Kuminauhatreeni jaloille!

sis.mainoslinkkejä

Multa usein kysytään vinkkejä kuminauhalla treenaamiseen. Mä itse aina tosi usein teen nämä liikkeet ennen jalkatreeniä, niin saan hyvän aktivoinnin pakaralihaksiin. Nää liikkeet hapottaa kyllä jo ihan sellaisenaan, eli jos haluaa tehdä tän ihan pelkästään kuminauhatreeninä, niin oikein hyvä sellaiseenkin!

Jos teet liikkeet alkulämmittelynä, yksi kierros liikkeitä riittää. Jos teet omana treeninään, tee liikkeitä 3 kierrosta! 🙂

LIIKE NRO 1 – Sivukävely

  • Laita kuminauha säärien ympärille, polvien alapuolelle. Laita polvet pieneen koukkuun, lähde kävelemään sivulle 10 askelta ja palaa takaisin 10 askelta. (napa koko ajan samaan suuntaan, jotta saat molemmat puolet tehtyä)
    Pidä jalkaterät koko ajan suoraan eteenpäin, niin saat tuntuman pakaran sivuun, reiden loitontajaan.

LIIKE NRO 2 – Takapotkut

  • Pidä kuminauha samassa paikassa. Pidä etummainen jalka taas pienessä koukussa polvesta. Nosta takimmaista jalkaa suoraan ylöspäin kantapää johtoisesti. Toista 15 kertaa ja vaihda jalka. Pidä koko ajan tekevän jalan (takimmainen) varpaat eteenpäin, älä päästä niitä kiertämään sivulle. Näin saat liikkeen tuntumaan isossa pakaralihaksessa.

LIIKE NRO 3 – Kyykky

  • Pidä kuminauha edelleen samassa kohdassa. Jos sinulla on eri vahvuisia kuminauhoja, voit tätä liikettä varten ottaa paksuimman (suurin vastus) kuminauhan käyttöön. Tee perus kyykkyliikettä, käy n.90 asteen kulmassa kyykyssä ja nouse ylös ja suorista yläasennossa lantio. Mene taas uudelleen kyykkyyn. Toista 15 kertaa. Mieti koko liikkeen ajan, että puristat polvia ulospäin, saat samalla aktivoitua pakaran sivuosat kyykkyyn. 🙂

LIIKE NRO 4 – Jalan loitonnus kylkimakuulla

  • Mene kylkimakuulle ja laita kuminauha polven alle / nilkkojen kohdalle. Lähde viemään päällimmäistä jalkaa ylöspäin hallitusti. Pidä taas tekevän jalan varpaat suoraan eteenpäin, älä päästä niitä kääntymään kohti kattoa. Tee 15 toistoa per jalka ja vaihda jalkaa.

LIIKE NRO 5 – Takapotkut nelinkontin

  • Käy nelinkontin matolle. Aseta kuminauha nilkkoihin. Pidä keskivartalosta hyvä tuki, älä päästä alaselkää notkolle missään vaiheessa liikettä. Pyri pitämään ylävartalo täysin paikallaan liikken ajan. Toinen jalka jää koukkuun lattialle, laita toinen jalka suoraksi taakse. Lähde nostamaan kantapäätä ylöspäin rauhallisesti. Pidä varpaat koko liikkeen ajan alaspäin. Toista 15 toistoa per jalka.

Mä arvostan treenatessa sellaisia vaatteita, jotka pysyy päällä. Ettei koko ajan tarvi olla vetämässä paitaa alaspäin tai housuja ylöspäin. Nää tässä postauksessa päällä olevat vaatteet on tietysti Yveten. 🙂 Toppi on ihanan pitkä ja hyvän mallinen. vähän a-linjainen, se on TÄMÄ. Ja nuo housut on mun lempparimalli: korkeavyötäröiset, mutta nää on uutta materiaalia, sellaista ihanan kiiltävää ja tosi ihanan tuntuista päällä. TÄSSÄ tää uusi kuosi.

Koodilla MONNA20 saatte näistä (ja kaikista muista normihintaisista) -20% alea!! 🙂 

Kuminauha, tai oikeastaan kaks eri vahvuista kuminauhaa on mulla aina mukana treenilaukussa. Teen näitä liikkeitä tosiaan oikeastaan aina ennen jalkatreeniä! Joskus oon tehnyt kotona ihan pelkästään näitä liikkeitä 2-3 kierrosta, super hyvän tuntuman saa! 🙂 <3

Kivoja treenejä!

Monna