Alkoholi lapsiperheessä

Olin lauantaina juhlimassa hyvän ystäväni synttäreitä. Ilta oli ihana ja hauska! Sunnuntaina olo ei ollut niin ihana ja hauska. Edellisen kerran oon juonut joulukuun puolivälissä, silloin meillä oli meiän kotona ystävillemme pikkujoulut. Pikkujouluilta päättyi n.klo 22, kun kaikki lähti kotiin. Monilla ystävistämme on pieniä lapsia, joten moni halusi lähteä ajoissa kotiin ja välttää pahaolo ja väsymys seuraavana päivänä. Nyt lauantaina juhlimassa oli naisia, joista vain mulla ja yhdellä muulla oli lapsia. 😀

Sanoin alkuillasta, että lähden kotiin viimeistään klo 00.00. Tiesin, että jos siinä klo 00.30 aikoihin pääsen nukkumaan, ei seuraava päivä oo mitenkään mahdoton. Noh.. klo 02.00 tilattiin ystäväni kanssa taxit baarin edestä. Nukkumaan pääsin klo 02.30 ja herätys oli siinä ysin maissa. Emma jostain syystä nukkui oiken super pitkät yöunet, joten herätys ei ollut onneksi vielä seiskan maissa. 😀 Joka tapauksessa väsymys, päänsärky ja huonovointisuus seurasi mua koko päivän.

Päikkärit nukuttiin koko perheen voimin samassa sängyssä. Kun päikkäreiltä herättiin, alkoi mun oloni vähän jo helpottaa. Kello oli 14.30, istuttiin sohvalla Emman kanssa, kun Tuukka vei koirat päivälenkille. Emma katsoi siinä mun sylissäni Pipsa Possua ja mä jotenkin vähän niin kuin torkahtelin melkein siinä istuessani. Havahduin miettimään, että miten kamalaa se olis jos minä äitinä olisin tässä joka sunnuntai samassa kunnossa. 🙁 Onneks niin ei ole.

Mun alkoholin käyttö on vähentynyt ihan älyttömän paljon. Oon siitä aiemminkin kirjoitellut blogissa, mutta nyt jotenkin tuntui siltä, että haluan kirjoittaa taas. Vaikka oma lähipiiri onkin aika suhteellisen raitista porukkaa, ei se tarkoita sitä etteikö olis niitä perheitä, joissa jompi kumpi vanhemmista tai pahimmassa tapauksessa molemmat vanhemmat ovat krapulassa joka viikonloppu. Se on aika surullista. Alkoholi on tosi vaikea ja herkkä aihe. Se on myös sellainen aihe, että sanoi siitä niin tai näin, on aina joku eri mieltä.

Mä oon onnellinen siitä, että vuodessa on nykyään alle viis kertaa kun menee yks päivä hukkaan krapulan takia. Oikeasti ja rehellisesti, eihän mulle jäänyt eilisestä mitään käteen. No se ihana fiilis jäi, kun herättiin vierekkäin samasta sängystä päikkäreiltä ja Emma heti herättyään katsoi mua silmiin, halasi pienillä lämpimillä käsivarsillaan ja kuiskasi; Emma heräsi. <3

Samaan aikaan tekisi mieli todeta, että ”en juo enää ikinä”, mutta toisaalta kuitenkaan en niin halua sanoa. Kyllä mä nimittäin nautin niistä harvoista illoista vuodessa, jolloin vähän kohotetaan maljaa ja juhlitaan ystävien kanssa. Noh, eihän tuollaista lupausta tarvikaan tehdä. Alkoholi vaan on niin jännä juttu, se liitetään moneen ja monella on siitä myös tosi vahvoja olettamuksia. Juteltiin noista olettamuksista ja muistakin tähän liittyvistä asioista Tuukan kanssa meiän yhdessä podcast-jaksossakin.

TÄSSÄ se meidän podcast-jakso samaisesta aiheesta. 🙂 Kandee käydä kuuntelemassa nyt, kun se on vielä saatavilla ilmaiseksi. 😉 Jutellaan podcast-jaksossa meiän lapsuudesta, nuoruudesta ja tästä päivästä alkoholin suhteen. Siellä on myös seuraajien kommentteja ja kokemuksia asiasta.

Mitä fiiliksiä teissä alkoholi herättää? Varsinkin ehkä te pienten lasten vanhemmat? Kuulisin mielelläni teidän mielipiteitä. <3

Monna