Mitä tekisit jos et pelkäisi..

..epäonnistumista!?

Näin pari päivää sitten ihanan Marian IG:ssä tämän kysymyksen ja se jäi mulle päähän. Mä oon ajatellut, että mä en pelkää epäonnistumista. Jos mulla on joku haave tai unelma, pistän sen korvan taakse ja usein alan tekemään tiedostamatta jo askelia niitä kohti. Jossain välissä huomaan, että hitsi vie, tässähän mä olen jo lähellä sitä unelmaa ja sitten pistän vielä tiedostamalla vähän vipinää kinttuihin. 😉

Mä uskon, että tosi moni asia on saavutettavissa jos itse niihin uskoo. Tai siis uskoo itseensä ja siihen, että ne haaveet on toteutettavissa. Mä kerroin teille jokunen aika sitten, että mun pari unelmaani toteutui tänä keväänä, kun sain tehdä oman treenivaatemalliston ja pääsin Fit-lehden kanteen. 🙂 Sitä ennen myös kolmas unelma oli toteutunut; olin alkanut pyörittää vaikuttajatapahtumatoimistoa kollegani ja ystäväni Johannan kanssa.

Mulla on jo nyt muutama uusi haave ja unelma korvan takana. Uskon niiden onnistumiseen, mutta joku pieni prosentti mussa pelkää epäonnistumista sitten kuitenkin. En halua kertoa ääneen vielä näitä mun unelmia ja uskon sen johtuvan juurikin siitä, että pelkään niiden epäonnistuvan. Mua ei itseäni oo koskaan haitannut se, jos en oo jossain hyvä tai en onnistu jossain mitä yritän. Mutta näin julkisen blogin kautta on tullut sellainen uusi juttu mun elämään; mua harmittaa epäonnistua jos joku muu saa sen tietää.

Tiedättekö kun on sellaisia ihmisiä, jotka yksinään ähertää jonkun jutun parissa ja perklaa yksinään, kun ei onnistu? Mä saatan kokeilla asioita yksin ja jos ne ei onnistu, oon vaan, että okei. Tää ei ollut mun juttu. Mutta jos mun pitäisi kokeilla sitä asiaa satojen ja tuhansien silmäparien katsoessa, olisin ahdistunut.

Onko sulla jotain asioita joita tekisit tai kokeilisit, jos et pelkäisi epäonnistumista?

Mulla tuli äkkiseltään omalle kohdalle mieleen nämä:

  1. Laulaa taas vuosien jälkeen jossain julkisesti
  2. Aloittaa joku ihan uus harrastus, esim. taitoluistelu
  3. Kokeilla siipiä jossain toisessa ammatissa

Toisaalta, niinhän sitä sanotaan ettei epäonnistumisia saa pelätä. Tiedän kyllä sen! 🙂 Moni muukin varmaan tietää! 😉 Myös moni muukin siellä ruudun takana varmasti uskaltaa kokeilla asioita, vaikka voisi epäonnistua. Mutta sitten on kuitenkin joitain asioita joita pelkää.

Monia saattaa pelottaa ottaa askel yksityisyrittäjäksi. Mua se ei pelottanut. Alkutaipaleella koin monia epäonnistumisia, mutta niistä opin aina lisää, eikä ne lannistaneet. Me tehtiin viime viikolla julkaistuun Rakkautta ja Kaaosta -podcastin tokaan tuotantokauteen avausjakso: Yrittäjyys ja parisuhde. Sieltä voi käydä kuuntelemassa lisää mun mietteitä epäonnistumisesta työelämässä. Ja tietysi myös Tuukan ajatuksia. 😉 Kerrotaan myös siitä, miten meiän parisuhde on kokenut yrittäjyyden. 😀

Monna