Tuukka ja Monna vastaa!

Saatiin viime kesänä hurja määrä kysymyksiä, joita esititte meille yhdessä. Siis mulle ja Tuukalle. 😀 Osa kysymyksistä jäi vastaamatta, koska niitä oli vaan niin paljon. Kaivelin niitä esiin ja ajateltiin vastata kolmanteen rundiin kysymyksiä näin vuoden jälkeen. 😉 Taas vastattiin niin, että ei olla nähty mitä toinen vastaa. 🙂

1. Mitä tv-sarjoja seuraatte yhdessä (jos seuraatte)? Mikä oli viimeisin elokuva jonka näitte yhdessä?

M: Ei kyllä tällä hetkellä taideta seurata mitään sarjaa yhdessä eikä erikseen. 😀 Salkkareita aikoinaan kyllä katottiin aina yhdessä. Viimeisin leffa, joka katottiin yhdessä oli Rita Hayworth – avain pakoon. Tää katottiin joskus viime vuonna. Haha!

T: Tällä hetkellä me ei katsota hirveästi telkkaria ylipäätänsä, saatikka sitten yhdessä. Mä en rehellisesti sanottuna muista, minkä elokuvan olemme katsoneet viimeksi yhdessä. Veikkaan jotain, mitä emme katsoneet loppuun Netflixistä n. 1,5 vuotta sitten.

2. Kumpi pesee vessan? Kumpi vie useammin roskat?

M: Mä vien useammin roskat, mutta Tuukka joutuu kyllä aina pesemään vessan.

T: Mä oon meidän perheen kakka-vastaava tittelin kaikissa muodoissa. Monna vie varmaan useammin roskia, vaikka kyllä mäkin yritän parhaani.

3. Miten huomioitte toisianne arjessa? Kuinka usein puhutte tunteista toista kohta kohtaan? Haaveiletteko yhdessä tulevaisuudesta?

M: Niillä pienillä jutuilla, tehdään ruokaa toiselle jos tiedetään toisella olevan pitkä päivä. Mä mm. monesti ajattelen, että siivoon keittiön ja vien koirat ulos ettei Tuukan sitten heti tartte kun tulee töistä. Aina silloin tällöin yritetään muistaa sanoa kehuja toisen ulkonäöstä ja kertoa, että rakastetaan. En ehkä sanois, että ”haaveillaan” tulevaisuudesta – mutta suunnitellaan kivoja juttuja lähitulevaisuuteen yhdessä jne. Kyllä me ollaan kuitenkin puhuttu, että kiikkustuolissa vielä ollaan sitten yhdessä.

T: Jestas, mitä kysymyksiä. Huomioimme toisiamme pienillä teoilla. Teemme ruokaa toisillemme, keitämme kahvia tms. pieniä arkisia asioita. Tunteista toista kohtaan puhutaan kyllä todella harvoin, mutta haaveillaan yhteisistä jutuista aika useinkin ja puhutaan muuten paljon asioista.

Kuva: Teemu Kuusimurto

4. Haluatteko lisää lapsia?

M: Vähän vaikea kysymys. Mutta kyllä tällä hetkellä ehkä vahvempana on se ajatus, että ei ainakaan nyt. Tai ei ainakaan silleen, että ”nyt yritetään”.. jos tulee, niin tervetuloa. 😉 Ollaan kyllä myös puhuttu siitä, että sekin on tosi ok vaikka Emma olis ainoa lapsi. <3

T: No ei nämä kysymykset ainakaan helpotu. Jos luoja suo, niin antaa tulla vaan, mutta en kyllä nyt haluamalla halua enää lisää lapsia.

5. Onko teillä ”pussailulomaa” kahdestaan?

M: Ai mitä? 😉 😀 Haha! Joo, ei oo kyllä ollut. Toisaalta me ei kyllä ikinä oo oltu sellaisia tosi kovia hempeilijöitä. Tykätään tehdä yhdessä ja jos johonkin lomalle lähdettäis (lähdetään) kahdestaan, olis se luultavasti joku kiva kaupunkiloma aktiviteetteineen.

T: Pussailulomia ei ole kyllä juurikaan ollut, mutta nyt varmaan tulevaisuudessa enemmän, kun arki on tasapainottunut.

6. Onko teillä erimielisyyksiä Emman kasvatuksesta? Onko toinen lepsu ja toinen ”kova”?

M: Ei suuremmin oo erimielisyyksiä. Isoista linjoista ollaan tosi samaa mieltä. Mutta ehkä joskus toinen on lepsumpi ja toinen tiukempi. Me ollaan kummatkin lepsuja ja kovia, ei oo oikeestaan mitään selkeitä tilanteita, joissa toinen olis toista lepsumpi. Tai no jos on pakko valita, niin ehkä Tuukka on vähän lepsumpi ja Emma tietää sen jo. 😀

T: Joo ja ei. Isot linjat ovat aika samat molemmilla. Minulla on vähän vapaammat säännöt kuin Monnalla, mutta jaksan taas ehkä enemmän Emman kiukuttelua ja jaksan taistella sen kanssa paremmin tietyistä asioista. Yhteenvetona sanoisin, että minä olen kiinni ääripäiden asioissa ja Monna hoitaa sitten sen päivittäisen perushomman ja rutiinien luomisen paljon minua paremmin. Uskon, että muodostamme Emmalle täydellisen kasvatuksen nimenomaan yhdessä. Minä olen se hullu ja enemmän Emman kanssa seikkailija ja Monna taas huomattavasti minua parempi perusarjessa. Enkä nyt tarkoita, että Monna ei hulluttelisi tai minä en hoitaisi perusarkea, mutta painotukset ovat enemmän näin.

