Koti näyttää siistiltä..

..mutta älä avaa kaappien ovia äläkä kurkista maton alle.. 😉

Mä oon joskus oppinut sellaisen mukasiivouksen! Tiedättekö mitä se on? 😀 Se on sitä, kun on vaan vähän aikaa siivota /siistiä kotia edes vähän, silloin mukasiivotaan. Tavarat voi kasata kasoihin esim. lipastotason yhteen kulmaukseen tai laittaa johonkin nurkkaan. Silloin puhdasta pöytätilaa jää enemmän. Vaatteet voi rutata kaappiin ihan summan mutikassa, housulaatikkoon menee myös paitoja jne. Imurointi suoritetaan niiltä näkyviltä lattiapinnoilta. Mattojen ja / tai pöytien alle ei ehdi.

Ennen…
…ja jälkeen.

Meillähän ei oo astianpesukonetta (onneks tulevassa kodissa on), joten tiskit on tiskattava käsin päivittäin. Se on oikeastaan yksi ”siivoussääntö”, josta pyritään edes jollain tavalla pitää kiinni. On oikeesti nimittäin paljon rauhallisempi ja kivempi fiilis alottaa päivä puhtaasta kuin likaisesta keittiöstä.

Siivous on mun mielestä hauska juttu, koska usein siihen liittyy vähän sellainen ”ääh, en jaksa siivota” -asenne. Mutta sitten, kun edes tunnin silloin tällöin vähän järkkäilee ja pyyhkii pölyjä, on koti heti siistimpi. Mukasiivouksella saa siis paljon aikaan! 😉 Se siisteys tuo ainakin mulle tietynlaista rauhaa. On mukava istua sohvalla, kun sohvapöytä on puhdas ja ympäri kotia ei ole sotkua. Tottakai oikeesti ois kiva saada siivottua kunnolla edes pari kertaa kuussa. Siis niin, että kasat kulmista pois ja oikeille paikoilleen. Ja imuroida myös sieltä mattojen ja pöytien alta. 😀

Ennen…
…ja jälkeen.

Imuroidaan säännöllisesti, mutta rikkaharja & rikkalapio löytyy keittiön pöydän alta jatkuvasti. Sieltä se on helppo napata päivittäin ja tarpeen tullen. Koska taapero ja kaksi karvakunoa -> on kotona monta sopankeittäjää sekamelskan osalta. 😀

Oon harkinnut monesti palkkaavani kotisiivouspalvelun, mutta tähän asti oon kuitenkin pärjännyt omillani ja Tuukan avustuksella. 🙂 Tavallaan siivoaminen voi olla myös terapeuttista. Siis sellanen oikein ajan kanssa siivoaminen, ihan rauhassa. Välillä oon miettinyt tiskejä väsyneenä tiskatessani, että hei, nythän ei tarvitse keskittyä mihinkään muuhun tällä hetkellä ja sitten vielä tuloksena on tyhjä tiskiallas. 🙂

***

Onko siellä jollekin tuttua puuhaa tällainen mukasiivous? 😀