Melliä vapaa-ajalle!

Kaupallinen yhteistyö: Melli Ecodesign

Mä oon iloinen siitä, että nyt puhutaan paljon ekologisista & eettisistä valinnoista ja ostokäyttäytymisestä. Mitä enemmän näistä asioista puhutaan, sen parempi! 🙂 Se, että näistä asioista kirjoitetaan blogeissa ja lehdissä ei oo mun mielestä (ainakaan pääosin) mitenkään tuomitsevaa. Mitä enemmän näistä kuulee, sitä enemmän alkaa itsekin miettimään omaa kulutustapaa ja toimintaa ympäristön kannalta.

Maailman ympäristöongelmien ratkaisun avain ei ole yksittäisen kuluttajan käsissä, mutta jokainen voi tehdä pieniä tekoja. Mä voin myöntää, että mun ostokäyttäytyminen ei oo aina ollut varmastikaan sitä parasta ja ympäristöystävällisintä. Oon kuitenkin alkanut parin viime vuoden aikana tosi paljon miettimään mitä ostaa ja mistä.

Oon tästä aiemminkin kirjoittanut, mutta mun mielestä on tärkeää jo se, että edes miettii näitä asioita. Seuraava askel kuitenkin miettimisen jälkeen on usein se jonkinlainen teko. Eikö vaan? Kun jokainen meistä pistää kortensa kekoon jollain tapaa, on se jo iso juttu. Joku kierrättää kaikki roskat ja ostaa ainoastaan ekologisesti tuotettuja vaatteita ja syö vain kasviksia. Joku tekee puolet tuosta ja joku kierrättää vaan ne biojätteet. Jokaisen osuus on tärkeä! Eikö vaan?

Melli on jyväskyläläinen vastuullinen vaatemerkki, joka sekä suunnittelee että ompelee vaatteet Jyväskylän Palokassa, omalla tehtaallaan. Kankaat on ekologisia ja nekin tehdään Suomessa, printit ovat suomalaisten suunnittelijoiden käsialaa.

Oon huomannut, että ostan itselleni enää harvoin uusia vaatteita. Jos ostan, ne on vain tarpeeseen. Vapaa-ajan vaatteita mulla on aika vähän, suurin osa on treenivaatteita. Kun ostan itselleni vapaa-ajalle vaatteita, mietin usein missä ne on tehty ja onko takana suuri yritys vai olisko mahdollista ostaa kotimaista. Toki välillä ostan myös ihan isoilta ketjuilta.

Tilasin Melliltä Emmalle muutamia ihania vaatteita. Emma kasvaa koko ajan ja tuntuu, että vähän väliä saa olla hankkimassa isompaa kokoa olevia housuja ja paitoja. Myös vaatteiden kulutus on erilaista kuin meillä aikuisilla. 😉 Me kuitenkin harvoin päivittäin kontataan lattialla ja heitetään ruokaa rinnuksille.. 😀

Emmalle tilasin:

Ja koska Mellillä on vapaa-ajan vaatteita myös aikuisille, halusin mätsäävät puuvillaleggarit Emman mekon kanssa ja näti Hupparitunikan ja Yksisarvis-trikoot (mulla kuvissa).

Jos haluatte ostaa pukinkonttiin kotimaista ja ekologista vaatetta, niin Mellin tuotteista saatte nyt koodilla monna1218 -20% alennusta! Koodi on voimassa vuoden loppuun asti! 🙂

Vielä tiistaina 18.12 tilatut tuotteet ehtii jouluksi kotiin! 🙂

Monna