#metoo ja muut alistamisen vastaiset kampanjat!

  • Postaus saattaa sisältää voimallisia sanoja. 

Mitä hyötyä on #metoosta, kun samaa paskaa eri paketissa tulee saman sukupuolen edustajilta? Jos keskustelet Jodelissa bloggaajista, tubettajista, instaajista, julkkiksista tai kenestä vain, niin häpeä. Eikä ole sellaista kuin ”asiallinen juoruilu”. Kaikki selän takana puhuminen yllyttää nettikiusaajia ja oikeuttaa tämän keskusteluilmapiirin.

Tää yllä oleva on suora lainaus Natalia Tolmatsovan IG-päivityksestä, joka koski Jodelia. Mä en vois olla enempää samaa mieltä!! Oon kirjoittanut useaankin otteeseen blogissa nettikiusaamisesta, koska valitettavasti oon saanut itse siitä ison ja paskamaisen siivun reilu vuosi sitten. Kirjoittaisin siitä muutenkin, mutta omien kokemuksien kautta on ollut helpompi pureutua aiheeseen. Se on aina väärin -postauksen julkaisin silloin, kun sain itse pahimman ryöpyn niskaan.

Metoo-kampanja on ollut todella hyvä ja onneksi se on olemassa. Samoin mun mielestä on tosi hyvä, että kaikenlainen alistaminen ja kaltoinkohtelu nostetaan esiin ja niihin etsitään parannuksia. (en tosin allekirjoita sitä, että yksi ihminen kerrallaan nostetaan tikun päähän ja tulitetaan)

Mutta minkä vuoksi nää samat ihmiset, jotka kampanjoi #metoon ja muiden alistamisen vastaisten kampanjoiden nimissä riehuu nimettömänä jossain hemmetin Jodelissa ja haukkuu muita? Miten se voi olla oikeutettua? Eikö nää ihmiset oikeasti ymmärrä mitä tekevät? Henkinen kiusaaminen voi olla todella jyrkkä ja nopea tie alaspäin, jopa itsemurhan partaalle. Miettiikö yksikään Jodelin käyttäjistä tai siitä 20 000:sta Blogijuorut-ryhmän jäsenestä, että saattavat aiheuttaa mielenterveysongelmia niille ihmisille, keitä haukkuvat?? En usko, että miettivät.

Miettivätkö he miltä se tuntuisis jos kymmeniä tuhansia ihmisiä hyökkäisi yhtä aikaa heidän itsensä kimppuun osoittaen sormella ja naureskellen vittumaisesti päälle, että sinä se oot tollanen muotitiedoton itsekeskeinen kusipää ja luuseri? En todella usko, että he miettivät tätä. Eivät edes ymmärrä.

Kun Natalian IG-päivityksestä tehtiin Ilta-Sanomiin juttu, joku erittäin viisas kommentoi siihen näin: ”Niinno asiaan löytyy yllättävän helppo ratkaisu. Ei tartte kun poistaa kyseinen sovellus, jos ei kerran pysty käsittelemään semmosta pientä faktaa että kaikki ei kaikista ihan välttämättä pidä.”

Ei jumalauta!! Nyt mulla suhisee päässä ja savu nousee korvista taivaaseen asti. On ihan absurdia miksi nettikiusaamisesta puhuttaessa sanotaan aina tää: kaikki ei pidä kaikista ja se on fakta. Eihän siitä ole kyse!! Ei todellakaan kaikkien tarvi tykätä kaikista. Mutta viisas ihminen ei hauku muita!!

En mäkään kaikista ihmisistä pidä, mutta en hauku niitä kaikenmaailman palstoilla. Mitä se julkinen kiusaaminen kertoo haukkujasta?? Sen, että ei oo käytöstavat kunnossa. Sen, että ei oo ymmärrystä siitä mitä se haukkuminen aiheuttaa.

Natalia ja minä vuonna 2015

Ja jos joku nyt kommentoi tähän, että nythän sä itse haukut näitä kiusaajia, niin sanon että ennen tällaisen kommentin kirjoittamista mieti vielä! Eihän se niin voi mennä, että joku vetää turpaan ja sitten turpaanvetäjää paijataan päähän. Onhan tälle asialle voitava tehdä jotain!! Kuka kantaa vastuun siitä, että yhä nuoremmat hautoo itsemurhia? Kuka kantaa vastuun siitä, että ihmiset voi huonosti, koska heitä kiusataan netissä? Kuka kantaa vastuun siitä, että mielialalääkkeitä määrätään koko ajan enemmän, koska masennus on yleistyvä sairaus? EI OLE MITÄÄN ASIAA, MIKÄ OIKEUTTAA KIUSAAMISELLE!!! EI MITÄÄN!!

Yksikään julkinen ammatti tai yhtään mikään muukaan ammatti ei oikeuta haukkumiselle. Jos ihminen tekee töitä julkisesti ja kirjoittaa blogia omalla naamallaan – hän ei ole oikeutettu saamaan kiusaa ja haukkuja päälleen!! Jos et tykkää jonkun blogiteksteistä tai instagram-feedistä -> LOPETA SEURAAMINEN! Ole se viisas, joka lopettaa tämän kammottavan, ällöttävän ja kaikella tapaa väärän käyttäytymisen – STOP KIUSAAMISELLE JO TÄNÄÄN!!!!!

Kuka on mukana? Kuka liputtaa sen puolesta, että tällaisille kiusaamisille ja kiusaamispalstoille pitää tehdä loppu??

Lue myös: Somessa v*ttuilu on makee juttu? 

ja Kiusaaminen on aina väärin!

Lue myös Eveliinan postaus: Puheenaiheena Jodelin #blogijuorut