City Survivors Helsinki 2019 – kilpailu ja järjestelyt

sis.mainoslinkkejä

Viikonloppu meni City Survivorsin tunnelmissa. Perjantaina klo 8 lähdettiin kotoa valmistelemaan launtain kisapäivää, klo 23 tultiin kotiin. Lauantaina kello soi 05.30 ja kotiin kilpailun jälkeen tultiin klo 20.30. Sunnuntaina käytiin vielä iltapäivällä purkamassa kilpailua ja tänään Tuukka jatkoi. Kilpailussa oli tänä vuonna taas ennätysmäärä porukkaa ja itse asiassa viikkoa ennen kilpailua lyötiin ”loppuunmyyty” kyltti kassalle. 700 ihmistä oli ilmoittautunut mukaan!!

Kilpailun suunnitteluun Tuukalla menee aina monta kuukautta muiden töiden rinnalla. Rastipisteiden sisällön suunnittelu, mitä arvoituksia, paljonko fyysisiä tehtäviä, missä rastit pidetään, mistä reitti kulkee Hupisarjalaisilla ja entä Kilpasarjalaisilla. Jos rastipiste on ulkona, on lupaselvitys laitettava Helsingin Kaupungille. Jos rastipisteeksi tulee jokin sisärasti, on kyseltävä mahdollisia yhteistyökumppaneita. On selvitettävä miten paljon mikäkin rastipaikka maksaa vuokrata ja tarviiko pisteille ostaa / vuokrata jotain lisätarvikkeita.

Kilpailu on järjestetty jo kuusi kertaa, joka kerta on mietittävä rastivihjeet uusiksi ja myös reitti. Koska pyörää ei voi keksiä uudestaan, on välillä pakko käyttää samaa rakennetta arvoituksiin, mutta vastaus on joka kilpailussa eri. Ensi vuodeksi on myös tulossa paljon uudenlaisia juttuja. Toisin kuin monissa muisssa kilpailuissa (Extreme Run, City Run, City Marathon jne..) City Survivorsin reitti vaihtuu joka kerta. Uudet vihjeet ja tehtävät on suunniteltava niin, että Kilpasarjalaiset joutuvat tekemään vähän enemmän hommia, mutta ettei Hupisarjakaan pääse koko reittiä läpi laulellen. 😉 Osa kilpailijoista toivoo lisää fyysisiä rasteja, osa vähemmän. Toiset kertoo, että arvoitukset on niin vaikeita ettei millään ymmärä, toiset sanoo niiden olevan super hyviä ja tarpeeksi ajatustyötä ja päättelykykyä vaativia.

Tänä vuonna City Survivors -kilpailun lähtö- ja maalialue oli Kauppakeskus Redissä. Käytiin siis perjantaina siellä Tuukan ja mun äidin kanssa laittamassa paikat kuntoon. Oli super hauskaa, että lähtö ja maali oli nimenomaan Redissä, josta on sanottu ettei sieltä meinaa löytää ulos. 😉 Selviytymistä siis heti lähdöstä alkaen.

Kun kilpailun valmistelut pe & la oltiin saatu hoidettua, mä otin kameran käteen ja siinä se pysyikin seuraavat 8h. Mä toimin kilpailupäivän aikana kuvaajana ja suhasin pyörällä ympäri Helsinkiä kuvaamassa rastipisteitä. Kaikille pisteille en ehtinyt, koska halusin kuvata myös lähtöä, sekä maaliintuloja.

Kilpasarjan joukkueet suunnistivat ensimmäiselle rastille Redin Irti maasta -kiipeilyradalle, Hupisarjalaisten eka rastipiste oli Etnofitneksen tanssistudio. Nää molemmat rastit oli mun mielestä huippu hyviä! Näytti myös siltä, että kilpailijat tykkäsi.

Irti maasta -rastilla toinen joukkueesta joutui kipeämään monien metrien korkeuteen arpakuutioita pitkin ja toinen jäi maahan selvittämään seuraavaa arvoitusta, mihin suunnata seuraavalle rastille. Etnofitneksellä joukkueet joutui ihanan tanssiopettaja Niina Harjun tanssitunnille. Niina veti koreografiaa nonstoppina 4h (!!) ja joukkueiden piti muistaa koreografia mahdollisimman hyvin, jotta pääsivät jatkamaan seuraavalle rastille.

Yksi mun suosikkirasteista oli myös Hakuna Matata SUP-lautailu piste Töölönlahdella. Siellä toinen joukkueesta joutui (tai pääsi 😉 ) suppailemaan tietyn radan Töölönlahdella ja toinen joukkueesta ratkoi sillä välin seuraava arvoitusta.

Kuuleman mukaan tuo arvoitus oli yksi vaikeimmista. On hauska huomata, että osalle nämä sana-arvoitukset / päättelykykyä vaativat tehtävät on tosi helppoja ja osalle tosi vaikeita. Mä itse en esim. pärjäisi niissä lainkaan! 😀 Mä voisin hoitaa aina mieluummin ne fyysiset suoritukset.

city survivors city survivors

Jos sua yhtään kiinnostaa osallistua ensi vuonna kilpailuun, niin nyt vaan tän viikon 2.6. asti on voimassa Early Bird -hinta! Se on 59€/joukkue, eli vaan vajaa 30€/hlö!! Hinta nousee portaittain, kilpailun ovh. on 90€/joukkue. TÄSTÄ pääset lunastamaan tuon tarjoushintaisen osallistumisoikeuden!! 🙂

Tässä on vielä muutamien edellisten kisojen fiilistelyjä:

Nyt on haettu jäljellejääneet ilmapallot kotiin ja homma alkaa olemaan paketissa. Parin viikon päästä (8.6.) kisataan City Survivors Ruka! Mutta tänä vuonna minä ja Emma jäädään niistä kekkereistä kotiin. Tuukalla on vielä iso puristus sen tiimoilta, mutta onneks hänellä on hyvä taustatiimi Rukalla! <3

Kiitos vielä kaikille osallistuneille!! Kiitos huikeille vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille!! Mahtava kilpailu!!! Ens vuonna taas uudestaan!! <3 <3

Kaikki kisakuvat löytyy TÄÄLTÄ.

Monna

Itse pääjehu Tuukka!