15 vastausta

Lupasin vastata 15 teiän esittämään kysymykseen. Kysymyksiä tuli aika lailla ja valitsin sieltä nyt 15! Yhdestä kysymyksestä teen ihan erillisen postauksen. Seksiin liittyvät kysymykset jätin pois. 😉 Koska se on yksi asia, josta oon päättänyt olla kirjoittamatta blogissani.

Mutta tässä tulee! 🙂

Mitä syöt arjessa ohi ruokavalion?

No mulla ei oo varsinaisesti mitään ruokavaliota. Pyrin vaan syömään terveellisesti ja riittävästi arkena. Toki omien ruoka-aine yliherkkyyksien vuoksi on tietynlainen ruokavalio ja siitä en tietysti syö ohi arkena, enkä sunnuntaina. 😀 Mutta kyllä ne mitä menee ”ohi” on ne pirun herkut! 😉 Karkki on mun huumeeni. Hyvässä ja pahassa.

Olet hyvännäköinen mimmi, mutta aiemmin ilmeisesti treenasit enemmän. Miten itsetuntosi kestää ja etkö pelkää, että mies lähtee jonkun ”joka päivä” treenaavan matkaan?

Joo, ennen lasta ehdin treenaamaan salilla 5 kertaa viikossa. Silloin se oli oikeastaan prioriteetti nro 1. Nyt prioriteetti nro 1 on Emma. En ikinä vaihtaisi sitä siihen, että saisin taas treenata enemmän. Nyt treenaan silloin tällöin salilla ja kotitreenejä sitten enemmän. Itsetunto kestää tän oikein hyvin! 🙂 Kotitreeneillä ja arkiaktiivisuudella saan pidettyä hyvän fiiliksen kropassa. Ja tuohon toiseen kysymykseen; Jos Tuukka päättäis lähteä tästä suhteesta jonkun sellaisen matkaan, joka treenaa joka päivä ja se olisi juurikin se syy valintaan, niin mun puolesta sitten sais mennäkin! 😉 😀 Haha! Kyllä elämässä vaan on paljon tärkeämpiä asioita, kuin ulkonäkö ja treenin määrä. <3

Miten päädyit ottamaan Tuukan sukunimen?

Mä olin joskus ennen naimisiinmenoa miettinyt, että haluaisin varmasti pitää tyttönimeni (Dyrendahl-Nyblin). Mutta sitten jotenkin mulle tuli sellainen fiilis, että mä haluan ottaa Tuukan sukunimen. Mulle sukunimi ei oo merkinnyt sinäänsä mitään koskaan. Eli en ajatellut jotenkin ”huonontuvani” jos otankin vähän erikoisemman sukunimeni tilalle suomalaisen sukunimen. Toisaalta myöskään Pursiainen ei oo mikään kaikkein yleisin sukunimi Suomessa. 🙂 Tuukka ei tähän mun päätökseen vaikuttanut, se oli itse asiassa sitä mieltä, että jos haluan voin pitää oman sukunimen vaikka oltais naimisissa.

Oliko helppoa tulla raskaaksi? Nimimerkillä 31,5v ja 7kk yritystä takana.

Ei ollut. Oon joskus tästä kirjoittanut blogissa, mutta siis me yritettiin lasta pitkään. Ekan kerran sen jälkeen kun mentiin naimisiin 2010. Kun puoleen vuoteen ei mitään tapahtunut, otin pillerit takaisin. Sitten yritettiin uudemman kerran joskus 2014 ja siitä eteenpäin n.vuosi enemmän tai vähemmän. Käytiin myös tutkimuksissa, joista ei selvinnyt mitään. Tai siis selvisi, että mitään ei ole ”vialla”. Kun sitten otettiin koirat ja keskitettiin energiamme niihin ja lopetettiin yrittäminen, tulin raskaaksi. 🙂

Miten pitkään harrastit tankotanssia? Onnistuiko ayisha?

Harrastin tankotanssia n.2 vuotta. Muistaakseni en tuota ayishaa koskaan edes kokeillut, se tuntu musta liian vaikealta vielä. 😀

Paljonko oot painanut enimmillään ja vähimmillään? Mitä paino sulle merkitsee nykyään?

Enimmillään oon painanut 92kg silloin kun kävelin synnytyssairaalaan ja vähimmillään n. 3,7kg, kun synnyin. 😀 Haha! 😉 Mutta siis koska kysymysessä varmasti tarkoitettiin tätä aikuisikää, niin enimmillään oon painanut 81kg silloin vähän ennen kuin aloitin elämäntapamuutoksen ja pt-opinnot. Vähimmillään taasen oon painanut vuonna 2014, kun treenasin kaikkein eniten ja söin tosi tarkasti. Silloin painoin 65kg.
Paino ei merkitse mulle nykyään oikeastaan mitään. Toki välillä saatan käydä vaa’alla ihan kiinnostuksen vuoksi, mutta kyllä mulle nykyään eniten merkkaa peilikuva ja se fiilis mikä on kropassa. Toki jos vaikka tuo 81kg lähenisi, voisin vähän miettiä onko herkut maistuneet liikaa. 😉

Miten suhtaudut miehiin, jotka katsoo vähän liian pitkään?

