Lentäminen taaperon kanssa

Tänä viikonloppuna lentäminen taaperon kanssa on ollut tapetilla meidän perheessä. 🙂 Perjantaina lensin Emman kanssa Helsingistä Kuusamoon ja tänään sunnuntaina lennetään takaisin.

Emma oli innoissaan, kun pääsi lentokoneeseen. Me ollaan lennetty Emman kanssa yhteensä kolme kertaa. Tai no kuusi, jos meno-paluut ottaa huomioon. 😉 Mutta siis kolme matkaa ollaan tehty. Uskon, että viime syksyn matka Barcelonaan ja takaisin saattaa olla vielä muistissa, mutta aiempia lentoja ei Emma muista.

Nyt oli eka kerta, kun Emmalla oli oma penkki. Mua vähän jännitti, että jaksaako Emma istua omalla paikalla nousun ja laskun ajan. Tai jos häntä jotenkin pelottaa nousun tai laskun aikana ja haluaa sitten äidin syliin.. Mutta turhaan jännitin! 😀 Emma oli kuin vanha lentäjä! 😉 Hän istui omalle paikalleen ja pisti turvavyön kiinni. Sen jälkeen hän reteästi huusi kovaan ääneen, lentokone lennä jo! Liiku!

Kun lentokone oli noussut otettiin Muumi-väritystaulu esiin. Ostettiin se lentokentältä ja se oli uusi lelu, jonka Emma sai käyttöönsä lentokoneessa. Tää on eka vinkki: lapselle mukaan jokin uusi lelu lennolle.

Väritystaululla piirrettiin ja välillä otettiin vähän huikkaa mehusta ja syötiin Muumi-keksejä. Sen jälkeen otettiin ”padi” esiin ja pelattiin pelejä, jotka ei tarvi nettiyhteyttä. Toinen vinkki: lataa puhelimeen tai padille muutama pelisovellus ennen lentoa. Sillä lapsi jaksaa pelata jonkin aikaa.

Emmaa nauratti ilmakuopat ja se, kun lentokone heilui. Mua ei niinkään naurattanut. 😀 Lennettiin Finnairin pienimmällä koneella Norralla ja mä en siis tykkää yhtään! Oon joka kerta varma, että nyt se on tässä ja me tiputaan alas. Joka kerta myös vannon, että en lennä pienellä koneella enää ikinä. Itse asiassa tätä sunnuntain paluumatkaa varten kattelin jo junalippuja.. Mutta toisaalta sitten 3h bussissa ja 6h junassa saman vuorokauden sisään, niin ehkä se lento on kuitenkin helpompi taaperon kanssa.

lentäminen taaperon kanssa
Mäkin olisin tarvinut oman ”turvakaverin”. 😀

Kyllä olin huojentunut, kun lento laskeutui turvallisesti (joskin pomppuisesti) maan kamaralle. 😀

Rukalla vietettiin ihana viikonloppu. Lauantai meni kokonaan CitySurvivorsin parissa, minä ja Tuukka oltiin hommissa klo 07-20. Mummi huolehti Emmasta ja vaari oli töissä narikassa. Vapaaehtoiset oli taas huippuja ja kilpailijoita oli mukana 200. Päivä meni huikeasti ja ilma helli meitä +28c lämmöllä. Se oli kyllä kilpailijoille tiukkaa settiä, mutta hienosti kaikki suoriutui!!

Mä pääsin kulkemaan mönkijän kyydissä rinteitä ylös ja alas ja otin taas kaikki kilpailukuvat.

lentäminen taaperon kanssa

Muutama tunti vielä Rukalla ja sitten kohti Kuusamoa ja lentoa! Sen tiedän, että Emma selviytyy hienosti lennosta! Nyt tarvii vaan psyykata itsensä reippaaksi! 😉 Kolmas vinkki onkin nimittäin se, että lapselle ei oo ehkä kaikkein fiksuinta näyttää omaa lentopelkoaan.

Ihanaa sunnuntaita ja kivaa viikon alkua! 🙂

Monna