Mun maha – raskausarvet 2 vuotta synnytyksestä

sis.mainoslinkkejä

Mulla kasvoi maha todella suureksi raskausaikana. Kiloja raskaudessa kertyi n.20kg ja maha kasvoi kasvamistaan, loppuraskaudesta se oli jo niin iso, että meinas olla hankala kävellä. Muistan, kun tein viimeisiä ohjauksia Kampin Motivuksessa ennen kun jäin äitiyslomalle. Me asuttiin silloin Etu-Töölössä ja meiltä Kamppiin oli pari kilometria. Kuljin matkat pyörällä, koska se oli helpompaa mulle kuin käveleminen. 🙂

Mun maha pysyi arvettomana tosi pitkälle, mietin joskus viikolla 35, että jopas sattui kivasti- raskausarpia ei mulle taida tullakaan.

Ihan parin viimeisen viikon aikana kuitenkin kun vatsa laski alaspäin, venähti iho ja arvet ilmestyi. Mun on pakko myöntää, että se jotenkin kauhistutti mua silloin. Mietin, että voi pirulauta sentään! Rasvasin sitten mahaani kuin hullu, oli Bio-Oilia ja kaikennäköistä rasvapurnukkaa. Synnytyksen jälkeen käytin Bio-Oilia tehokkaasti pari kuukautta ja se kyllä oikeasti auttoi haalentamaan arpia. Toki myös aika varmasti siihen auttoi. 🙂

Viikko 40

 

Olin käynyt Guinot-kauneushoitolassa kasvohoidoissa ja siellä mulle kerrottiin sitten, että raskausarpia voi hoitaa mikroneulauksella. Guinotilta kysyttiin, haluaisinko mä tällaista hoitoa mun arpiin. Mä mietin, että no mikäs siinä! Voihan sitä kokeilla. Mua harmittaa, että en ottanut arvista kuvaa silloin heti synnytyksen jälkeen. Mä tiedän (ja nyt myönnän), että se kuva kauhistutti mua. Oma maha tuntui vieraalta, niin ulkoisesti kuin sisäisesti.

Otin kuvia kuitenkin silloin, kun aloin käyttämään Bio-Oilia pari kuukautta synnytyksestä.

Kun sitten olin rasvaillut tuota mahaani pari kuukautta, otin uudet kuvat. Eron huomasi heti. Mä uskon, että arpien vaalenemiseen tuossa vaiheessa auttoi tosiaan aika ja tuo rasva. Mä myös tiedän, että moni sanoo raskausarpien olevan tiikeriemon raitoja ja merkki siitä, että on saattanut maailmaan jotain kaunista ja ihanaa. Mä ymmärrän tuon pointin, mutta mä kuitenkin halusin kokeilla, olisko siitä mikroneulauksesta apua. Saisiko sen avulla nuo tiikeriemon raidat vähän haaleammaksi. Myös mun navan ympäriltä iho oli aika ”löysää” ja mietin, tulisiko siihen napakkuutta.

Tuon mikroneulauksen avulla siis iho alkaa tuottamaan mm. kollageenia ja korjaamaan vaurioita ihossa tehokkaammin. Mikroneulausta käytetään myös mm. pahojen aknearpien hoitoon kasvoissa.

Tässä n.2 kk tehokasta rasvailua takana. 🙂

Mulle sanottiin ennen ekaa hoitokertaa, että se mikroneulaus voi sitten vähän nipistellä ja sen jälkeen vatsan iho on punakka ja herkkä pari päivää. Myös esim. hikoilua / saunaa / uimista pyydettiin välttämään 48h mikroneulauksen jälkeen.

Mä myönnän, että se ei tosiaan ollut mitenkään kivan tuntuista. Vähän niinkuin tatuoinnin ottaminen. Sellaista inhottavaa pistelyä.

Ekan neulauksen jälkeen maha näytti tältä. Kuva otettu n.1h neulauksen jälkeen.
Muutaman hoitokerran jälkeen maha näytti tältä neulauksen jälkeen.

Mulle kerrottiin jo alussa, että ekan neulauksen jälkeen se maha on ”pahin”. Eli silloin se näyttää punaisimmalta ja palautuminen kestää sen pari päivää. Seuraavien hoitokertojen jälkeen vatsa palautuisi nopeammin, ja niin kävi. Edellisen kerran kävin neulauksessa keväällä 2018, silloin sovittiin, että katsotaan tilanne parin kuukauden päästä ja mietitään josko vielä tehtäisiin yksi neulaus.

Hoitojen välissä täytyy pitää taukoja, että iho ehtii parantumaan ja myös korjaamaan sitä raskausarpikudosta.


Nyt marraskuussa mulla piti olla vielä yksi aika neulaukseen, mutta me peruutettiin se. Mä tulin siihen tulokseen, että mun maha on nyt tällainen mitä on. Siinä näkyy vielä arpia ja navan ympärillä oleva iho on vielä vähän löysää, mutta silti ero siihen mitä iho oli ennen hoitoja on suuri. Mua ei yhtään harmita, että näitä hoitoja otin.

Mä uskon, että kaikki kulkee käsi kädessä. Tässäkin asiassa mua henkilökohtaisesti auttoi aika, mikroneulaus, ihon rasvaus ja se kun vatsalihasten erkauma palautui vihdoin tänä syksynä. Vaikka se erkauma ei päällepäin näykkään, oli sen palautuminen henkisesti iso juttu. Myös se, että oon alkanut treenaamaan taas säännöllisesti ja jättämään herkuttelut sinne viikonloppuihin, on vaikuttanut mun mahan hyvinvointiin. Niin sisäisesti, kuin ulkoisestikin. 🙂

Tää kuva on otettu tänään 7.marraskuuta. Tasan 2 vuotta (+ 1 pvä) synnytyksestä. 🙂

 

Mun tiikeriemon raidat on nyt haaleat ja sellaisena ne saa ollakin. Vaikka moni ajattelee, että on pinnallista tehdä jotain hoitoja raskausarpiin tai jollain rasvoilla saada niitä vaalentumaan, on mun mielestä tämäkin asia sellainen kokonaisuus-juttu. 🙂 Plus tää asia on kaikille henkilökohtainen, joku toinen voi kokea eri tavalla kuin joku toinen. Eikä kummankaan mielipide tai ajatus oo mitenkään väärin tai pois toiselta. Mä en myöskään ajattele, että raskausarpien hoidattaminen olis yhtään millään tapaa pois siitä rakkaudesta ja ylpeydestä sitä omaa lasta kohtaan. <3

Tässä vielä tällainen kollaasi, että miten se maha on kehittynyt tässä parin vuoden aikana. 🙂

Arvilla tai ilman – on ihanaa olla äiti! 🙂 Arvet, niiden olemassaolo tai niistä eroon haluaminen, vatsa ilman arpia – kaikki yhtä hyviä vaihtoehtoja! Jokainen tekee kuten itselleen parhaaksi näkee. Vaikka silloin raskauden loppuvaiheessa ja juuri synnytyksen jälkeen mua ne arvet kauhistuttikin, on niihin suhtautuminen pehmentynyt ajan kuluessa. Toki näiden mikroneulaushoitojen ja rasvausjuttujen myötä haalistuneet arvet on varmasti helpompi hyväksyä. 🙂 Näin se ihmismieli on kummallinen. <3

Mutta mitä mieltä te ootte teidän raskausarvista? <3

Monna

Paita TÄÄLTÄ, koodilla MONNA20 -20% alea 🙂