JUMANKAUDE VIHDOIN!!!

Tää on uskomaton fiilis!!!! SIIS JUMANKAUDE KAHDEN VUODEN JÄLKEEN synnytyksestä, mä oon saanut vihdoin ”palautuneen paperit”!!!!! Miettikää sitä! 😀

Kävin torstaina taas mun ihanan fyssarin, Sonja Toivolan luona FemiHealthissa. Edellisestä käynnistä oli aikaa n.kuukausi, jonka aikana olin tehnyt ahkerasti harjotteita, joilla saisin pikkuhiljaa ne vikatkin pehmeydet sieltä jännesaumasta tiivistymään. Oon tän syksyn ajan käynyt Sonjan vastaanotolla, koska tosiaan vielä alkusyksystä Sonjan katsoessa mun erkaumatilannetta, mulla navan kohdalla jänneasauma oli vielä vähän pehmeä. Ei enää varsinaista erkaumaa jäljellä, mutta ei kuitenkaan täysin palautunut ja toimiva kuin ennen raskautta.

Mua vähän jänskätti mennä Sonjan luokse. Mulla oli ristiriitaiset fiilarit, toisaalta musta tuntui (kuten oon kirjoittanut), että mun keskivartalo alkaa pikkuhiljaa saamaan jäntevyyttään ja toimivuuttaan takas. Noita kuntoutus-harjoitteita ja core-treeniä tehdessä oon vihdoin alkanut saamaan tuntemusta sinne vatsalihaksiin. Tän vuoksi olin siis luottavaisin mielin, että ehkä ollaan menty taas eteenpäin.

Toisaalta mua mietitytti, että osaanko vieläkään tunnistaa miltä se toimiva keskivartalo tuntuu. Olinhan kuitenkin jo 2kk raskauden jälkeen luullut, että mun kroppa on palautunut kuin unelma… Noh, astelin siis torstaina Sonjan vastaanotolle ja kuulumisten vaihtamisen jälkeen hyppäsin hoitopöydälle ja Sonja alkoi tutkimaan. Sonjalla oli jotenkin todella vakava ilme. Mietin siinä makoillessani, että voi pirulauta sentään! Nyt mä oon salettiin tehnyt jotain, että oon mennyt takapakkia kuntoutuksessa.

Sonja tutki ja tunnusteli, mä nostin jalkoja ja päätä ja tein työtä käskettyä. Sitten Sonja sanoi, että kuules Monna, nyt on sellainen juttu, että tää homma on tullut maaliin! SIIS MITÄÄ!!!!! Mä en ollu uskoa korviani!!! Mutta näin se on! Jännesauma on vihdoin ja viimein napakoitunut myös navan ympäriltä ja vatsalihasten reunat tuntuu sivuilla. Mun keskivartalo on alkanut toimimaan ja vahvistumaan!! Ihan niin kuin olin itse tuntenut!!

Kahden vuoden jälkeen!!! 😀 Sekä Sonja, että ystäväni (osteopaatti) Sara sanoi mulle torstaina, että usko siihen; on joku syy miksi sä jouduit tän tien kulkemaan pitkän kaavan kautta. Mä uskon! Mä oon saanut olla tän asian sanansaattaja, mun kautta varmasti edes yksi nainen on saanut keskivartalonsa kuntoon. Oikeiden ammattilaisten opastuksella. Mä toivon, että kun mä oon puhunut tästä omasta kokemuksestani täällä blogissa, on edes yksi nainen rohkaistunut varaamaan ajan äitiysfyssarille tai tekemään jonkun askeleen, että kroppa palautuu. Mä toivon, että mun juttujen vuoksi edes yksi nainen on ymmärtänyt ettei se oo ok jos pissat tulee housuun juostessa tai pomppiessa.

Kiitos kaikki ammattilaiset, jotka ootte mua auttaneet tän asian kanssa! Niin ja tietty kiitos itselleni, että oon jaksanut tehdä näitä harjotteita ja uskoa siihen, että vielä jonain päivänä mun keskivartalo on taas toimiva. ❤ Kun torstaina lähdin Sonjan vastaanotolta, ei varattu enää uutta aikaa! Enää ei tarvi!!!!! 😀 😀 (vaikka Sonjaa mä ihan mielelläni siis näkisinkin 😉 )

Mä suosittelen 150%, että varatkaa äitiysfyssarille aika jälkitarkastukseen!! FemiHealthissa tehdään näitä ja siellä siis myös mahdollisuus ultrata lantionpohjan lihasten kunto ja erkauman tilanne! ❤❤❤

***