärin toteaman jälkeen liian aikaisin liikkeelle synnytyksen jälkeen. Mulla löytyi tutkimuksista alhainen ferritiiniarvo, vaikka hemoglobiini oli täysin hyvä ja kärsin kuukausia kovasta väsymyksestä, muistin pätkimisestä jne.. kunnes löysin hyvän lääkärin ja sain lähetteen infuusioon.

Näitä esimerkkejä mulla on monta, joita voisin tähän listata. 😀 Mutta myös nyt tän painoasian! On oikeastaan tosi hyvä esimerkki nyt kertoa tästä blogissa, kun paino on lähtenyt mukavan rauhallisesti tipahtamaan jättämällä sokerin päivittäisen mättämisen ja lisäämällä hyvää ja terveellistä ravintoa jne.. Mutta sitten tuleekin notkahdus ylöspäin, joka johtuu täysin kuukautiskierrosta. Mitään muuta selitystä ei oikeastaan ole. Olen siis oiva esimerkki tässäkin asiassa. 😀 Paino voi heilahdella.

Teinkö jotain toisin viime viikon aikana?

En! Treenasin about saman verran, muistaakseni 3 kertaa. Pidin yhden herkkupäivän, kuten edelliselläkin viikolla. Söin ihan samalla tavalla. Joten mikään muu käyttäytyminen ei mun painoa ole voinut nostaa torstain punnitukseen muutamaa sataa grammaa, kuin kuukautispöhötys. 😀

Kerron tän jutun siksi, että jos paino heittelee vain muutamia satoja grammoja viikon sisällä, ei kannata heittää hanskoja tiskiin ja ajatella, että p*skat tästä ei tullut taaskaan mitään.

Hyvillä mielin siis jatketaan suurinta pudottajaa! Ja itse asiassa nyt ens viikon alusta (19.8 ma), kun alkaa mun Energisempi äiti -valmennus, otan herkkuhaasteen vastaan, kuten muutkin valmennuksessa olevat. Se tarkoittaa sitä, että yhden viikottaisen herkkupäivän sijaan, mulla on yksi herkkupäivä kuukauden aikana.


Hei ihanaa viikonloppua kaikille! <3

Monna