Jouluinen (helppo) kakkuresepti

Kaupallinen yhteistyö: Sun Maid / Lejos

Mä en oo mikään ruuanlaiton suurin fani. Tuukka tekee meillä ehdottomasti enemmän ruokaa, mä teen aina sellaisia ”helppoja” ja nopeita pastasörsseleitä tai salaattia. 😀 Mutta yks juttu mistä mä tykkään keittiössä on leipominen! Jos mulla olis enemmän aikaa, mä varmaan leipoisin joka päivä jotain.

Viime viikonloppuna mä päätin leipoa pitkästä aikaa. Kävin jopa ostamassa mulle ensimmäisen sellaisen perinteisen kuivakakkuvuoan. 😉 Tuukka sanoikin, että näin se ikä tulee huomaamatta: ennen kiinnosti viikonloppuisin se mihin VIP-ravintoloihin oli kortit ja mihin mennä tänään bilettämään, nyt kiinnostaa se onko kotona minkälaisia kakkuvuokia ja mitä pitää hankkia jotta voi leipoa enemmän. Haha!

Kakkuresepti piti tietysti löytää ja netistä löytyikin muutamia hyviä rusinakakun reseptejä, joita vähän yhdistelin ja kyselin mun kokkiveljeltä vielä jeesiä. Mutta tää rusinakakku oli kyllä maailman yksinkertaisin ja helpoin tehdä!! Emman päikkärien aikana mä pyöräytin ensin taikinan ja sitten uuniin valmistumaan. Ei mitään kohottamisia tai muita kikkaluja! 😀

Kakkuresepti:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 2,5 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 150 g juoksevaa margariinia
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl kivenäisvettä

Tein näin: Ensin kaikki kuivat ainekset sekaisin keskenään. Sen jälkeen loput ainekset ja kunnolla sekoittaen taikina tasaiseksi. Sitten voitelin kakkuvuoan voilla ja päälle ripottelin vähän korppujauhoja. Sitten vain taikina vuokaan ja vuoka uuniin n.50-60minuutiksi 225-asteeseen.

Siis OMG tästä tuli hyvää!! 😀 Oli voita ja oli sokeria, ei mikään terveyskakku siis! Mutta oli niin älyttömän hyvää, että meni varmaan siltä istumalta 1/4 kakusta mun suuhun. Kun Emma heräsi päikkäreiltä, sai hänkin maistaa palan rusinakakkua.

Me puhuttiin Tuukan kanssa, että silloin tällöin tällainen kuivakakku on lapselle parempi kuin esim. karkit, joissa on vaikka mitä lisä – ja väriaineita. Ei toki mitenkään päivittäin kakkua syötäväksi, mutta silloin tällöin. 🙂

kakkuresepti

Mulle tuli tästä rusinakakusta tosi vahvasti mieleen oma lapsuus ja meiän mummula. Mummulassa oli varmaan aina yks kuivakakku varmuuden varalta valmiina. Haha. Rusinat ja kardemumma toi tähän mun tekemään kakkuun sellaista kivaa ”joulun fiilistä”. Valmiin kakun päälle ripottelin vielä ”lunta”, eli tomusokeria. 🙂

Tällainen jouluinen rusinakuivakakku ei olis yhtään hassumpi tarjoiltava joulupöydässä! Vai mitä?


Kyllä mulla tästä heräs nyt taas sellainen pieni leipoja tuolla mun sisälläni, että voipi olla josko pyöräytän tulevana viikonloppunakin kuivakakun. 😉 Ehkä tiikerisellaisen!

Kivaa viikonloppua kaikille! <3

Monna