Haha! 😀 No ehkä mä suhtaudun niin, että kiva jos miellyttää silmää. 🙂 Ei mun mielestä siinä ole mitään pahaa, jos joku ihminen herättää mielenkiintoa ulkoisista seikoista johtuen. Kyllä mä otan ihan kehuna sen, jos joku mies vaikka sanoo mulle, että oot kaunis. Eri asia on sitten se, jos aletaan lähettelemään jotain kikkelinkuvia instagramissa. 😀

Jos nyt voisit sanoa jotain nuorelle Monnalle, mitä sanoisit?

Sanoisin, että luota rakas ihminen itseesi. Usko siihen, että sä olet hyvä juuri noin ja sun ei tarvi miellyttää kaikkia. Yrittäisin kovasti pönkittää nuoren Monnan itsetuntoa.

Onko teille tulossa lisää lapsia?

Jaa-a… Tätä kysellään aina tosi paljon, mutta en osaa vastata tähän.

Mitä haluaisit antaa lahjaksi uran ja perheen kanssa taiteilevalle äidille?

Aikaa!! 😀 😀 Haluaisin antaa itsevarmuutta ja luottamusta siihen, että on riittävä. On tosi ok tehdä töitä ja silti voi olla maailman paras äiti. Antaisin uskallusta siihen, että osaa ottaa itselleen myös lepoaikaa työstä ja perheen arjesta.

Jos tulisit uudestaan raskaaksi ja saisitte toisen lapsen, mitä tekisit toisin?

No varmasti montakin asiaa! 😀 Raskaana ollessani en olis ehkä ihan niin huolissani kaikesta, että voiko tuota ja tuota syödä ja voinko nyt tehdä vielä askelkyykkyä. 😀 Ja sitten siinä pikkuvauva-ajassa hösäisin ehkä vähän vähemmän. Toisen lapsen kanssa olisin varmasti jo vähän rauhallisempi ja luottavaisempi. Ehkä sen voisin tehdä toisin, että yrittäisin opettaa vauvan / taaperon nukkumaan paremmin. 😉

Mitä mieltä oot sokerittomista juomista, esim. Nocco tai Celsius?

Mä oon sitä mieltä, että ne on super herkullisia! Mutta en itse viitsi juoda niitä päivittäin, enkä itse asiassa edes viikottain. Makeutusaineiden ja muiden lisäaineiden määrä niissä on valtava ja vaikka ne maistuukin herkulliselta, ne ei sovi oikein mun herkälle mahalle.

Jos saisit yhden asian tekemättömäksi, mikä se olisi?

Mä en tiedä. Mä ajattelen niin, että en halua mitään tekemättömäksi. Elämä opettaa ja virheitä pitää saada tehdä, niistä oppii ja niitä ei välttämättä tekis enää uudelleen. Mutta en mä välttämättä haluaisi niitä kuitenkaan tekemättömäksi.

Onko äitiys herättänyt negatiivisia tuntemuksia vapaa-ajan suhteen? Ärsyttääkö koskaan, että hitsi tekis mieli mennä salille, mutta lasta ei saa hoitoon? Tai ylipäänsä se, että lapsen kanssa ei voi ohjelmoida viikkoaan tyyliin: ma jooga, ti sali, ke leffaan, to makaan sohvalla, pe lenkki, la jumppa ja su kirjan lukemista?

No ei varsinaisesti negatiivia tuntemuksia, mutta tottakai vapaa-ajan suhteen on paljon vähemmän aikaa. 😀 Mutta se on vaan järjestelykysymys. Ei äitiys mun mielestä poista sitä mahdollisuutta, että välillä voi ottaa vapaailtoja ihan vaan yksinään. Itse asiassa viikon ohjelmointi on nyt pienen lapsen vanhempana entistä tärkeämpää! 🙂 Sen myötä pääsee sinne joogaan tai leffaan silloin kun haluaa. Tai no silloin kun sovitaan. 😉 Mutta en mä ajattele, että mä jäisin jostain paitsi koska oon äiti. Jos mä jään jostain paitsi, se on mun omaa laiskuuttani. 😉

Mitkä on teidän perheen kesäsuunnitelmat?

Meillä alkaa loma tän viikon perjantaina. Eka viikko ollaan yhdellä mökillä Forssan lähellä, sitten tullaan käymään kotona pariksi päiväksi ja sitten Turkuun ja Vierumäelle. Sitten Nurmekseen mökille ja sitten taas takaisin kotiin. 🙂 Lintsillä pitää ehdottomasti päästä myös käymään ja Suomenlinnassa päiväretkellä.
Mulla on 3 viikkoa lomaa, mutta välissä joudun pitämään muutaman lyhyen työpäivän.

Kiitos ihanista kysymyksistä!! 🙂

Monna

Ps. Lue myös mun uusimmat luku – ja kuuntelusuositukset TÄSTÄ!