Ex tempore Tallinnaan!

Samat aiheet ne pyörii aina tietyn aikaa ilmoilla, ainakin omissa kirjoituksissani. Ne on ne aiheet, jotka sillä hetkellä polttelee mieltä. Tai muuten vain mietityttää tai kiinnostaa. Tällä hetkellä se on aikatauluton elämä. Ainakin edes kesäloman ajan.

Laitoin maanantaina illalla viestiä äidilleni ja veljelleni, että lähdetäänkö keskiviikkona käymään päiväretkellä Tallinnassa. Heillä ei ollut mitään sovittuna, joten varasin meille liput. Lähdimme nelistään, Emma, minä ja äitini ja veljeni. Tuukka jäi kotiin koirien kanssa, viettämään omaa aikaa.

Keskiviikkona aamusta asti oli sininen taivas. Oli tosi kiva lähteä käymään Tallinnassa. Yksi kivoimmista asioista siinä oli se, että sitä ei ollut pitkin kevättä suunniteltu ja lyöty kalenteriin, vaan se tapahtui ex tempore. Tietysti kivaa oli myös seura ja myös Tallinnassa paistanut aurinko siniseltä taivaalta.

Päätimme vanhaan kaupunkiin kävelemisen sijaan suunnata suoraan satamasta Telliskiven alueelle. Oletteko käyneet? Jos ette, käykää siellä seuraavalla Tallinnan reissulla. Sieltä löytyy ihania kahviloita ja ravintoloita, myös ihana tori/kauppahalli. Ja yksi ihana lastenvaateliike, nimeltä Nona. 🙂

Kävimme syömässä ravintolassa nimeltä F Hoone ja pyörimme Telliskiven alueella hetken aikaa. Sitten olikin jo paluumatkan aika.

***

Olen pitänyt juhannuksen jälkeen ja aion pitää heinäkuun ajan kalenteria hyvin tyhjänä. En halua sopia mitään. Koska en halua ottaa nyt stressiä aikatauluista. Jos mieleni tekee lähteä vaikka uimaan Kumpulan maauimalaan Emman kanssa, haluan voida tehdä sen ilman, että pitää miettiä oliko jotain sovittua tälle päivälle. Tai toisaalta, jos haluan vain olla kotona tekemättä mitään, niin sekin on ok.