9 asiaa, joista luopuminen lisää onnellisuutta!

Sain muutama kuukausi sitten yhdeltä seuraajaltani viestiä instagramissa onnellisuuteen liittyen. Viestissä oli lista asioista, joista luopuminen lisää onnellisuutta. Mä olin silloin kirjoittanut jonkun postauksen onnellisuudesta varmaankin. 😀 En muista enää.
Kun sain tän viestin, mietin heti silloin haluavani jakaa kyseisen listan blogissa. Kirjoitinkin luonnoksena blogiin saman tien tuon listan, että en unohtaisi sitä.

Lista on mun mielestä sellainen, jonka vois laittaa jääkaapin seinään ja huonoina hetkinä käydä lukemassa. Muistuttaa itseä siitä, että mitkä seikat luo onnellisuutta.

Näistä asioista luopuminen lisää listan mukaan onnellisuutta:

  1. Tarve saada hyväksyntää
  2. Tarve tehdä toisiin vaikutus
  3. Tarve olla aina oikeassa
  4. Menneiden muisteleminen
  5. Muutoksen vastustaminen
  6. Negatiivinen sisäinen puhe
  7. Rajoittavat uskomukset
  8. Toisten syytteleminen
  9. Valittaminen

Mun mielestä tuo lista on niin totta kuin olla voi! Mä ite sorrun helposti väsyneenä tai kiireen keskellä esimerkiksi tohon negatiiviseen sisäiseen puheeseen. Sitä omassa päässään alkaa suurentelemaan asioita ja lähtee oikein vellomaan sellaisessa negatiivisessa fiiliksessä. Kun sitten pysähtyy ja miettii, että mikä tässä nyt olikaan huonosti ja mikä hyvin – huomaa liioitelleensa oman pään sisällä.

1. ja 2. -kohdat on myös sellaisia, joihin oon aikoinaan sortunut monesti. Vieläkin joskus, mutta en enää niin usein ja niin paljon. Kohta 3, on sellainen johon mulla jostain syystä ei oo ikinä ollut tarvetta. Mä mielummin vaikenen, kun lähden väittelemään kuka on oikeassa.

Menneitä en usein muistele sillä, että voi kunpa olisin tehnyt toisin tms. Toki on asioita, joita ei enää tekisi tai virheitä, joista on oppinut. Mutta mun mielestä mennyt on mennyttä ja ainoastaan nykyhetkeen ja tulevaan voi vaikuttaa. Toisia on aina helpompi lähteä syyttelemään, kuin katsoa itseään peiliin. Sen voi varmaan tosi moni allekirjoittaa. Mä ajattelen, että me kaikki tehdään virheitä silloin tällöin ja niistä voi vaan oppia jos osaa katsoa asioita vähän ulkopuolelta tai uskaltaa itselleen myöntää omia heikkouksiaan. Se ei oo helppoa, eikä siinä kukaan varmaan aina onnistu.

Mulla itselläni on toiminut tästä listasta varmasti parhaiten kohtdista 1, 2, 6, 8 ja 9 luopuminen. En todella väitä, että onnistuisin aina ne pitämään poissa. Mutta koska oon huomannut miten rauhallinen olo on tullut esim. siitä, että on ymmärtänyt sen ettei kaikkia voi miellyttää, on se helpompi pyyhkiä pois mielestä heti jos se sinne yrittää hiipiä.

***

Onnellista vappua kaikille!