Vajaan 7 minuutin treeni!

..ja muita kuulumisia! 😉

Pari viikkoa on nyt taas menty vähän ”tarkemmin”. Eli karkit on pysyneet siellä viikonlopuissa ja treeniäkin oon ehtinyt/jaksanut tehdä enemmän. On ihana huomata, kuinka nopeasti keho reagoi asioihin!! Se motivoi jatkamaan! Mulla on pari tosi isoa ja selkeetä muutosta nyt tapahtunut tässä parin viikon aikana ja kerronkin teille tänään niistä vähän lisää!

Kun starttasin tän #kohtiterveempääminää -haasteen, jätin pois sokerin ja makeutusaineet. Sokeria siis syön kyllä vielä kerran viikossa.  😉 Eli herkkupäivä on ja pysyy! Mutta makeutusaineet oon pyrkinyt jättämään pois. Sokeria on vaikea jättää täysin pois, koska sitä on lähes kaikessa. Mutta lisättyä sokeria ja sokeriherkkuja (karkkia, suklaata, jne) en oo syönyt kuin viikonloppuisin.

Sokerin minimiin vähentäminen arkisin ja makeutusaineiden pois jättäminen on vaikuttanut mun ihoon tosi huikeasti. Jo nyt naamassa iho on kuulaampi ja vähemmän näppylöitä! Ja on tämä vaikuttanut myös mahaan, sekä ulkoisesti, että sisäisesti! 😉 Turvotus on vähentynyt ja peilistä katsoo hieman hoikistunut figuuri. Vatsa on ollut myös huomattavasti vähemmän kipeänä. Siihen uskon olevan isona syynä makeutusaineet.

Toinen isompi muutos on vaikuttanut myös ehdottomasti super isosti vatsan toimintaan. Viime viikolla sain ravintoneuvojaltani ohjeen, että jätetetään gluteeni ja maito pois kuukaudeksi mun ruokavaliosta. Tällä suljetaan pois se, että olenko mä gluteenille herkistynyt tai onko maitotuotteet mulle sopimattomia. Kuukauden päästä tuodaan ensin vähän kauratuotteita takaisin ruokavalioon ja sitten kokeillaan joitan hapanmaitotuotteita. Näin saadaan katsottua mikä mulle oikeasti sopii ja mikä ei.

Mun ravintoneuvojani sanoi, että mun vatsan tilanne on aikamoisen akuutti tällä hetkellä. Se kipuilee lähes kaikesta ja  sulattaa ruuan hitaasti ja huonosti. Kipuja, turvotusta ja kramppeja on tullut tosi paljon lähiaikoina. MUTTA!! Viimeisen viikon aikana niitä ei ole tullut! Mä arvasin tän! Mä oikeastaan tiesin tän! Mä aikoinani tehdessäni elämäntapamuutoksen, jätin maitotuotteet pois ja viljoista söin vain kauraa. Mun maha toimi heti paljon paremmin.

Uskomatonta on myös se, että kun mun suolisto on selkeästi nyt rauhallisemmassa tilassa ja osaa jopa käsitellä ruoka-aineita, joita sinne tulee – oon pystynyt syömään sellaisia asioita, joita en pitkään aikaan oon pystynyt. Mm. maissi on tällainen asia!! 🙂 Oon tosi iloinen tästä, koska se tarkoittaa, että voin syödä monipuolisemmin. Toki nyt rajauksena on viljat ja maitotuotteet.. mutta toisaalta ainoa maitotuote, jota oon tähän asti käyttänyt on juusto. Juusto on myös sellainen, joka ehkä voidaan ottaa takaisin sitten kuukauden päästä.

7 minuutin treeni

Viime viikolla treenasin kolme kertaa!  Wuhuu!! 🙂 Me päästiin sunnuntaina jopa Tuukan kanssa yhdessä salille!! Se oli myös mun eka salikerta varmaan kahteen kuukauteen. Oli tosi kivaa ja hyvä fiilis sen jälkeen. Toinen treeni viime viikolla oli mun ihanan ystävän kanssa ”temppuilu-jooga-kehonpainotreeni” ja kolmas oli kotona kehonpainotreeni. Lisäksi mä tein muutamana aamuna muutamia kehoa herätteleviä ja avaavia joogaliikkeitä.

Mulla on jotenkin nyt ihan tosi hyvä fiilis! Energiaa tuntuu olevan enemmän, kroppa jaksaa enemmän. Ja on niin ihanaa, kun maha ei oo kipeenä joka päivä!! Mulla on tällä viikolla se rautainfuusio ja toivon (ja uskon), että saan siitä lisävirtaa ja kaikkea hyvää! Mun upea ja super taitava fyssarini Sara Seppäläinen on pistänyt mun olkapäätä kuntoon ihan olan takaa.. 😉 Viime viikolla käsittelyssä oli sekä olkapään seutu, että myös ”voicemassagella” mun suu! Jeesus se teki kipeetä! Mutta mulla on nyt sellainen uudestisyntynyt olo olkapään kanssa! Se oikeasti paranee!!

7 minuutin treeni

Tein teille eilen vajaan 7 minuutin pituisen treenin! Siinä on 6 liikettä ja koko kroppa käydään läpi. Et tarvitse kuin jumppamaton ja seinän. 😉 Aina ei oikeasti tarvi tuntia siihen, että saa tehtyä hyvän treenin!! Treenin näet TÄSTÄ. Tai voit mennä mun IG-profiiliin ja sieltä uusin IGtv-video! 🙂 Tai tuosta alta. (btw.. ihana tuo kuva tuossa… 😀 )

Hei, loppuun vielä pari infojuttu! 🙂 Muistakaa, että haaste on edelleen käynnissä IG:ssä! Haasteeseen voit lähteä mukaan koska vaan! Muista tägätä #kohtiterveempääminää ja @monnapursiainen 🙂 Näit oot mukana myös kuukausittain arvottavassa Foodinin 50€ lahjakortissa.

Toinen juttu! Mä järkkään kevät/kesä ”minitreeniryhmän”. Otan mukaan vain 20 ensimmäistä! 🙂 Nyt ilmoittautuneita taitaa olla seitsemän. Mitä se on ja missä?

  •  7 kertaa
  • alkaa 7.5. ja vika kerta on 18.6.
  • tiistaisin klo 18
  • Paikkana Töölön Kisahalli tai ulkona
  • hinta 44€

Mukaan mahtuu tosiaan max. 20hlö, mutta jotta ryhmä toteutuu niin minim. 12 hlöä pitäis tulla mukaan!  TÄSTÄ pääset ilmoittautumaan mukaan!


Ei muuta kuin iloista ja ihanaa viikon starttia! <3 Puspus!

Monna

**

Lue myös: Herkkuhimon helpottajat ja Haaste alkaa!