Kun lapsiperhe sairastaa.

Viimeisen viikon aikana on koeteltu taas väsymysviisareita oikein olan takaa. Sekä Tuukka, että Emma sairastui influenssaan about samaan aikaan. Molemmilta veto veks ja tietysti mulle ainoana terveenä tuplamäärä hommia. Ei paljon ehtinyt blogia kirjoitella viikonlopun aikana, eikä se kyllä ollut edes mielessä.

Tuukan oli pakko antaa levätä, tottakai! Emma oli poissa päiväkodista, tottakai! Mun työaika jäi sitten minimiin ja koirat, koti, Emmasta huolehtiminen ja Tuukastakin. 😉 Plus kaikki muut hommat. En todella syytä tästä ketään, mutta kuten jokainen tietää – on toisen aikuisen sairastuessa koko paletti käytännössä toisen käsissä.

Perjantaina lähdettiin lääkäriin, koska Emman kuume oli kestänyt silloin vuorokauden, eikä olo muutenkaan näyttänyt paranevan. Tuukka lähti mukaan ja kävi samalla itsekin lääkärissä. Influenssa-diagnoosin kanssa sitten palattiin apteekin kautta kotiin. Emma-pieni nukahteli vähän väliä ja istui vain sylissä. Kuumetta oli pahimmillaan 39,9-astetta. Tuntui tosi kurjalta nähdä kun pieni raukka oli niin veto veks ja kova yskä vielä päällä. Onneks mentiin lääkäriin alle 2vrk ensimmäisten oireiden alettua ja saatiinkin sitten Emmalle Tamiflu-kuuri.

Launtaina aamusta heräsi jo virkeämpi tyttö. Tamiflu alkoi siis heti puremaan ja lääkärin määräämä kuumeen alentamislääke myös. Oli ihana nähdä, kun pienelle maistui aamupala ja tanssijalkakin alkoi heti vipattamaan. Niin ja se hymykin tuli takaisin. <3 Tuukkakin päivä päivältä paremmassa kunnossa ja on onneks vähän pystynyt auttamaan mm. koirien ulkoilutuksessa. Isosti nostan hattua Tuukalle, kun on jaksanut sairastelusta huolimatta mua auttaa tän arjen pyörittämisessä. <3

Yöt on olleet kuitenkin todella levottomia ja katkonaisia. Esimerkiksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä nukuin yhteensä 5h ja sen n.10min pätkissä. Emma nukkui mun vieressä ja ähisi ja itki ja yski ja väänsi koko yön. 🙁 Päivällä ei oo ruoka oikein maittanunt samaan tapaan kuin terveenä, joten öisin on ollut sitten myös nälkä. Kuten viime yönä klo 04.00 syötiin maitoa.

Mä sanon kyllä sen, että väsymys on varmaan yks pahimmista asioista. Silloin ei toimi mikään kunnolla, ei pää eikä hermot. Mutta eiköhän tää nyt tästä taas parempaan päin. <3

Toivottavasti siellä on säästytty influenssalta. Rokote ei oo pelannut tänä keväänä kaikilla. Ens vuonna tulee kuulemma kattavampi influenssa-rokote, me ainakin otetaan tässä perheessä se sitten ihan jokainen.

Kaikesta huolimatta aurinkoista alkavaa viikkoa!

 

 

 

Kaikki kuvat: A-lehdet / Johanna Myllymäki