2-vee synttärit

Meillä vietettiin Emman 2-vuotis synttäreitä reilu viikko sitten. Oltiin kutsuttu paikalle kummit, perhe ja pari ystävää. Eli tällä kertaa mentiin paljon pienemmällä kaavalla kuin 1-vee synttärit! 😉 Me ajateltiin, että halutaan pitää nyt vaan kotona juhlat ja ihan pienelle porukalle. Niin, että paikalla on sellaisia, joiden kanssa Emma on ollut tekemisissä eniten. Emman juhlathan ne olivat, ei mun tai Tuukan.

Olin tilannut makean kakun jo reilu kuukausi ennen synttäreitä Emmalle. Tietysti heppa-teemalla! 😉 Samoihin aikoihin juttelin veljeni kanssa, josko hän voisi tehdä suolaista syömistä tai ainakin auttaa niiden tekemisissä. No, mun veljenihän teki sitten kaiken muun tarjoiltavan. 😀 Hän on ammatiltaan kokki ja suolainen kakku (moderni voileipäkakku) ja jauhelihapizza hoitui häneltä tietysti käden käänteessä ja vitsi, että ne olikin taas hyviä! Samoin se tilaamani heppa-kakku.

Koti laitettiin siistiksi ja Tuukka siivosi kaappeja myöten paikat kuntoon. 🙂 Mietittiinkin, että on se hyvä järjestää kerran vuodessa joku juhla kotona, niin tulee siivottua oikein kunnolla. Synttäri-ilmapallot (heppa ja nro 2), heppa-aiheiset pillit ja lautaset käytiin ostamassa edellisenä päivänä keskustasta.

Synttärisankarin mekon ja kengät tilasin netistä jo pari kuukautta ennen juhlia. 🙂 Sankari oli onnesta soikeana, kun nämä kiiltonahkakengät ja hieno tyllihelmainen mekko puettiin päälle. Emma peilaili itseään peilistä ja kävi näyttämässä enolleen mekkoa ylpeänä. Kunnes noin puoli tuntia ennen vieraiden saapumista tuli kiukku, että ei haluakaan pitää mekkoa. 😀 No, mekko sai kuitenkin olla sitten päällä.. kunnes yksi vieraista toi ihanan lahjan: koira-mekon! Se piti sitten pukea päälle kesken juhlien.

Emma on hauska, kun on paljon porukkaa (vaikka kaikki olis tuttuja) hän kiipeää mun tai Tuukan syliin. Mutta kun porukka vähenee, hän vapautuu. Vaikka meistä Tuukan kanssa tuntuukin, että Emma on tosi rohkea ja sosiaalinen ja reipas ja riehakas, niin vielä Emma on niin pieni, että isossa porukassa vähän ujostuttaa. Emma myös tykkää tarkkailla sivusta ensin ja sitten vasta mennä mukaan.

Juhlamekko heitetty nurkkaan ja koiramekko laitettu päälle! 😉

Juhlat oli ihanat. Leppoisa tunnelma ja läheiset ja rakkaat paikalla. Tarjoiltavat maistui kaikille niin hyvin, että mitään ei tarvinnut heittää pois. Emman suosikkilahja tais olla kummitädiltä saatu vaaleanpunainen ratsastuskypärä. Se päässä vietettiin osa synttäreistä ja sen jälkeen joka päivä kypärä on laitettu kotona päähän vähintään kerran, koska ”Emma ratsastaa i-ha-haalla”. 🙂

Juhlien jälkeen Emma luetteli kaikki, ketkä paikalla oli olleet ja muisti tarkalleen kuka toi minkäkin lahjan. Paljon onnea vaan -laulua on myös laulettu tämä kulunut viikko synttäreiden jälkeen joka päivä. Laulu pitää laulaa Emmalle, Gerelle, Pimulle, iskälle ja äidille. 😀

Monna