Pursiaisten Suurin Pudottaja

Eka viikko takana ja eka punnitus myös takana!

Aamulla, kun hiippailin alakertaan, odotti mua portaiden edessä olohuoneen lattialla vaaka. 😀 Tuukka oli lähtenyt jo vetämään asiakkaalle treeniä ja käynyt ottamassa oman aamupainonsa ja ystävällisesti jättänyt vaa’an siihen myös mulle. Haha! 😀 Mä en kyllä olis tätä unohtanut, vaikka Tuukka ei ois näin hienovaraisesti muistuttanut. Sen verran nimittäin oon fiiliksissäni tästä yhdessä tekemisestä! 🙂

Meillä on siis kerran viikossa (torstaisin) aina aamupunnitus. Viime viikon torstaina käytiin ottamassa lähtöpainot puntarilla ja kirjattiin ne ylös samalle paperilapulle jääkaapin oveen. Tänään käytiin uudemman kerran vaa’alla ja molemmille vaaka näytti iloisia uutisia. 🙂 Mun ekan viikon pudotus oli -700g ja Tuukan -500g. Jee!! 🙂

Oon aina sanonut mun asiakkaille, että viikkopudotustahti olis paras kun se olisi n. 500g – 1kg. Silloin tulos on pysyvintä. Jos viikossa tippuu useita kiloja, voi se tarkoittaa sitä, että lähtee nesteitä tai pahimmassa tapauksessa lihaksia. Usein suuri pudotustahti voi olla seurausta tosi tosi niukasta ravinnosta. Eli runsailla miinuskaloreilla on vedetty ja sitten vaaka näyttää ison muutoksen. Noissa tapauksissa se ilo on vaan valitettavasti aika lyhyt. Kukaan kun ei oikeasti pysty elämään kovin montaa viikkoa nälässä.

Mitä me tehtiin viikon aikana eri tavalla?

Mehän ei olla kielletty mitään itseltämme tän Suurimman Pudottajan aikana. Mutta me molemmat halutaan onnistua tässä ja vireystilan ja kropan hyvinvoinnin takia jättää herkut vähemmälle. Eka viikko menikin siis täysin ilman herkkuja! 🙂 Edes lauantaina, joka on yleensä meille se herkkupäivä, ei ostettu mitään herkkuja! Olin myös kipeänä pari päivää ja se on aina ollut mulle sellainen ”lupa” syödä suklaata jne.. Nyt kuitenkin pidin pintani ja söin vaan perusruokaa ja terveellisiä juttuja. Ehkä se oli myös yks syy siihen, että mun kurkkukipu kesti vaan 2 päivää.

Tuukalle on aina ollut helpompaa olla ilman herkkuja, kuin mulle. Mä oikeesti voisin elää irtokarkeilla, suklaalla ja sipseillä!! 😀 Hahaha! Mutta siis ihan oikeesti, mä rakastan niitä kaikkia! Mä oon myös selkeesti enemmän tunnesyöjä, kuin Tuukka. Jos oon väsynyt tai huonolla tuulella, palkitsen helposti itteni herkuilla. Tuukka on taas niin järki-ihminen, että jos se on jotain päättänyt, se pysyy siinä päätöksessään itsepintaisesti!

Oikeastaan varmaan selkein muutos viime viikon aikana oli nimenomaan noi herkut. Kesän aikana tuli syötyä päivittäin jotain herkkua! Yhtenä päivänä se oli vaan yks jäätelö, toisena päivänä se oli irtokarkkipussi ja jäätelö. Sen takia isoin muutos oli se, että herkut jäi pois. Toinen ryhtiliike liittyi myös ruokailuihin. Pidettiin tarkemmin huolta siitä, että saatiin molemmat energiaa koneeseen n.3h välein.

Mikä on palkinto?

Meiltä on kyselty, että mitä meiän perheen suurimman pudottajan voittaja sitten saa palkinnoksi? No, itse asiassa ei mitään! 😀 Ei olla laitettu mitään konkreettista palkintoa sille, joka prosentuaalisesti tiputtaa enemmän lähtöpainostaan. Meillä molemmilla palkinto on oikeastaan se olo! Kuten jo ekassa postauksessa tästä aiheesta kerroin, on se oma olo siinä omassa kropassaan se mikä palkitsee ja motivoi! Vaikka paljon puhutaan (kuten minäkin) ettei vaakalukema kerro mitään ja painoa ei tartte ajatella, niin kyllä se oma fiilis kropassa vaan muuttuu, kun on tullut lisäkiloja.

Varsinaisesti se vaakalukema ei oo tärkeä meille kummallekaan, mutta se on hyvä motivaattori. Ei meistä kumpikaan tee tätä sen takia, että vaa’assa pitäisi olla jokin tietty lukema. Vaan sen takia, että me halutaan voida hyvin. On paljon kevyempi fiilis treenata ja olla ja puuhata energisen taaperon kanssa, kun ei mätä herkkuja päivittäin. 🙂

Musta tuntuu, että suurin syy siihen,  että tää tuntuu nyt hyvältä – on se ettei oo mikään pakko! Meillä ei tosiaan oo mikään kiellettyä, ei oo pakko olla jossain tietyssä kunnossa tai tiputtaa jokin tietty määrä kiloja tms.. Mä oon edelleen sitä mieltä, että jos tekeminen on pakkopullaa – se ei tuu onnistumaan.

Lue tästä myös tästä meiän projektista. Ja hei tuu mukaan Energisempi äiti -valmennukseen! Vajaa kolme viikkoa aikaa starttiin!!

Monna