Raudanpuute ilman anemiaa.

Kaupallinen yhteistyö: SYNLAB

Viime syksynä aloin miettimään vähän tarkemmin, että mistä mun jumalaton väsymys, muistin pätkiminen, keskittymiskyvyn puute, ”aivosumu”, pöhöttynyt olo, vatsakivut, lyhyt pinna jne.. johtuu. Varasin ajan lääkäriin, koska halusin selvittää. Lääkäri oli pätevä ja neuvoi, että menisin kunnalliselle puolelle otattamaan kaikenlaiset verikokeet ja muut mahdolliset testit. Hän suositteli kunnallista, koska ajatteli yksityisellä puolella kaikkien kokeiden tulevan kalliiksi.

Varasin ajan, mutta sain kylmää kyytiä. Ei niitä verikokeita nyt tuosta noin vaan oteta jne.. Onneksi olin kuullut paikasta nimeltä SYNLAB. Varasin sinne ajan Terveystarkastuspaketti -labrakokeeseen. Tämän paketin kautta saisin tiedon yleisestä terveydentilasta ja vastauksen kolmeentoista verikokeeseen.

Terveystarkastuspaketti sisältää:

 • Täydellinen verenkuva
 • CRP (herkkä)
 • Paastoplasman glukoosi
 • Glykohemoglobiini (HbA1c)
 • Kokonaiskolesteroli
 • LDL-kolesteroli
 • HDL-kolesteroli
 • Triglyseridit
 • Ferritiini
 • Alaniiniaminotransferaasi (ALAT)
 • Kreatiniini + glomerulusten suodattamisnopeus
 • Tyreotropiini eli kilpirauhasta stimuloiva hormoni (TSH)
 • D-vitamiini (25-OH)

Saatuani tulokset löysin sieltä sen, mitä epäilinkin: Ferritiini (raudan varastoarvo) oli pieni, liian pieni. Kaikki muut lukemat oli viitearvojen sisällä. D-vitamiinin tasot oli viitearvojen sisällä myös, mutta alareunalla, joten aloitin myös D-vitamiinin tankkauksen. Varasin ajan uudestaan lääkäriin, yksityiselle puolelle. Sain jälleen kylmää kyytiä. ”Nämä ferritiini-jutut on sellainen uskon asia ja trendijuttu”.

Lähdin pökertyneenä ja ällämystyneenä lääkärin vastaanotolta pois ja liityin Facebookissa Raudanpuute -ryhmään. Sain sieltä tietoa hyvistä ja asiantuntevista lääkäreistä ja muutenkin infoa mitä voisi tehdä, jotta varastoarvot kohenee. Varasin myös samantien ajan lääkärille, joka tietäisi asiasta. Sain ajan tammikuulle, vaikka varasin sen jo marraskuussa. Asian osaavat lääkärit ovat todella työllistettyjä siis.

Tammikuun alussa koitti uusi aika lääkärille (josta olin saanut suosituksia) ja sieltä tuli diagnoosi: Vakava raudanpuute, ilman anemiaa. Kuten olin arvellut, diagnoosi oli tuo. Seuraavat stepit onkin nyt sitten löytää joko A) sellainen rautavalmiste, joka sopii mun mahalle. Tai B) saada lähete rautainfuusioon. Nyt ainakin tässä kolmea eri valmistetta kokeilleenaani, yksikään ei ole sopinut vielä. 🙁

Parin kuukauden päästä varaan ajan taas SYNLABIIN ja otan uudestaan saman Terveyspaketin. Samalla nään onko ferritiini kohonnut ja onko d-vitamiinin tankkaus auttanut. 🙂 Toivon todella, että saisin oloni kohenemaan ja muistin pelaamaan normaalisti. <3 Oon oikeasti todella iloinen, että on olemassa SYNLAB ja sain verikokeet otettua ja sitä kautta diagnoosin vaivoihini. Tässä välissä nimittäin ehdin jo epäillä aivokasvainta, vatsasyöpää, masennusta jne… Masennustestinkin ehdin tekemään, jonka tulos oli pyöreä nolla.

Jos siis just sinä siellä ruudun takana haluat tutkituttaa sun terveydentilan, oli sitten kyse mistä tahansa oireesta tai oireettomuudesta, niin varaa aika SYNLABIIN! Super helppoa ja super nopeeta! Kaiken lisäksi oikeasti edullista! Tuo Terveyspakettikin maksoi vaan 89€! Kannattaa ehdottomasti tutustua myös muihin laboratoriopaketteihin heiltä.

Kun menin ottamaan tuon Terveyspaketin, olin varannut ajan klo 8.30. Olin varma, että pääsen sisään huoneeseen yhdeksän aikoihin. Jotenkin tottunut siihen, että lääkärissä saa aina odottaa. Mutta SYNLABISSA mut kutsuttiin näytteenottohuoneeseen jo ennen puolta. 🙂 Samana iltana oli tulokset nähtävissä netissä Terveyskansio-palvelun kautta!

Kaikki toimi siis vielä paremmin, mitä osasin edes odottaa! Kuinka kätevää, helppoa ja nopeeta oikeasti!! 🙂

Aion tosiaan mennä nyt maaliskuussa uudelleen SYNLABIIN ottamaan tuon samaisen Terveyspaketin, kerron sitten teille mitä tulokset näyttää!

Onko  SYNLAB teille jo entuudestaan tuttu juttu?

Monna