Kevyempi olo!

Pari viikkoa takana maidotonta ja gluteenitonta, Kohti tervempää minää -haastetta pian takana jo kuukausi. Nyt on kevyempi olo, peilistä katselee hoikempi figuuri, mutta taas sama homma kuin viime syksynä – painossa ei tapahdu minkäänlaista muutosta. 😀

Mä uskon, että tuo painoasia junnaa alhaisten rautavarastojen vuoksi. Kun rautavarastot on vajaat, melkein tyhjät, se vaikuttaa kilpirauhasen toimintaan hidastavasti ja samalla aineenvaihduntaan. Nyt infuusiosta on viikko takana ja vielä pitäisi malttaa odottaa toinen viikko, koska sanotaan vaikutuksen alkavan n.2 viikon jälkeen.

Moni infuusion saanut onkin kertonut, että esim. juuri se hiljalleen noussut paino on lähtenyt laskemaan rautavarastojen korjaannuttua. Mutta kuten oon aiemminkin sanonut, mua se vaa’an lukema ei inspiroi. Se ei oo syy tehdä tai jatkaa tekemistä, tai lopettaa tekemistä. 😀 Mulle merkitsee eniten se, että tunnen oloni ”kevyemmäksi” niin henkisesti kuin fyysisesti. Selitänpä vähän.

Minä ja Laura viime lauantain tapahtumassa Vaasassa.

Se kevyempi olo tuntuu vahvimmin siinä, että ei turvota koko ajan. On sellainen sutjakka olo ja ”helppo” olla tiukoissakin vaatteissa. Housut ei kiristä ja purista mahan kohdalta ja esim. treenatessa ei tule sellainen ”ähellys-olo”. 😀 Kevyemmän olon takia tuntuu myös siltä, että voisi lähteä vaikka juoksulenkille, jota en siis todellakaan harrasta. Haha! Se kevyempi olo on sellainen kokonainen fiilis, ei siis todella ole riippuvainen kilomäärästä.

Mä en oo varma onko se lumevaikutusta vai oikeaa vaikutusta, mutta mulla on oikeasti jo vähän energisempi olo! Toki siihen vaikuttaa varmasti ihan kaikki! Rautainfuusio, mulle sopiva ruokavalio (maidoton ja gluteeniton), lisääntynyt liikunta, hyvät yöunet…

Mä myös uusin mun salikortin tällä viikolla ja ois tarkoitus suhata salille vielä tällä viikolla! 🙂 Muuten mun treenit on olleet tässä viikon sisällä kotitreenejä ja eilen Fit-lehden kuvauksissa treenasin Emma selässäni. 😀 Toukokuun nrossa sitten selviää! 😉

Herkuttelut viime viikolla meni silleen, että arkipäivät olin herkutta, mutta kun perjantaina istuin Vaasaan menevään junaan, ostin irtokarkkipussin matkalle. 😀 Sitten ostin myös paluumatkalle lauantaina. Haha! Mutta eipä se elämä oo niin vakavaa! Kuten oon koko ajan puhunut, tämä haaste ei oo mikään dieetti! En muutenkaan perusta dieettien päälle, vaan jatkuvan hyvinvoinnin. <3

Mites siellä sujuu? Joko aurinko alkaa virkistämään mieltä? Lakastuit kadut ja lumen sulaminen? Kuinka moni on kaivannut jo pyörän kellarista? Vai onko täällä ympärivuotisia pyöräilijöitä? Mä ajattelin pumpata pyörän renkaat täyteen ja alkaa taittamaan matkat salille ja takas (n.5km / suunta) pyöräillen. 🙂

Monna