Ylitsepursuavan ähky fiilis.

Oonko mä ainoa, jolta tuntuu siltä, että meinaa tulla kurkusta ylös se kaikki sellainen tietoisuus ja säännöt, miten somessa pitää käyttäytyä?

Mä ehdottomasti peräänkuulutan edelleenkin rehellisyyttä ja vastuuta somessa. Oon ehdottomasti sitä mieltä, että niin mikro-, keskisuurien, kuin suurienkin vaikuttajien pitää miettiä minkälaista sisältöä kanaviinsa tekee, juuri sen vaikutuksen vuoksi.  Mutta nyt just musta tuntuu, että koko ajan tulee joka tuutista sellaista ”tiedäthän vastuusi ja olethan tietoinen tästä ja tuosta asiasta” niin ja tietysti tämä, että ”ethän puhu asioista, joista saa puhua vain tietyt”.

Mä en sano, että se olis huono asia kun tehdään pelisääntöjä. Enkä myöskään sano, että somessa vois hoitaa hommia kuin ellun kanat konsanaan. Tiettyjä sääntöjä on, jotka koskee mm. kaupallisten yhteistöiden merkitsemistä. Mä myös peräänkuulutan tosi kovaa valmentajien vastuuta somessa. Missään tapauksessa ei oo ok myydä omia dieettivalmennuksia ja sanoa, että kärsimys kuuluu laihdutukseen ja salilla on pakko käydä, jos haluaa onnistua. Eikä oo myöskään ok myydä valmennuksia alaikäisille ilman huoltajan suostumusta.

Mutta jotenkin tuntuu, että tällä hetkellä ei oikein tiedä mistä voi puhua ja mitä voi kertoa. Pitääkö kaikkeen KOROSTAA sitä, että TÄÄ ON MUN MIELIPIDE? Mua jotenkin väsyttää ja ahdistaa sellainen, että just nyt ei tiedä mistä voi puhua ja mistä ei. Mistä uskaltaa puhua, että ei tuu lynkatuksi joko toisten vaikuttajien tai seuraajien toimesta?

Mulla on sellainen ylitsepursuavan ähky fiilis siitä kaikesta tietoisuudesta mitä some jakaa. Mä haluan pystyä olemaan sellainen kuin oon, niin somessa kuin muuallakin. Mä en jaksais, että jokaiseen postaukseen, IG-kuvaan tai IG-storyyn pitäisi aina muistaa kertoa vähintään kolme eri näkökulmaa ja sitten vielä loppuun sanoa, että eihän tämä ole muuta kuin mun mielipide ja kokemus.

On tyhmää, että jos kertoo omista kokemuksistaan ja mielipiteistään, niin aina on joku joka olettaa, että ”toi ei ymmärrä tai tiedä asian tätä puolta”.. Kyllä mä ainakin tiedän monen monta puolta monestakin asiasta, mutta silti voin kokemuksen kautta kertoa vain omasta puolestani asioista.

Jos joku lähtee syyttelemään somessa nimellä toisia, että kuka tekee yhteistyötä jonkun ”väärän brändin” kanssa, on menty aika kovaa metsään. Mitä se kellekään kuuluu kenen kanssa kukin vaikuttaja on valmis lyömään yhteistyöhanskat yhteen? Jos vaikuttaja ei kehota KAIKKIA seuraajiaan toimimaan näin ja ostamaan tätä ja tuota tuotetta, ei hän tee mitään väärin. Hän kertoo vain oman mielipiteen ja kokemuksen. Jos vaikuttaja ei kerro, että TÄMÄ ON AINOA OIKEA TOTUUS, hän ei tee mitään väärin.

Jos joku vaikuttaja haluaa puhua masennuksestaan somessa, ei kukaan voi tulla sanomaan ettet sinä ole oikeasti masentunut, koska jaksat käydä töissä. Jos joku puhuu itsensä hyväksymisestä ja kehonsa rakastamisesta, on oltava todella tarkka miten puhuu ja mitä termejä käyttää, koska aina on niitä joilla menee huonommin. REALLY?? Kuka ikinä pystyy puhumaan toisen kokemista tunteista?? Kuka voi olla se, joka sanoo ettet sinä tiedä asiasta mitään, koska olet etuoikeutettu vaaleaihoinen nainen? Kuka voi olla se, joka sanoo ettei joku voi kokea surua, pahaa mieltä, ahdistusta? Kuka voi olla se, joka kertoo toisen olevan epäaito, koska on aina hyvällä mielellä ja positiivinen? Tai kuka on se, jolla on oikeus sanoa toista miehen näköiseksi, koska treenaaminen on mennyt jo liian pitkälle?

UGH! Sormet sauhuaa ja mielessä räiskyää. Onko nää hommat menneet jo liian pitkälle?

Monna