Kun perhe lähtee juhliin.

Lauantaina vietettiin lakkiaisia, koulun päättäjäisiä ja valmistujaisia. Myös mun rakas serkkuni sai valkolakin ja vielä super hyvillä arvosanoilla. Mä olin ostanut mulle ja Emmalle ihanat mekot ja kengät juhlia varten, koska nää juhlat oli tän kesän ainoat. 😀

Alunperin meiän oli tarkoitus mennä Emman kanssa kahdestaan, koska Tuukan hyvällä ystävällä oli häät samana päivänä ja päädyttiin ratkaisuun, että mä joudun jättämään häät väliin ja Tuukka menee sinne. No erinäisistä syistä kävikin sitten niin, että me mentiin mun serkun lakkiaisiin koko perheenä. Välikommentti: harmitti ihan hulluna, että meidän ystäväpariskunnan häät osui just samalle viikonlopulle. Olis ollut IHANA olla siellä mukana!

Lauantaina aamusta Tuukka lähti Emman kanssa Kampin Matkahuoltoon viemään tavaroita, jotka lähetettäisiin Rukalle. Mä sain hyvän sauman siis laittautua ihan rauhassa. Aloitin siitä, että sovitin mekkoa. Se oli ihan kiva, mutta siitä näkyi läpi. Mietin, että laitanko stringit vai mitkä.. silti näkyi läpi. Ehkä joskus lapsettomana sinkkuna oisin voinut silti valita sen mekon, mutta kun nainen lähtee miehensä ja lapsensa kanssa sukujuhliin, ei läpikuultavaa mekkoa valita. 😀

No, onneksi kaapista löytyi vanhoja mekkoja. Itse asiassa päälleni valikoitui puoltoista vuotta sitten Lontoosta ostettu mekko, jota en ollut käyttänyt kertaakaan. Kähersin hiuksia, laitoin meikin rauhassa ja sitten istuin sohvalle juomaan kupin kahvia ennen kuin Emma ja Tuukka pärähti takaisin kotiin.

Lakkiaiset alkoivat klo 14, meidän oli määrä olla paikalla 13.30, koska otin serkustani viralliset lakkiaiskuvat ja muutenkin tarjoiluista ym. kuvia ennen kuin vieraat saapuivat. Mietittiin jo valmiiksi, että Emma ei ehdi nukkumaan päikkäreitä kotona, mutta autossa menomatkalla hän voisi ottaa pienet torkut. Emmalla on päikkärien tarve alkanut vaihdella tosi paljon muutenkin, joten tää ei ollut meille ongelma. Mutta eihän Emma tietysti autossa malttanut nukahtaa, koska juhlissa olisi tiedossa kakkua.

Viralliset kuvat tuli otettua ja super kauniita kuvia tulikin valkolakin saaneesta. <3 Otettiin myös muutamat kuvat meistä Tuukan kanssa ja pienestä prinsessastamme. 🙂 Juhllin alkoi saapui vieraita hyvissä ajoin ja pian oli juhlatila täynnä väkeä. Emmaa ujostutti ensin väenpaljous, kuten yleensäkin alkuun. Pian kuitenkin ujostelu hävisi ja siellä mentiin tukka putkella Emman perässä rappusia ylös ja alas.

Juhlatilan pihalla juostessani korkkareissani kikattavan karkuun juoksevan Emman perässä mietin, että voi luoja! 😀 Näin mielessäni itseni 20 vuotta nuorempana, silloin kun sain valkolakin päähän.. mietin kuinka tuon tilanteen nähdessäni olisin 20 vuotta sitten hymyillen katsellut, kun joku äiti juoksee nauravan lapsensa perässä kivisorassa korkkareillaan. Olisin samalla siemaillut kuoharia läpikuultavassa mekossa ja miettinyt, että koskahan sitä vois lähteä kavereiden kanssa varsinaisiin bileisiin.

😀 Mua hymyilyttää miten moni tilanne on erilainen nyt äitinä ja perheenä, kuin sinkkuna ja lapsettomana. 😀 En ajattele kumpaakaan haikeudella tai parempana tai huonompana. On vaan hauskaa, miten asiat muuttuu. Itse asiassa oon sitä mieltä, että on erittäin ihana olla juhlissa oman lapsensa kanssa. Se on jollain tapaa jopa helpompaa. 😉 Kaksi tuntia juhlissa menee kuin kahdessa minuutissa, ei tule paljon hiljaisia hetkiä pöydässä, ei tule tylsistymistä, ei tule kylmä juostessa juhlapaikkaa ympäri, saa nauraa ja saa olla yhdessä perheenä.

Toki kyllä olis ihanaa tänä kesänä lähteä johonkin kivoihin juhliin ihan vaikka kahdestaan Tuukan kanssa. Ehkä sinne voisin laittaa sen vähän läpinäkyvän mekon päälle, ottaa sitä kuoharia ja villatakin varmuuden vuoksi mukaan. Sillä siellä tuskin tulis juostua juhlatilaa ympäri. 😀 😀 😀

Onnea vielä kaikille valkolakin saaneille, koulunsa päättäneille ja valmistuneille! Ja onnea Jaakko & Emmi, tuore aviopari! <3

Monna