KOTISIIVOUS – onnen tuoja, miten ja miksi?

Kaupallinen yhteistyö: Stella

Kotisiivous on asia, josta oon haaveillut jo varmaan pari vuotta. Oon usein kuullut ystäviltä ja tuttavilta kehuja siitä, kuinka se helpottaa elämää ja lisää onnen tunnetta. 😉 Ei mutta siis oikeasti! Moni äitikaveri on sanonut, että jos pari kertaa kuussa tai vaikka kerran kuussa joku ammattisiivooja käy siivoamassa läpi kodin, se vaan helpottaa niin paljon omaa elämää.

Me tehtiin nyt siivoussopimus Stellan kanssa ja meillä käy ainakin toistaiseksi kerran kuussa siivoja. Meillä on reilu 90m2 ja kaksi kerrosta, joten siivottavaa riittää. 😀 Sen takia ajateltiin nyt alkuun, että kotisiivous kerran kuussa riittää. Katsotaan sitten jääkö tähän koukkuun (luultavasti) ja täytyy miettiä josko talous antaisi periksi kahteen kertaan kuussa siivoukselle.

Kotisiivouksessa on kylläkin sellainen kiva ”talous-apu”, että puolet hinnasta saa kotitalousvähennykseen! Se on aika huippu juttu! Jos esim. Stellalla yksi siivoustunti pääkaupunkiseudulla maksaa 45,90€ jää siitä oikeasti maksettavaksi 22,95€.

Miten homma eteni?

Meillä kävi tosiaan viime viikolla ekaa kertaa siivooja Stellasta. Hän kertoi, että ekaan siivouskertaan kannattaa varata sellainen 5 tuntia meidän kodin kokoisessa tilassa. Kun siivooja tuli, hän pyysi mua täyttämään kaavakkeen, johon ruksin erinäisiä kohtia siivouksen puitteista. Jätin ruksaamatta esimerkiksi saunanpesun ja lakanoiden vaihdon. En laittanut ruksia myöskään roskien viemiselle tai tiskaamiselle. 🙂 Me ajateltiin Tuukan kanssa niin, että isoin apu meille on siitä, että kerran kuussa joku tekee sellaisen ”ison siivouksen”, jota me ylläpidetään sitten itse. Mutta lakanat voidaan vaihtaa itse ja viedä roskat. 😉

Mä olin kuullut monilta, että ennen siivoojan tuloa tulee itselle tarve siivota kotia. Ajattelin joskus, että no onpas hassua.. mutta annas olla, kun huseerattiin molemmat Tuukan kanssa edellisenä iltana ja siivouspäivän aamuna tavaroita paikoilleen ja vaatekasoja kaappeihin. 😀 Haha! Mutta mitään imurointia tai pölyjen pyyhkimistä ei tehty. Sen ajateltiin olevan tietysti siivojan hommia.

kotisiivous

Mä olin kotona tekemässä töitä siivouksen ajan. Koirat tuli mun mukana yläkertaan, kun siivooja siivosi alakertaa ja toisinpäin. Oli ihana, kun yläkerran ja alakerran kylpyhuoneet siivottiin oikein kunnolla ja vessat pestiin jne.. Oli myös ihana, kun siivooja pyyhki kaikki ovenkahvat ja imuroi sohvan alta (josta me ei ehkä IHAN joka kerta itse imuroida 😉 ). Hän tuuletti matot ja moppasi lattiat. Ja kyllä todellakin joka paikka kiilsi siivouksen jälkeen.

On se ihan totta mitä ne mun ystävät ja tuttavat oli sanoneet, kotisiivous lisää onnen tunnetta. 😉 Me ollaan myös pidetty aika hyvin siisteydestä kiinni siivouksen jälkeen. Ei tavallaan halua, että se ihana siisteys häviää mihinkään. Toki kun ihan eletään sitä normiarkea tässä kodissa, niin välillä on niitä kasoja jossain ja ruokapöydällä rojua. Mutta ollaan nyt aina iltaisin laitettu tavarat takaisin omille paikoilleen ja siistitty paikat. Niin, että aamulla on kiva herätä uuteen päivään. <3

Seuraava siivous on huhtikuun ekalla viikolla. Sitä odotellessa! 😉 Onko teillä muilla kokemusta kotisiivouksesta? Jos joo, niin minkälaista? Käykö jollain kerran viikossa siivooja? (se olis vähän mun unelma.. 😉 )

Monna

Lue myös mun siivousmetodeista TÄSTÄ. 😉

kotisiivous