Vauvavuoden TOP5 hankinnat!

Kohta yksitoista kuukautta on vauvavuotta elelty. On muutama tuote/tavara, jotka on olleet ehdottomasti parhaita hankintoja! Nämä viisi asiaa on meillä helpottanut arkea ja ollut koko todella tiuhaan käytössä.

  1. Häirikkökeinu! Ostimme Emman ollessa tasan kuukauden ikäinen ns. koliikkikeinun. Olimme kuulleet siitä hyvää ja vaikka Emma ei kärsinyt koliikista, oli keinu ihan huippu. Siinä Emma köllötteli noin yhdeksän kuukauden aikana monen moista kertaa ja ihan pikkuisena jopa nukahti keinuvaan liikkeeseen. Tuukka nimesi keinun häirikkökeinuksi. 😀 Nyt ei enää keinu ole suosikkipaikka, koska halu mennä ja tehdä on suurempi, kuin paikallaan istuminen. 😉
  2. Unipussi(t)! Meillä on neljä unipussia. Yksi toppapussi, joka oli vaunuissa käytössä koko talven ja pitkälle kevääseen ja on ollut taas nyt viileinä aamuina käytössä. Yksi kevyttoppapussi, joka on ollut vaunuissa alkukesän ja lämpiminäkin päivinä ainakin aamupäikkäreillä parvekkeella. Yksi neulepussi, joka meillä oli oikeastaan ihan heinäkuun alkuun asti pinnasängyssä öisin. Emma nukkui todella rauhallisesti unipussissa, eikä riekkunut ympäri sänkyä konttaamiset, ryömimiset ja muut opittuaan. Ja sitten oli vielä yksi pussi, jota käytettiin turvakaukalossa. Nuo kaikki pussit on olleet kyllä ihan super hankintoja ja joku näistä ollut päivittäin käytössä.
  3. BabyBjörnin sitteri! Ihan ehdoton! Sitterissä Emma oli pienempänä aina silloin, kun itse halusi kädet hetkeksi vapaaksi. Esim. ruokaa laittaessa tai vanhempien syödessä. Joskus ihan pikkuisena Emma myös nukahti sitteriin. 🙂 Ei siinä nukkunut kokonaisia öitä, mutta pikkutorkut otti silloin tällöin. Siihen pieneen heilutukseen hän nukahti parikuukautisena mukavasti. 
  4. Leikkikehä. Ostin meille käytettynä ison leikkikehän kesällä. Olin katsellut erilaisia vaihtoehtoja leikkikehistä monesta eri paikasta, mutta niiden pienuus vähän häiritsi. Se, että siellä Emma ei pääsisi liikkumaan kuin alle metrin matkan. Kuitenkin jonkunlainen ”turva-aita” oli tarpeen, koska konttaustaidon opittuaan varsinkin koirat oli koko ajan pienen vipeltäjän kohteena. Vaikka meillä koirat on olleetkin tosi suotuisia Emmaa kohtaan, on siinä aina pieni vaara, jos vauva menee nukkuvan koiran viereen ja vetäisee korvasta tms.. Joten kun löysin tämän ison leikkikehän Tori.fi:stä, pistin samantien viestiä myyjälle. Tämä on ollut huippu ostos! Emma viihtyy siellä yksinään ja usein meistä jompi kumpi istuu ja leikkii siellä Emman kanssa. Koirat saavat olla rauhassa ja Emma työntelee kärryjä, leikkii leluilla ja tepastelee aidasta tukea ottaen ympäri kehää. 🙂 
  5. Itkuhälytin. Muutettuamme nykyiseen asuntoomme, jossa on parveke, ostimme heti itkuhälyttimet. Ne on olleet käytössä siitä lähtien oikeastaan joka päivä. Aina kun Emma nukkuu parvekkeella päikkäreitään, on itkuhälytin päällä. Nyt myös kun Emma on siirtynyt omaan huoneeseen, on itkuhälytin käytössä öisin. Ainakin näin alkuun. 😉  

Voisin lisätä listaan vielä Ikean syöttötuolin, Stokken kylpyammeen (taittuu ihanan pieneen tilaan), Brion kävelykärryn ja vaikka mitä. Turhakkeita on taasen ollut mm. hyppykeinu, konttauskypärä ja Bumbo-istuin. Näitä kolmea viimeistä on tullut käytettyä yhteensä alle viisi kertaa, siis kaikkia kolmea yhteensä. 😉 😀

***

Mitä teillä on ollut TOP5 parhaita tai sitten niitä turhakkeita?