Saako äiti olla seksikäs?

Mä laitoin viime viikolla mun profiilikuvaksi facebookissa ihanan Saara Taussin ottaman kuvan musta. Kuvassa mulla on päällä satiinikimono, sekä alusvaatteet. Musta ei näy mitään mikä ei näkyis vaikka uimarannalla/uimahallissa uikkareissa ollessa. Kuva on tosi kaunis ja sensuelli. Silti mietin, kun liityin yhteen ryhmään fb:ssä, jossa on mulle ennestään tuntemattomia pienten lasten vanhempia, että ajatteleekohan joku tuon kuvan perusteella musta jotain.

Tuli jopa sellainen olo hetkellisesti, että apua ei mulla voi olla tällaista profiilikuvaa. Mutta sitten. Edellisessä profiilikuvassa mulla oli urheiluliivit päällä, musta näkyi paljasta pintaa jopa enemmän kuin tässä nykyisessä. Miksi ajattelin edes, että en voisi?! Tottakai voin.

Edellinen profiilikuva VS. Nykyinen profiilikuva

 

Mua harmittaa sellainen ajatusmaailma, että kun on kerran pullauttanut babyn tähän maailmaan, pitäisi kulkea kaavuissa ja olla ns. ”vain” äiti. Eihän äitiys ole mikään sellainen asia, joka veisi nauseutta pois. Kyllä äiditkin saa haluta näyttää hyvältä ja pukeutua naisellisesti ja ihan jopa seksikkäästi! 😉 Se on jopa hieman vanhanaikaista ajatella, että about sitten kun on naimisissa tai äiti, on parempi jättää meikit ostamatta, hiukset pesemättä, ostaa kaapin täydeltä isoja (mielellään mustia) kaapuja, jotka ei näytä missään tapauksessa mitään muotoja, eikä ainakaan paljasta pintaa.

Mua harmittaa, että sorruin itekin tähän ajatukseen. En olis varmasti lapsettomana sinkkuna miettinyt profiilikuvani seksikkyyttä liittyessäni johonkin ryhmään. Miksi mietin sitä nyt? Ehkä siksi, että yhden kuvan perusteella on helppo arvostella ja tuomita ihmistä jota ei tunne. Ehkä ajattelin, että ryhmässä olisi joitain ihmisiä, jotka ajattelisi mun olevan joku ”hempukka”, kun tällaista profiilikuvaakin pidän. Olisiko uskottavampi ja parempi profiilikuva sitten poolokaulukselliseen mekkoon sonnustautunut minä? No ei mun mielestä.

On hurjaa ajatella, että esim. äidit ja muodokkaammat naiset saa helposti osakseen ”tyrkky-leimaa”, koska eivät pukeudu vaan haarniskaan ja lisäksi uskaltavat jopa julkaista kuvia siitä. Se on ihan kamalan kurjaa kun naiset luokitellaan tyrkyiksi, jos uskaltaa pukeutua naisellisesti ja korostaa omia muotojaan. Mä katon itse monia äitejä somessa ihaillen, kun he ovat säilyttäneet oman naiseutensa ja uskaltavat pukeutua seksikkäästi myös äidiksi tulon jälkeen.

Kuva: Saara Taussi

 

Kun kävin pari viikkoa sitten ottamassa näitä sensuelleja kuvia Saara Taussin luona, tiesin julkaisevani niitä somessa. Mielestäni ne ei ole tyrkkyjä, vaan ne on kauniita kuvia naisesta, äidistä, vaimosta, minusta. Tämäkin kuva tässä yläpuolella on sensuelli, mutta itse asiassa siinä ei näy mitään muuta kuin mun selkä/kylki ja mun jalat. Nää kuvat oli mulle henkilökohtaisesti tärkeitä, kirjoitinkin niistä postauksen Minä olen kaunis., jossa avasin asiaa enemmän. Näiden kuvien kautta haluan myös osaltani levittää sitä sanomaa, että naiset saa olla seksikkäitä ikään, kokoon, siviilisäätyyn, lapsiin tai lapsettomuuteen katsomatta. Ja niin saa toki myös miehet olla! 🙂

Mitä mieltä te ootte? Saako äiti olla seksikäs? Vai onko parempi vain pistää jätesäkki ylle ja unohtaa oma naisellisuus äitiyden myötä? 😉

Monna