3 arvoani somessa.

Sanni haastoi mut ja muutaman muun somevaikuttajan miettimään omia arvoja somessa, niitä mistä se oma some koostuu ja minkä arvojen takaa somessa kukin haluaa jakaa sisältöä. Onko sisältö tarkoitettu vain hyvin toimeentuleville, onko siellä suosittelemani tuotteet / palvelut sellaisia, joihin kuka tahansa voi ryhtyä. Vai onko ne tarkoitettu vain monien tuhansien kuukausipalkasta nauttiville? Mun mielestä tää oli tosi kiinnostava haaste ja päätin tarttua tähän ihan postauksen muodossa.

Aluksi mietin, että mitkä ne kolme mun arvoa on. Kaksi ensimmäistä tuli tosi helposti.

Ensimmäinen on ehdottomasti se aitous ja rehellisyys, josta puhun paljon. Tää on myös sanoma, joka välittyy ihanasti mun seuraajille. Tein alkuviikolla IG:n storyyn kyselyn: Miksi seuraat mun IG:tä tai blogia? Sain yli kaksisataa vastausta. Varmasti 80% vastauksista sisälsi sanan AITO.

”Koska sä oot Monna = aito, tunteva, suora, rehellinen.” 
”Oot ihanan kannustava ja rehellinen.”
”Olet aito ja inspiroiva. Helppo samaistua.”
”Aitous, aito positiivisuus, herkkyys, äitiys.”
”Mä tykkään siitä, että oot oma ittes, et yhtään teennäinen.”
”Tykkään sun tyylistä; aitoa menoa ja monipuoliset aiheet.”

jne jne.. Näitä tuli tosiaan yli kaksisataa!! On ihan super hienoa, että mun sanoma välittyy. Se tuntuu todella hyvältä!! Tämä mun ensimmäinen arvoni somessa tulee siis täysillä läpi! Se on upeeta oikeasti! ❤

Toisena arvona mulla tuli mieleen oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo. Mä oon blogin alkuajoista asti tuonut esille sitä, että mun mielestä kaikki on samanarvoisia ja kaikkia pitää kohdella oikeudenmukaisesti ja tasaveroisesti.

Kolmantena mulla tuli mieleen hyvyys ja rakkaus. Sellainen hyvän jakaminen ja ilon tuottaminen. Haluun puhua ja kirjoittaa hyvistä asioista, jotka tuo hymyn huulille. Kertoa myös rakkaudesta itseä kohtaan ja lähimmäisiä kohtaan. ❤

Samalla myös haluan sanoa, että mä ainakin itse ajattelen niin, että mun somen sisältö ei oo tarkoitettu pelkästään hyväosaisille ja hyvin toimeentuleville. Mun somesta sisältöä, vinkkejä jne. asioita saa myös ihmiset joilla välttämättä ei oo tuhansien eurojen kuukausitulot.

Ootko sä koskaan miettinyt miten sun arvot näkyy somessa?

Monna