Polar M430 – Kello tarpeeseen?

* Postauksen kellot sponsoroitu: Polar Suomi

Me saatiin Tuukan kanssa muutama viikko sitten Polarin M430 sykekellot testiin. Tätä mallia kutsutaan juoksukelloksi, mutta se on myös paljon muuta! Varsinkin mulle, joka ei juokse. 😉 Innostuin tästä kellosta niin, että haluan jakaa teillekin innon! 😀

Ollaan käytetty kelloja joka päivä ja joka ikinen yö. Niihin jää nimittäin koukkuun! Ajattelin nyt kertoa teille omat suositukseni kellosta.

Syke ranteesta

Ihan ensin on hehkutettava sykkeen mittaustapaa. Kello nimittäin mittaa sykkeen ranteesta! Kellon mukana tulee myös sykevyö, jota kannattaa käyttää HIIT-tyylisissä treeneissä, joissa sykkeen vaihtelut on nopeita ja suuria. Mutta päivittäisessä ns. arkikäytössä kello mittaa sykkeen ranteesta luotettavasti. Samoin esim. salitreenissä, kävelylenkillä ja muissa liikuntamuodoissa, joissa syke nousee tasaisesti. Itselleni tämä on ollut huippu juttu, koska en todellakaan aina muista ottaa sykevyötä mukaan jos lähden vaunulenkille tai vaikkapa sinne salille.

Aktiivisuusmittari

Tämä on koukuttava osuus! Kello mittaa päivittäistä aktiivisuuttasi. Kelloon laitetaan sen käyttöönotossa omat tiedot; mm. paino, sukupuoli, oma aktiivisuustaso treeni x krt / vko jne.. Se myös mittaa leposykkeesi. Näiden tietojen mukaan kello laskee aktiivisuutta päivän aikana. Se laskee askeleet ja syketasot, kuinka raskasta arkiaktiivisuutta teet päivän aikana jne. Ihan huikea!

Monesti oma aktiivisuustaso on yllättänyt, ihan sellaisina päivinä kun vain tallaa Emman perässä ja käy kaupassa jne, on aktiivisuus helposti yli 100% ja askeleet yli 15 000. Fuerteventurassa askeleet heilui joka päivä siellä 25 000 – 30 000 välissä ja muutamana päivänä jopa yli!

On ollut myös tosi hauska vähän vertailla Tuukan kanssa meidän päiviä. Mun päivissä aktiivisuustaso nousee helpommin isommaksi kuin Tuukan, ihan jo sen vuoksi, että Tuukalla on parempi kestävyystaso.

Unen seuranta

Tähän myös jää koukkuun! 😀 Kello mittaa unen laadun, keston ja keskeytykset. Tämä on ollut ihan super mielenkiintoinen! Esimerkiksi viime yöstä kello sanoo näin: Uniaika 7h 2min, varsinainen uni 6h 34min. Nukuit melko hyvin, valvoit kuitenkin pitkiä aikoja ja unesi keskeytyi monta kertaa. Tämä yö oli sellainen, kun kävin antamassa Emmalle tuttia pariin otteeseen ja rauhottelin häntä aina hetken aikaa. Eli hyvin ”normaali” yö. Kello antaa myös ns. pisteet yölle, vaikka 2,7 / 5. Hassua on se, että niinä öinä kun nukun korvatulpat päässä ja Tuukka käy laittamassa Emmalle tuttia, on silti niitä katkoja unessa.

Itse en oo käyttänyt vielä kertaakaan sykevyötä, koska kaikki info on tullut ranteesta! Myös treenissä syke on tullut mukana sen noustessa ja laskiessa.

Me aina Tuukan kanssa tosiaan iltaisin vertaillaan, että kummalla oli enemmän askelia ja kumman aktiivisuustaso oli isompi. 😀 Se on hauska yhteinen juttu! Myös kaloriseuranta on hyvä, näkee oikeasti miten paljon sitä pitää muistaa syödä päivän aikana!

Tykkään tosi paljon myös Polarin helposta käytöstä. Mun mielestäni se on helpompi käyttää kuin moni muu sykekello. Jotenkin yksinkertainen ja selkeä! 🙂

***

Että jos hyvää joululahjaideaa itselle tai kumppanille kaipaa, niin tästä yksi sellainen! <3