Matkustaminen lapsen kanssa

Takana viikon lomamatka taaperon kanssa. Miten matka sujui lapsen kanssa ja onko jotain juttuja mitä voisin suositella taaperon tai vauvan kanssa matkustaville? Me ollaan Emman kanssa reissattu jonkun verran, eka ulkomaanmatka tehtiin Ruotsiin, kun Emma oli vajaa puoli vuotta. Sen jälkeen ollaan käyty lomamatkalla Fuerteventurassa Emman ollessa vuoden ja nyt tämä Välimeren risteily. Lentokoneessa Emma oli ekan kerran silloin vuoden ikäisenä ja sen jälkeen ollaan lennetty pariin otteeseen, kerran Rukalle ja takaisin ja nyt Barcelonaan ja takaisin.

Eka ulkomaanmatka oli tosiaan Ruotsiin, Emman ollessa nippanappa puoli vuotta. Mentiin autolla laivaan ja laivalla Tukholmaan, oltiin vajaa viikko ihanassa pienessä Tukholman lähellä olevassa Nackan kaupungissa hotellissa. Se reissu oli tosi helppo ja ihana. Omaan autoon sai pakata mukaan niin paljon kaikkea mitä tarvitsi. 🙂 Pakattiin mukaan maitokorviketta, vaippoja, vaunut, matkasänky ja vaikka mitä! Takakontti oli ihan tupaten täynnä. 😀

Ruotsissa oli muutenkin kiva ja turvallinen olla, kun niin moni asia muistuttaa Suomea. Meiän perheelle paras vaihtoehto ekaksi ulkomaanmatkaksi oli siis tämä! 🙂

Toinen matka ulkomaille oli sitten Fuerteventuraan. Lento jännitti mua varmaan enemmän kuin ketään muuta, olin tietysti kuullut kaikenlaista juttua siitä kuinka vauvaa sattuu korviin ja lento on ihan tuskaa ja on p*skat ja oksennukset päällä ja sitä ja tätä. 😀 No, meidän lento meni ihan super upeasti! Oltiin varattu meille ekan rivin paikka ja siihen sellainen ”baby basinet” ja mukana oli uusia leluja, vaihtovaatteita, maitoa, smoothieta sun muuta. Lento meni kuitenkin muita matkustajia naurattaessa ja äidin sylissä nukkuessa. Korviin lento ei koskenut Emmaa ei nousussa eikä laskussa.

Kohteessa viikko meni ihan älyttömän hienosti. Emma oppi siellä kävelemään ihan kunnolla, nukkui ekan kerran yöt läpeensä heräämättä. Viihdyttiin muutenkin tosi hyvin Fuerteventurassa ja Apollo Sport Resortissa, koska kaikki oli saatavilla helposti. Oltiin pakattu mukaan viikon tarpeisiin maitoa, koska ulkomailta saa harvoin korviketta muuta kuin jauhona. Smoothieita sai ostettua paikallisista kaupoista ja pääasiassa Emma jo tuossa vuoden ikäisenä söi niitä ruokia mitä mekin. 🙂

Tosta Fuerteventuran matkasta meille on jäänyt ihan tosi ihana fiilis. Vaikka ennen lasta ei koskaan tehty pakettimatkoja all-inclusive resortteihin, oli lapsen kanssa tuo viikko ihan luxusta, kun tosiaan kaikki oli valmiina eikä tarvinnut säätää mitään. 🙂

BabyBasinet tilattiin Apollomatkoilta jo etukäteen lennolle. Suosittelen!

Rukalle lennettiin viime kesänä mun äidin ja Emman kanssa sellaisella pienellä potkurikoneella. Se lento ei ollut mun ja mun äidin mielestä kovin kiva. 😀 Mutta Emma viihtyi oikein hyvin, vaikka oli ahdasta ja lentokone pomppi kuin Linnanmäen laitteet. Tälläkään lennolla ei Emmalla tuntunut korvissa yhtään mitään.

