Optimisti 24/7 ?

Sain postaustoiveen: ”Kertoisitko miten voi pysyä optimistisena melkein koko ajan?”

Mä olen aina ollut optimisti. Pienestä pitäen. Mutta elämä on opettanut mua vielä optimistisemmaksi. Asiat, jotka on mua opettaneet on sekä isoja pettymyksiä, että ihania onnistumisia. Mä uskonkin, että mun positiivisuus elämään kumpuaa aika kovaa siitä mitä oon joutunut ja saanut oppia tähän astisen elämäni aikana. Jos ihan koko elämä olis ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, luulen etten olisi tällainen kuin oon. Ja sitä paitsi, on mullakin huonoja päiviä. Usein! 😀 Mutta kuitenkin enemmän niitä hyviä.

Optimisti näkee asiat valoisammin, mutta ei ole hölmö.

Oon saanut monesti päälleni sellaisia ihan tuulesta temmattuja uskomuksia. Esimerkiksi, että annat itsestäsi tyhmän kuvan, kun aina naurat ja oot iloinen. Moni varmasti on kuullut myös sen, että ”pessimisti ei pety”. Mä ainakin henkilökohtaisesti haluan kumota tällaiset ajatukset ja uskomukset. Ei positiivisesti elämään asennoituva ihminen ole tyhmä. Mikä ihmeessä tekisi negailijoista jollain tapaa viisaampia? Miten ihmeessä sellainen asenne elämässä voisi olla jollain tapaa viisampaa, että pessimisti ei pety?

Kyllä mun mielestä pettymykset kuuluu elämään. Se miten niihin suhtautuu on se tärkein asia. Mä ajattelen niin, että jos pelkää koko ajan jo etukäteen kaikenlaisia pettymyksiä ja epäonnistumisia, ei uskalla elää täysillä. Jos koko ajan menee vain sitä varminta reittiä, voi elämä olla aika tylsää. Mä ajattelen näin. Kaikkihan ei missään tapauksessa ole samaa mieltä, eikä tarvikaan. 🙂

Optimisti näkee asiat valoisammin, mutta ei missään tapauksessa ole hölmö. Mä ajattelen, että jos en yritä en voi onnistua. Jos mä haluan jotain, oon valmis yrittämään ja tekemään asioita sen eteen, että se onnistuu. En tavallaan halua pelätä ja suhtautua negatiivisesti vain sen vuoksi, että mitä jos en onnistukkaan. Mitä sitten jos ei onnistu? Uutta juttua kohti!

Positiivisuus on asenne!

Mulla on elämä vienyt suuntaan jos toiseen. Varmasti isoin kivi on ollut oman isän kuolema. Sitä kiveä kipusin yli pitkään. Enkä usko, että läheisen ihmisen kuolemasta pääsee yli koskaan. Sen kanssa oppii elämään. Myös muut pettymykset ja epäonnistumiset on vienyt mua eteenpäin. Toki ne on harmittaneet sillä hetkellä ihan kamalasti. Joskus jopa päiviä ja viikkoja on mennyt mieli matalana. Mutta sitten oon muistanut taas, että hei nää jutut vain opettaa mua ja vie eteenpäin.

Vaikka se jonkun mielestä voi kuulostaa ihan höpönlöpön-jutulta, mutta positiivisuus on asenne. Se vaan pitää päättää ja se asenne pitää omaksua. Mä oon sitä mieltä, että elämä on rikkaampaa ja ihanempaa, kun asioihin suhtautuu lähtökohtaisesti positiivisuuden kautta. Mä en ainakaan jaksais elää niin, että koko ajan kulkisin naama nurinpäin ja mutisisin kuinka se ja tämäkin asia on pielessä. Sitä paitsi aika moneen asiaan pystyy vaikuttamaan itse. Jos joku asia on päin pyllyä, voi sille ehkä tehdä jotain. Jos ei voi, se kannattaa oppia hyväksymään ja jatkaa eteenpäin.

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

KAMALIN sanonta ikinä!!! Tätä ei mun mielestä pitäis ollenkaan viljellä! Jos ajatellaan tuota kysymystä, jonka sain postausta varten: Kuinka pysyä aina optimistisena – on mun vastaus siihen, että se on asia, jonka oppii elämän myötä. Lisäksi se on asenne, jonka voi sisäistää tai olla sisäistämättä. 🙂 Ehkei kukaan voi olla optimisti 24/7, se kannattaa myös muistaa. 🙂 Mutta voi opetella asenteen, että leuka ylös rinnasta ja innolla rohkeasti kohti uusia juttuja!

Vaikka mulle on sattunut tielle niitä pettymyksiä ja epäonnistumisia, mulle on sattunut tielle myös onnistumisia ja aivan super ihania juttuja! Totta hitossa nekin pistää positiivisuutta peliin lisää! Ajattelen, että jos kerta tuossa onnistuin, miksi en onnistuisi myös tuossa. Positiivinen suhtautuminen asioihin kantaa vaan pidemmälle! 🙂 Tulee sitten kohtaamaan huonoja tai hyviä uutisia tai asioita, niihin kannattaa pyrkiä suhtautumaan positiivisesti. Se on mun tapani ja sitähän tässä kysyttiin. 😀

Eikö se niin mene, että osa ajattelee kupin olevan puoliksi täynnä ja osa ajattelee sen olevan puoliksi tyhjä? 🙂 Mä ainakin pyrin näkemään asioista aina sen positiivisen puolen. Tottakai on asioita, josta ei voi löytää sellaista. Mutta suurimmasta osasta asioista voi sen löytää. Kyllä mä mietin vaikkapa puoliksi syödyn karkkipussin avatessani, että hei jes vielä näin paljon jäljellä! 😉 Voisin tietysti ajatella, että voi p*ska enää näin vähän jäljellä.. Mutta en halua. Otan ilon irti niistä asioista mitä on tarjolla.

Elämä on opettanut sen, että ne asiat jotka tuo vain ahdistusta ja negatiivisia fiiliksiä, on asioita joita pitää pyrkiä vähentämään.

Monna