Itsensä jalustalle nostaminen toisia lyttäämällä.

Argh!! Ärsyttävin asia mun mielestä!! Ihminen, joka koittaa nostaa itseään toisten yläpuolelle korostamalla omaa paremmuutta lyttäämällä toisia alas – on asia, joka saa mut kihisemään!! On aina saanut!

MINÄ en kirjoita blogia saadakseni rahaa tai ilmaisia tuotteita, muut kirjoittavat vain niiden vuoksi. 🔹 MINÄ tiedän asioista paremmin kuin ”kirjekurssin” käyneet pt:t. 🔹 MINÄ tiedän, että maito on pahasta jokaiselle ihmiselle maailmassa, kaikki ketkä muuta väittävät ovat tyhmiä. 🔹 MINÄ olen aito ja muut ovat teeskentelijöitä. 🔹 MINUN tapani treenata on ainoa oikea ja kehittävä. 🔹 MINÄ en treenaa ulkonäkö edellä, kaikki jotka niin tekevät ovat pinnallisia. 🔹

Voisin jatkaa tota esimerkki-listaa loputtomiin. (ja joo, on kärjistetty lista muttei niin kamalan paljon kuitenkaan) Ihan varmasti jokainen teistä on törmännyt näihin? Eikö niistä tuu sellainen olo, että miksi tuon täytyy lytätä muiden toimintatapoja? Miksei voi olla ylpeä omistaan, mutta silti kannustaa muita omissa valinnoissaan?

Kollegoiden haukkuminen somessa on myös hyvin yleistä. Varsinkin liikunta-alalla. Kuka tekee paskoja nettivalmennuksia ja kuka tekee minkäkin asian huonosti. Mun mielestä se on kamalaa! Omaa osaamista ja ammattitaitoa voi korostaa kertomalla niitä omia hyviä puolia ja osaamisalueitaan, mutta ei polkemalla muita alas.

Itse asiassa sellaiset ihmiset, jotka lyttää muita ja kertoo sen kustannuksella omasta paremmuudestaan pissii omille nilkoilleen. Mun mielestä on super ihanaa, kun kollegat tukee toisiaan ja jopa kehuu julkisesti! 😉 Esim. nyt käynnissä olevan Inspiration Blog Awardsin saman kategorian ehdokkaat on nimeltä kehunut toisiaan somessa, ihan mahtavaa!! Mutta silti on ollut myös sitä, että kuinka MINÄ teen tämän bloggaamisen aidosti ja paremmin kuin nämä kanssasisaret. 🙁 Se on kurjaa ja jotenkin raukkamaistakin.

Mulla on ollut ilo tutustua ihmisiin, joilla on jalat maassa ja järki päässä. Sellaisiin, joilla on sydän paikallaan ja jotka voivat kehua ja tsempata kollegoita, ymmärtäen ettei se oo itseltä pois. Mä oon ehdottomasti sitä mieltä, että hyvä lisää hyvää. On asia mikä vaan! Toisten maanrakoon puskeminen ei koskaan oo mitään kauaskantoista puuhaa.

Mun mielestä on ihana suositella jotain mun kollegaa jollekin asiakkaalle. On ihana sanoa, että hei vaikka mä tiedän tästä asiasta, niin toi mun ystävä tietää vielä paremmin. Mun mielestä ei oo vaikeeta nostaa muita jalustalle, mä kannustan mielelläni muita. Eikä se oo multa pois.

Mä en tiedä osaanko sanoa tätä hyvin tai pukea sanoiksi kunnolla. Mutta mä oon tosi iloinen siitä, että on olemassa niin paljon ihmisiä, jotka ymmärtää sen, että yhteisvoimin saadaan aikaiseksi paljon. Kyllä mä haluan uskoa, että hyvällä pääsee pidemmälle kuin pahalla. Ainakin kestävämmillä askeleilla.

***