7. Mistä tunnet toisessa ylpeyttä? Luultavasti helpoin vastaus tähän on ”hyvä äiti” tai ”hyvä isä”, mutta nyt haen myös jotakin muuta.

M: Mä tunnen kyllä ylpeyttä Tuukan järjestämästä ja keksimästä City Survivors -kilpailusta. Se on tosi hienoa, miten se on lähes yksin kehitellyt niin huipun kilpailun, johon osallistuu aina satoja ihmisiä. Nyt ensimmäisen parin vuoden aikana osallistunut jo tuhansia yhteensä! Mä uskon, että kun CS:n tunnettuus kasvaa, tulee se olemaan vielä isompi kilpailu. Oon myös ylpeä Tuukasta isänä. Se on mun mielestä ihan paras isä ja tekee kyllä kaikkensa Emman (ja koirien) eteen.

T: Olen ylpeä Monnasta ihan joka päivä ja monessa asiassa. Olen ylpeä siitä, mitä se on saavuttanut työssään sekä ylpeä siitä, minkälainen tyyppi se on. Ennakkoluuloton, asioista innostuva ja todella luotettava. Lisäksi olen ylpeä siitä, että se on mun vaimo ja saan elää sen kanssa tätä elämää.

8. Jos tämän hetkisen tietämyksesi ja toisen tuntemisen perusteella olisit valintatilanteessa, sitoutuako toiseen vai olla ns. vapaana, niin valitsisitko täysin samoin kuin 12 vuotta sitten?

M: Kyllä mä valitsisin samoin! Vaikka pitkän suhteen myötä tuleekin erilaisia tilanteita ja toiseen voi mennä hermo jossain asioissa, niin kaiken kaikkiaan kyllä meiän juttu toimii just eikä melkein. Tuukka on kuitenkin tosi osallistuva isä ja kumppani. Vastuuntuntoinen ja luotettava.

T: Ehdottomasti kyllä. Olemme tosin muuttuneet todella paljon suhteemme aikana. Minulle tärkein asia on se, että minun pitää antaa tehdä, mitä haluan. 🙂 Jos minua alkaa liikaa ohjailemaan tai menettää huumorintajunsa arjessa, niin sitten kyllästyn. Näin ei ole vielä tapahtunut, vaan Monna on antanut minulle riittävästi siimaa ja jaksaa useimmiten olla vielä iloinen tämän hektisen arjen keskelläkin.

9. Mikä toisessa ärsytti alkuaikoina ja mikä nyt – samat asiat vai onko ärsytyksen aiheet muuttuneet (jos niitä siis on)?

M: Tääkin on mun mielestä vaikea kysymys. Mä en muista, että alkuaikoina ois kauheesti mikään ärsyttänyt. Ehkä alkuaikoina Tuukka oli vähän pidättyväinen ja ennakkoluuloinen, mutta vuosien varrella ne piirteet on häipyneet. Ehkä nyt ärsyttää sellainen jonkinlainen suurpiirteisyys esim. kodin siisteydessä. 😀

T: Minua ärsytti Monnassa aluksi jotkut sen valinnat. Se oli vähän sellainen, että huominen on huomenna, ei sitä tarvitse nyt miettiä tyyppi ja se ärsytti. Toisaalta samalla se opetti minua paljon rennommaksi ja heittäytymään tilanteisiin. Nyt siinä ärsyttää ajoittain väsyneenä se, kun se antaa liikaa ohjeita. Minua kun ei saa ohjailla liikaa tai ärsyynnyn. Olen vähän tällainen oman tien kulkija tietyissä asioissa.

10. Mitä nimeäisitte toistenne lempiruuiksi ja mitkä sitten on ne teidän lempiruuat, kun itse sanotte?

M: Mä sanoisin, että Tuukan lempiruoka on tortillat tai mustamakkara. 😀 Mun oma lempiruoka on ehkä joku tonnikalasalaatti tai siskonmakkarakeitto! 😀

T: Huh, Monna ei ole mikään kulinaristi vaan syö mun mielestä välillä ihan outoja juttuja. Ehkä sen lempiruoka voisi olla vaikka lohisalaatti. Mä en oikeasti tiedä. Se ei ole sillain ruoka-ihminen. Ja jos mun pitää nyt sanoa mun lempiruoka, niin sanon paistettu lohi ja siihen sitten mitä vain kylkeen.

Kiitos kysymyksistä! 🙂

Monna & Tuukka