Lapsiperhe + koirat, miten yhdistää?

Monesti multa kysytään, että kerro vähän siitä miten te yhdistätte koirat ja lapsiperheen hommat. Miten riittää aikaa kaikille ja kaikelle? 🙂

Meillä on aina kyllä jotenkin suttaantunut näiden asioiden yhdistäminen. Ihan siitä asti, kun Emma syntyi. Se, että Tuukka otti alusta asti vähän isomman vastuun koirista ja mä Emmasta, meni luontevasti. Samanlainen ”jako” on edelleen, Tuukka tekee pari lenkkiä päivässä koirien kanssa ja mä yhden.

Emma on vieläkin enemmän sellainen äidin tyttö, kun ollaan molemmat kotona. Senkin takia menee helposti niin, että Tuukka lähtee koirien kanssa lenkille ja mä jään Emman kanssa kotiin leikkimään. Toki vaikka viikonloppuisin tehdään myös monesti koko perheen ”retkiä” ja lähdetään kaikki yhdessä vähän pidemmälle lenkille.

Me ollaan aina haluttu, että aikaa ja huomiota riittää niin koirille kuin Emmallekin. Toki esimerkiksi mun huomio on automaattisesti ollut enemmän Emmassa tän parin vuoden aikana ja koirista on tullut enemmän sellaisia ”iskän lapsia”, mutta kyllä mäkin päivittäin rapsutan koiria, höpöttelen niille ja vien niitä lenkille. Me ei olla haluttu, että koirille tulis yhtään sellainen fiilis, että ne jää taka-alalle. Vaikka ehkä jonkun mielestä se voi kuulostaa hassulta, mutta meille kaikki kolme lasta on tärkeitä.

Me ollaan myös aina haluttu Emmalle opettaa, että koirat on perheenjäseniä siinä missä me muutkin. Niitä pitää kohdella nätisti ja ottaa huomioon niiden tarpeet. Jos Gere ja Pimu nukkuu, ollaan opetettu Emmalle ettei niitä saa mennä häiritsemään. Myös se, miten koiria käsitellään on opetettu tarkasti: paijata ja silittää saa. Emma onkin oppinut tosi hienosti olemaan koirien kanssa, eikä oikeastaan ollenkaan ”kiusaa” niitä. Ei vedä hännästä tai korvasta, vaan silittää tai pussailee niitä. <3

Meiän koirilla on vielä siitäkin iloinen asema, että mä teen 80% työpäivistä kotona työhuoneessa, eli koirat joutuu harvoin olemaan koko päivää yksin kotona. Me ollaan myös aina otettu koirat mukaan vähän joka paikkaan. 😀 Ne kulkee meiän matkassa mukana melkein mihin vaan, minne koirat saa tulla.

On ihana huomata, että Emmalle koirat on tosi tärkeitä. Se aina niistä puhuu ja päiväkodissakin kuulemma paljon kertoo Gerestä ja Pimusta. Kun Gereä vähän itketti tiistaina illalla leikkaushommat, Emma meni Geren luokse ja sanoi kannustavasti: Ei hätää Gere. Isi tulee silittämään.  <3

Monna