Mistä palkkani koostuu?

Välillä tulee sellaisia hetkiä yrittäjänä, kun miettii mistä se ansio tulee ja tuleeko sitä. Se on tosi ymmärrettävää, koska A) tulot on epäsäännöllisiä ja tuloja tulee monista lähteistä ja B) tulot on lähes aina vain määräaikaisia / keikkaluontoisia.

Me tehtiin viime viikolla mun kollegan ja ystävän Johannan kanssa sisältöä meidän Vaikuttajatapahtumien syksyn koulutuksiin. Loppuunmyydyn Vaikuttajan Intensiiviryhmän yksi tapaamiskerta käsittelee kaupallistumista, sitä miten voi tienata vaikuttajana. Intensiiviryhmissä on tosiaan pienissä ryhmissä ja koulutus on tosi henkilökohtaista. Siellä me kerrotaan myös meistä vähän enemmän kuin muissa koulutuksissa. 🙂

Laskettiin Johannan kanssa meidän tulot tänä vuonna tähän asti. Johannalla on päätyö, josta hän saa kuukausipalkkaa ja sen lisäksi vaikuttajana sivutuloja. Mulla taas somevaikuttajan työ on mun päätyö, joten oli hauska nähdä sekin ero, mitä voi tienata sivutyönä ja päätyönä samalta alalta.

Oli super inspiroivaa ja silmiä avaavaa laskea nuo 7kk tulot yhteen. Mä en rehellisesti sanottuna oo koskaan aiemmin tienannut näin paljon per kuukausi, kuin tänä vuonna. Enkä sano tätä mitenkään lesoillakseni, en edelleenkään oo mikään miljonääri. 😉 Kuten tuossa alussa sanoin, välillä tulee hetkiä yrittäjänä, että miettii mistä se ansio tulee ja tuleeko sitä. Sen takia tämmöinen koonti oli aivan mielettömän hyvä!!

Mistä mun palkkani sitten koostuu?

Toisin kuin moni ehkä ajattelee, ei suurimman osan bloggaajista / somevaikuttajista tulot tule pelkästään instagramin tai blogin kaupallisista yhteistöistä. Toki niistäkin, mutta mulla tulot tulee aika monesta eri asiasta.

  1. Säännöllinen kuukausiansio blogin kirjoittamisesta (Fit-lehti)
  2. Kaupalliset yhteistyöt (instagram & blogi)
  3. Vaikuttajatapahtumien tuottamat tapahtumat ja koulutukset
  4. Treeniryhmä ja valmennukset (MT Personal Training)
  5. Erilaiset treenitapahtumat
  6. Lehtiartikkelien teko (treeni/hyvinvointi)
  7. Brändilähettilään säännöllinen kuukausiansio (Yvette)

Silloin kun toimin pt:nä päätyökseni, oli tärkeetä koko ajan pitää huoli, että on riittävästi asiakkaita muttei liikaa. Nyt sama asia on yhteistöiden kanssa. Ne on asia, jonka varassa mun ansiot oikeastaan on. Brändilähettilään pesti on nyt päättynyt ja kirjoituspalkkio blogista ei ole kovin suuri.

On siis jatkuvasti pysyttävä aktiivisena ja myytävä itseään. 🙂 Toki mulla on se onnellinen tilanne, että yritykset pääosin ottaa muhun päin yhteyttä yhteistyö-ideoiden kera. Mutta mun on silti myös itse tehtävä myyntityötä.

Meillä on tulossa syksyn mittaan Vaikuttajatapahtumilla myös workshoppeja taas! 🙂 Ensimmäinen on syyskuussa ja sen aihe on seuraava:

KUINKA TIENATA VAIKUTTAJANA -WORKSHOP 7.9. KLO 10-13
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Koulutus on suunnattu kaiken kokoisille vaikuttajille.
Workshopissa jokainen vaikuttaja pääsee tekemään itselleen ammattitaitoisen mediakortin, joka avulla kaupallisten yhteistöiden myyminen helpottuu merkittävästi. Workshopin tavoitteena on antaa jokaiselle vaikuttajalle avaimet itsensä kaupallistamiseen.

Kuinka tienata vaikuttajana -workshopissa opit seuraavat asiat:
– Mediakortin teko ja päivitys
– Vaikuttajan mahdolliset tulonlähteet
– Instagram- ja blogiyhteistöiden hinnoittelu
– Kaupallisten yhteistöiden myynti
– Kuinka päästä pr-tilaisuuksiin
Workshopin tiedot:
Tapahtuma järjestetään 7.9.2019 klo 10-13 Helsingissä (tarkempi sijainti ilmoitetaan lähempänä).
Workshopin hinta 79 € / osallistuja, sis. aamiaisen.

Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen: tapahtumat@vaikuttajamedia.fi
Tapahtumaan mahtuu vain rajallinen määrä osallistujia.

Tällä viikolla paluu arkeen ja päiväkotikin jatkuu kesätauon jälkeen Emmalla. <3 Ihanaa viikkoa!

Monna