Nyt viimeisin lomamatka olikin siis tämä Välimeren risteily, jolta palattiin kotiin eilen. En voi muuta kuin hehkuttaa!! Lennot meni taas ihan huikeasti Emman kanssa. Nyt Emma selkeästi huomasi, että korvat meni lukkoon nousussa ja laskussa, mutta se vaan nauratti ja Tuukan kanssa ne sitten haukotteli, nauroi ja joi vettä, että korvat aukeaa. 4h lento Barcelonaan muutenkin meni oikein hyvin. Takaisin tullessa oli turbulenssia, josta mä olin vähän kauhuissani, mutta Emma ei moksiskaan.

Laivalla Emman kanssa oli ihan tosi helppoa olla. Pitkiä käytäviä, missä juosta! Leikkihuoneita, karuselleja, uima-altaita ja vaikka mitä! Myös tuolla laivalla se, että ruokaa oli aina saatavilla oli huippu juttu. Aamupalalla saatiin aina mahat täyteen ja kun kohdekaupungeista tultiin takaisin laivalle, käppäiltiin aina suoraan johonkin ravintolaan syömään.

Yksi juttu, mikä oltais voitu tehdä toisin, olis ollut matkarattaat mukaan! 😀 Emma ei hirveästi viihdy enää rattaissa, mutta tuolla kun kohteissa tuli kuitenkin käveltyä päivän aikana se reilu 20 000 askelta, olis välillä ollut rattaat paikallaan. Me sitten Tuukan kanssa hauikset maitohapoilla kannettiin Emmaa vuorotellen, kun eihän Emma tietysti ihan koko ajan jaksanut kävellä pienillä jaloillaan. Niin ja päikkärit tuli nukuttua meiän sylissä, kun rattaita ei ollut. 😉

matkustaminen lapsen kanssa

Jos jotain vinkkejä voisin antaa omien kokemuksien perusteella, niin tässä olis muutama:

  • Lentomatkalle mukaan: vaihtovaatteet (kaiken varalta), leluja ja jotain syötävää. Hyvä idea oli tehdä taaperolle ”yllärilaukku”. Pakattiin Emman pieni reppu täyteen kivoja juttuja; pari uutta lelua ja muutamia suosikkileluja ja kirja. Niitä oli kiva kaivella sieltä matkan aikana. Myös muutama lasten sovellus kännykkään, mm. väritysjutut ja erilaiset palapelit, jotka ei tarvi nettiyhteyttä.
  • Matkarattaat mukaan, jos lapsi sen ikäinen ettei välttämättä ihan kaikkia matkoja vielä jaksa kävellä.
  • Hyvät kengät niin lapselle kuin itsellekin! 😉 Hengittävät ja mukavat vaatteet päälle. Vettä ja jotain pientä evästä aina laukussa mukana, itselle ja lapselle. 😀
  • Avoin mieli, ei liian tiukkaa aikataulutusta kohteissa. Kaikkea voi tapahtua ja pikkuiset ei jaksa mennä samalla tahdilla kuin aikuiset. Myös se kannattaa muistaa, että nää pikkutyypit saattaa olla hämillään uusissa paikoissa ja potea jonkinlaista koti-ikävääkin. <3

***

Kotimaan matkoja ollaan myös tehty paljon ja nyt viime kesänä myös karavaanarireissu! 🙂 Sen aikana käytiin myös Ruotsin puolella. Laitan tähän vielä alle muutaman matkapostauksen, niin voitte niistä lukea lisää. Kaiken kaikkiaan me ollaan sitä mieltä, että matkustaminen kannattaa aina – lapsi ei saa olla sille este. Kunhan matkustaa ns. lapsen ehdoilla, saa lapsikin matkustelusta paljon! 🙂

***

Ihanaa viikon starttia kaikille! 🙂