Olen intuitiivinen ekstrovertti.

Näin Even blogissa mielenkiintoisen postauksen, aiheena oli persoonallisuustesti. Tää oli mielenkiintoinen testi ja teinkin sen heti myös itselleni. Mikä oli mun tulos? Mä olen aktivistipersoona, joka on hyvin intuitiivinen ja ekstrovertti. Näin mm. mun persoonasta sanottiin:

Aktivistipersoona on todellinen vapaa sielu. Aktivistit ovat usein juhlien sielu, mutta siitä huolimatta he eivät ole niinkään kiinnostuneita pelkästä huvista ja hetken mielihyvästä, vaan nauttivat sosiaalisista kontakteista ja saavuttamastaan tunneyhteydestä. Nämä hurmaavat, itsenäiset, energiset ja myötätuntoiset yksilöt muodostavat 7 prosenttia väestöstä, ja heidän läsnäolonsa huomataan. He ovat enemmän kuin pelkkiä sosialisoivia miellyttäjiä. Aktivisteja luonnehtii visionäärisyys, jonka ansiosta he ovat kykeneviä lukemaan rivien välistä uteliaina ja energisinä.

Mä kyllä tunnistan tosta kaikesta itseni! 😀 Mutta silti mä pidän itseäni myös introverttinä. Mä en todellakaan jaksaisi joka päivä olla muiden ihmisten kanssa tekemisissä, siis suurimmissa määrin. Mä nautin kun saan tehdä yksin töitä hiljaisessa kodissa. Mutta kyllä mä myös nautin sosiaalisista kontakteista. Sanotaan, että jatkuva muiden kanssa vuorovaikuttaminen reaalielämässä pikemminkin vie energiaa introvertiltä kuin ylläpitää sitä. Tästä mä oon ihan samaa mieltä, tuon tunnistan itsessäni tosi vahvasti!

Sanotaan, että ekstroverteillä saattaa olla vaikeuksia keskittyä esimerkiksi opintoihin, ellei opiskelu tapahdu pienessä vuorovaikuttavassa piirissä. Esimerkiksi tämän takia ekstroverttejä pidetään impulsiivisempina, koska he eivät käytä aikaa asioiden harkitsemiseen, kuten introvertit. No, siis mä oon todellakin enemmän (tai jos vaikka Tuukalta kysytään TÄYSIN) impulsiivinen, kuin harkitseva.

Erityisherkkyys välillä ehkä jopa ”sotii” ekstrovertin piirteitä vastaan. Kun tuntuu, että liian paljon sosiaalista kanssakäymistä lyhyen ajan sisällä tuo kuormaa mielelle, eikä energiaa. Mutta sitten taas toisaalta rakastan kohtaamisia ihanien ystävien kanssa ja työn kautta tutustumista uusiin ihmisiin. Jos sosiaaliset tilanteet on jotenkin rajatussa määrin, tuo ne lisäenergiaa. <3

Mun mielestä tällaiset persoonallisuustestit on tosi mielenkiintoisia. Joskus oon myös miettinyt, että olis mielenkiintoista mennä tällaisen asian puitteissa jonkun ns. ammattilaisen pakeille. En tiedä olisiko se psykologi vai mikä, mutta hirveän mielenkiintoisia nämä asiat on, joiden kautta voi tutkia itseään ja tutustua myös lisää itseensä. On mun mielestä myös mielenkiintoista oppia, että mistä minkäkinlainen käytös johtuu.

Oletteko te tehneet persoonallisuustestejä?

Monna