Liike nro 6 – Takareidet ja alaselkä

Kehonhuolto – 6 liikettä! Tee ainakin nämä!

sis.mainoslinkkejä

Kehonhuolto on se, joka jää aina viimeiseksi. Niin myös allekirjoittaneella. Se on kuitenkin välttämätön juttu hyvinvoivalle kropalle. Jos treenaa paljon, kroppa tarvii paljon kehonhuoltoa. Jos treenaa vähemmän, kroppa tarvii silti kehonhuoltoa, mutta ei ehkä niin paljoa.

Jokainen tietää miltä tuntuu, kun niskat on niin jäykkinä ettei pää käänny. Moni myös tietää miltä tuntuu, kun takareidet on niin jäykkänä ettei polvet voi olla suorana jos laskee kädet lattiaan. Kireät lonkankoukistajat on kaikkien niiden ongelma, jotka tekee istuen töitä.

Tässä on teille kuuden liikkeen helppo kehonhuolto. Suosittelen tekemään edes tämän kerran viikossa! 🙂 Jos treenaa säännöllisesti, silloin suosittelen kehonhuoltoa pari kertaa viikossa ja paljon laajemmin kuin vain nämä kuusi liikettä.

Alaspäin katsova koira & polkevat jalat

Liike nro 1 – Alaspäin katsova koira & polkevat jalat

Asetu lattialle peppu kohti kattoa. Paina kädet lattiaan ja pyri pitämään selkä suorana. Anna painon olla niin jalkojen, kuin käsienkin päällä. Polje vuorotellen kantapäitä lähemmäs lattiaa ja irti sieltä. Tee 20 polkua yhteensä.

Takareidet & kiertävät kädet

Liike nro 2 – Takareidet & kiertävät kädet

Ota hieman lantiota leveämpi  haara-asento. Pyri pitämään jalat mahdollisimman suorina, niin että venytys tuntuu koko takaketjussa. Lähde kiertämään vuorotellen käsiä kohti kattoa ja kierrä katse aina mukaan. Toinen käsi pysyy lattialla tai lähellä sitä. Tee 20 kiertoa.

Etureiden venytys

Liike nro 3 – Etureiden venytys

Ota toisesta nilkasta kiinni ja pidä lantio suorana. Pyri pitämään reidet lähellä toisiaan ja tuo kantapäätä lähelle pakaraa. Pidä n.30sek. Tee molemmat jalat erikseen.

kehonhuolto
Lonkankoukistajan venytys

Liike nro 4 – Lonkankoukistajan venytys

Astu pitkä askel eteen ja koukista etummainen polvi. Työnnä lantiota eteenpäin voimakkaasti, niin että venytys tuntuu taaimmaisen jalan lonkankoukistajassa. Pidä n.30sek. Tee molemmat jalat erikseen.

Hartian venytys

Liike nro 5 – Hartian venytys

Käy nelinkontin lattialle. Kierrä toinen käsin toisen kainalon alta pitkälle lattialle. Pidä kämmenselkä lattiaa päin. Tunnet venytyksen hartian takaosassa. Pidä n.15sek. per puoli ja toista pari kertaa molemmille käsille.

Takareidet, sisäreidet ja alaselkä

Liike nro 6 – Takareidet, sisäreidet ja alaselkä

Käy istumaan lattialle, avaa jalat auki sivulle. Tuo kädet keskelle eteen ja lähde hiljalleen hivuttamaan käsiä eteenpäin. Tunnet venytyksen takareisissä, sisäreisissä ja mitä alemmas menet myös alaselässä. Hengitä syvään ja koita rentoutua. Pysy asennossa 30-60sek. Halutessasi toista tämä.


Kuvissa olevat housut on NÄMÄ ja niistä ja muistakin Yveten tuotteista saatte koodilla MONNA20 alennusta -20%!! 🙂 Tuo paita on Yvette By Monna -malliston toisesta setistä ja se tulee myyntiin perjantaina!! <3

Ihanaa ja energistä viikon alkua kaikille! <3

Monna