Koirien kanssa puuhailu!

Multa aina välillä kysytään mitä ja miten me ehditään tekemään kaikkea myös koirien kanssa. Meille on tosi tärkeetä molemmille, että koirat saa yhtä lailla huomiota ja rakkautta, kuin muutkin perheenjäsenet.

Päivittäin me tehdään yksi vähän pidempi kävelylenkki koirien kanssa ja pari lyhyempää. Viikonloppuisin kun on enemmän aikaa, tehdään usein pari super pitkää koko perheen lenkkiä ja pieni ”retki” siinä samalla. Retki meillä tarkoittaa sitä, että otetaan koirat mukaan lenkin jälkeen myös kauppareissulle. Ajetaan johonkin vähän isompaan kauppaan ja koirat tököttää autossa sen kaupassakäynnin ajan.

Halutaan ottaa koiria mukaan mahdollisimman moneen paikkaan, että ne ei joutuis olemaan yksin kovinkaan paljoa. Meillähän on siitä onnellinen tilanne, että koirille ei tuu minään päivänä yli 4h yksinoloa. Tosi harvoin edes sitä. Mä teen kuitenkin neljänä päivänä viikossa töitä kotona. Joten sellaisina päivinä koirille ei tuu yksinoloa ollenkaan.

Meiän mielestä on tosi tärkeetä antaa koirille aikaa ja puuhaa myös kotona. Me yritetään järkätä aina aikaa erilaisiin aktivointeihin, esim. erilaisilla aktivointileluilla tai sitten tehdään ”piilotusrataa”. Rata tarkoittaa meillä käytännössä sitä, että pistetään koirat toiseen huoneeseen hetkeksi ja piilotetaan ympäri olohuonetta koiranraksuja. Sitten ne päästetään olkkariin ja sanotaan, että etsi.

Myös sellaista lelujen heittämistä ja muuta riehumista yritetään ehtiä joka päivä tekemään. Meillähän käy niin, varsinkin Tuukan läsnäollessa, että koirat aina riehaantuu kun Tuukka leikkii Emman kanssa. 😀 Siis varsinkin jos leikki sisältää laulua, tanssia, konttaamista tai hyppyjä. Hahahaha! 😀 Joka tapauksessa tällaisissa hetkissä on helppoa ottaa koirien lelut ja heitellä niitä ees taas siinä muun temmeltämisen ohella.

On ihanaa, kuinka hyviä kamuja Gere ja Pimu on Emmalle. Emma rakastaa koiria ihan kamalasti. Välillä jopa vähän liikaa.. 😉 Sillä tarkoitan sitä, että välillä kun Gere ja Pimu nukkuu, haluais Emma mennä niitä paijaamaan tai pussaamaan. Me yritetään kuitenkin opettaa, että myös koirille pitää jättää lepoaikaa. 🙂

Meillä kuitenkin rapsutetaan, paijataan ja pussaillaan koiria ihan jokaisen toimesta. <3 On ihanaa, että Emma on jo oppinut samoja juttuja meiltä. Näytetään sitä rakkautta myös koirille. <3

***

Miten teillä muilla koirat saa huomiota, lenkkejä tms päivän aikana? 🙂