Minäkö White Trash?

” Mä en suoraan sanottuna kehtaa seurata sua somessa, koska olet niin white trash. Tykkään kuitenkin (just siitä syystä!) katsoa erityisesti ig-videoitasi. 😉 ”

Tällaisen ihanan iloisen viestin sain eilen Onnellisuus-juttuja postaukseeni. Postaus ei käsitellyt aihetta, mutta olin puhunut aiheesta IG:n storyssä. Kommentin jättäjä ei nähtävästi halunnut omalla IG-tilillään laittaa viestiä siellä, mutta halusi tehdä sen kuitenkin anonyymisti täällä blogissa. 🙂 Kiitos kommentista!

Alkuun kommentti nauratti. Siis oikeasti pärähdin nauramaan ääneen, kun luin sen. 😀 Nytkin se naurattaa. Miksi se naurattaa? Koska se on ihan älytön! Kerronpa pari syytä miksi.

Käsite WHITE TRASH on alunperin lähtöisin Yhdysvalloista. Sillä tarkoitetaan alhaisen tulotason ihmisiä, jotka asuvat keskimääräistä huonommissa olosuhteissa ja joilla voi olla ongelmia esim. yhteiskunnan sääntöjen ja virkavallan kanssa. Päihteet ja rikollisuus yhdistetään myös usein kyseiseen luokkaan.

No, nykyäänhän tuo käsite on todella yleinen ja ollut itse asiassa jo vuosia. Sitä käytetään Suomessa jonkinlaisena ”halventavana” sanana. Minkälainen ihminen on siis keskustelupalstojen mukaan White Trash? Se on:

 • roskasakkia
 • alempaa tulostasoa
 • yksinhuoltaja
 • platinablondi
 • alkoholia runsaasti käyttävä
 • feikkilaukkuja omistava
 • punatukkainen
 • tatuoitu
 • kotona sisustustekstejä seinillä
 • tuunatun auton omistava
 • kampaaja
 • Muumimukien kerääjä
 • ripsipidennykset silmissä
 • tekemisissä poliisin kanssa

Jos nyt sitten vaikka tuosta listasta lähtee katsomaan mikä sopii muhun:

 • roskasakkia – mitä?! Kuka tällaisen määrittelee?
 • alempaa tulostasoa oleva – en ole
 • yksinhuoltaja – kyllä mulla toi aviomies on oman tietämykseni mukaan
 • platinablondi – en ainakaan tällä hetkellä
 • alkoholia runsaasti käyttävä – pari kertaa vuodessa tuskin on runsaasti?
 • feikkilaukkuja omistava – en omista
 • punatukkainen – vähän kyllä punaisia raitoja!!
 • tatuoitu – kyllä! ja paljon!
 • kotona sisustustekstejä seinillä – yks taulu joo!
 • tuunattuja autoja omistava – noup
 • kampaaja – en, mutta lapsuuden haaveammatti kyllä!
 • Muumimukien kerääjä – jep!! <3
 • ripsipidennykset similmissä – ei enää
 • tekemisissä poliisin kanssa – mun yks läheisin ystävä on itse asiassa poliisi!

Okei, kovin moni näistä ei sovi muhun. Mutta ei se oo ehkä se tärkein asia. Vaan se, että kuka on oikeasti yhtään mikään luokittelemaan ketään muita? Kuka on se, joka voi tuntea itsensä paremmaksi ja kertoa toisen olevan jotain ”alempaa kastia”?

Toinen juttu on se, että miten kamalan yleistä se on ettei ”kehdata” seurata jotain vaikuttajaa (tai ihan tavan tallaajaa) somessa, koska ei haluta muiden näkevän, että seuraa juuri tuota ja tuota ihmistä. Sain sekä tämän white trash-kommentin, että muutamia kommentteja siitä ettei kehtaa seurata joitain tiettyjä, kun kyselin IG:ssä eilen mikä on syynä ettei painaa kaikkien kohdalla ”seuraa”-nappia, vaikka kuitenkin kävisi päivittäin katsomassa jonkun kuvia/storyjä jne..

Kuten kollegani Eve sanoi, on surullista kun ei uskalleta olla rehdistä vain jotakin mieltä asioista. Kertoa, että katsoo Temppareita tai tykkää Ylen luontodokumenteista. On surullista, jos tarvii hävetä niitä asioita mistä tykkää. Ja se mikä on myös surullista on se, että kategorisoidaan ihmisiä alempaan tai ylempään luokkaan.

Tällaisia ajatuksia mulle heräsi tästä eräästä kommentista, joten kiitos kommentin lähettäjälle. 🙂 Toivoisin kuitenkin, että aina ennen kuin avataan oma suu, mietittäisiin miten puhutaan kanssakulkijoista. Toivoisin myös kovasti, että jokainen uskaltaisi ja kehtaisi olla rohkeasti omia itsejään ja tykätä tai olla tykkäämättä juuri niistä asioista joista itse päättää tykätä tai olla tykkäämättä. <3

Monna