Koko perhe kokkaa! Tai siis syö..

Me tehdään nykyään pääosin ruokaa niin, että samasta padasta syö kaikki. Joskus lisätään jotain raaka-aineita jälkikäteen mun ja Tuukan lautasille, tai lisätään jotain mausteita erikseen omille lautasillemme. Meiän mielestä on ajankäytön kannalta helpointa ja fiksuinta tehdä samaa ruokaa kaikille. Näin myös Emma oppii erilaisiin ruokiin, eikä syö aina vaan jotain mauttomia ”lasten ruokia”. 😀

Erilaiset keitot, pastat ja muut perus kotiruuat on meillä se juttu. Lohikeittoa, jauhelihapastaa, perunamuussia ja uunilohta, lihapullia ja spagettia jne.. Me laitetaan niin omalle, kuin Emmankin lautaselle aina myös jotain kasviksia / vihanneksia. Emma onkin esim. parsakaalin suuri fani!

Multa välillä pyydetään reseptejä ja vinkkejä näihin meidän samasta padasta tuleviin ruokiin. Tässä nyt muutama pääruoka ja yksi välipala.

Lohikeitto

 • 5 perunaa
 • 4 porkkanaa
 • 1 lanttu
 • 600g merilohta
 • 1 kasvisliemikuutio
 • ripaus merisuolaa

Tee näin: Kuori ja pilko porkkanat, perunat ja lanttu mielesi mukaan sopiviksi paloiksi. Laita perunat ja juurekset kiehumaan, lisää kasvisliemikuutio mukaan. Anna perunoiden ja juuresten kiehua n.15min, leikkaa sillä välin lohi kuutioiksi ja lisää keittoon kiehumaan. Anna keiton kiehua lohineen päivineen vielä n.10min. Lisää ripaus merisuolaa ja muita mausteita halutessasi. 🙂

Omena-kaurapaistos

Tee näin: Kuori omenat, pilko ne mielesi mukaan sopiviksi kuutioiksi. Laita voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle kaurahiutaleita niin paljon, että omenakuutiot menee piiloon. Lorauta päälle sulatettua voita tai kookosöljyä. Ripauta vielä vähän sokeria päälle ja pistä 200-asteisiin uuniin n.20min ajaksi. Tarjoile vaniljajugurtin kanssa (tai jälkkärimäisempänä vaniljajäätelön kanssa).

Lihamakaronilaatikko

 • 700g jauhelihaa
 • 3 dl (kuivapaino) kaurapastaa
 • tomaattisose (esim. Dolmio tomaatti-yrttisose)
 • 2 tuoretta tomaattia
 • juustoraaste
 • 2 kananmunaa
 • 3dl kauramaitoa

Tee näin: Laita jauheliha ruskistumaan paistinpannulle ja pasta kiehumaan. Laita uuni lämpenemään n.200-asteeseen. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi, tee munamaito valmiiksi. Munamaitoon lisäät kaksi kokonaista munaa ja 3dl kauramaitoa plus mausteita mielesi mukaan. Voitele uunivuoka ja kaada sinne paistettu jauheliha, valmiit pastat, pilkotut tomaatit ja tomaattisose. Sekoita ainekset tasaisesti. Kaada päälle munamaito ja ripottele kruunuksi juustoraastetta. Anna olla uunissa n.25-30min, niin että munamaito on hyytynyt ja juusto päällä saanut vähän väriä. 😉

***

Meillä tehdään myös ruokaa usein yhdessä. Tai no siis Tuukka ja Emma tekee yhdessä, kyllä mäkin välillä, mutta Tuukka on meillä keittiön henki. Viime viikolla Tuukka ja Emma mm. pyöritteli yhdessä lihapullia ja monesti jos on vaan aikaa, ottaa Tuukka Emman mukaan kokkailuun. 🙂 Mun mielestä se on hauska tapa, vaikka mitään suurta apua ei vielä tietysti Emmalta tuu, on se aina tosi tärkeänä mukana sörssäämässä. 😀