Pitää muistaa kiittää!

Tiedättekö kun on niitä hetkiä, kun väsyneenä suurentelee asioita omassa päässään, että hitto kun sitä joutuu kaiken tekemään yksin ja ihan puuskututtaa miten paljon sitä taas on tehnyt. Niinä hetkinä ei todellakaan muista tai huomaa, mitä kaikkea se toinen on tehnyt. Tiedättekö? Vai oonko mä ainoa, joka tällaisia miettii? 😉

Sain Tuukalta ihania ruusuja viikonloppuna.

Meillä on nyt pyörinyt noin parin kuukauden ajan kaikenlaiset taudit perheessä. 🙁 Kun Emmalla alkoi päiväkoti, lähti sairastelukierre käyntiin. Jokainen on vuorollaan kipeänä. Nyt Tuukka ja Emma on terveitä, mutta mulla on jo yli 10 päivää kestänyt flunssa ja yskä ja joku ihmeen vatsapöpökin päällä. Kun koko ajan jompikumpi meistä aikuisista on ollut kipeänä, vie se tosi paljon voimavaroja siltä terveeltä aikuiselta.

Varsinkin väsyneenä meinaa jotenkin helposti ajatus lähteä siihen, että kun sitä tässä nyt yksin vaan koko perhettä pyörittää. Mutta oikeasti kun sitten pysähtyy miettimään, on hommat ainakin meiän perheessä aikalailla fifty-sixty. Meillä esimerkiksi Tuukka hoitaa melkein kokonaan koirien ulkoilutuksen. Mä käyn koirien kanssa välillä päivälenkillä, jos Tuukalla on pitkä työpäivä ja mä oon kotona tekemässä töitä. Tuukka tekee meillä paljon enemmän ruokaa, on monia iltoja viikossa kun on valmis ruoka kattilassa.

Sitten sellaisten ”selkeiden” konkreettisten hommien lisäksi koko ajan kummatkin tekee pieniä juttuja, jotka tekee päivistä sujuvia. Kuten vaikkapa vaihtaa puhtaa veden koirille, pyyhkii ruokapöydän, tyhjentää ja täyttää astianpesukoneen, imuroi, petaa sängyn, viikkaa pyykit telineestä, vie roskat jne jne.. Sellaisia pieniä juttuja, joista ei joka kerta sano toiselle, että ”mä muuten pyyhin tänään keittiön pöydän” tai että ”mä vein tänään roskat ja laitoin puhdasta vettä koirille”.

Aina pitäis muistaa kiittää! Myös väsyneenä! 🙂 Ollaankin puhuttu Tuukan kanssa siitä, että me molemmat tehdään koko ajan näitä pieniä asioita ja isoja asioita. Ja vaikka ei muistetakaan aina sanoa toiselle kiitos, niin sitten välillä puhutaan näistä. Jotta toinen tietää toisen olevan kiitollinen. <3

Meillä on nyt kiireiset viikot käynnissä, kun parin viikon päästä kisaillaan CitySurvivors. Tuukalla on kädet täynnä sen kanssa ja tietysti päälle vielä iltapäiväkerhon työt ma-pe. Jos muuten jotakuta teistä kiinnostaa, niin me kaivataan vielä muutamaa vapaaehtoista työntekijää mukaan Helsingin kilpailuun 5.toukokuuta. Palkaksi päivästä saa ilmaisen osallistumisoikeuden ensi vuoden Helsingin kisaan tai kesäkuun Rukan kisaan. Laittakaa mulle viestiä jos homma kiinnostaa!! <3 pt.monna@gmail.com

Kilpailu on oikeastaan jo loppuunmyyty, mutta tilattiin juuri 50 mitalia lisää, joten vielä vikat innokkaat mahtuu mukaan! 😉 TÄSTÄ voi käydä lukemassa kilpailusta lisää. Ja jos edelliset kilpailut kiinnostaa, niin niistä voi lukea mm. tästä ja tästä.

***

Iloista viikon starttia kaikille!